<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

– Jeg var kilde til «Exit»

Publisert 25. apr. 2024 kl. 07.35
Oppdatert 25. apr. 2024 klokken 10.10
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 218 ord

Da serieskaperne bak NRK-suksessen "Exit" jobbet med forberedelsene til TV-serien om finansmiljøet i Oslo, var Schibsted-arving og Thomas Øyes tidligere venn, Harald Undrum, en av de første som ble kontaktet.

– Jeg gav dem flere navn som jeg visste var litt snakkesalige, sier Undrum, som noen år etterpå, da serien nådde TV-skjermene, kjapt forsto at navnene han hadde tipset om hadde gitt serieskaperne den innsikten i finansmiljøet de var ute etter.

De samme serieskaperne har i flere intervjuer fortalt at historiene i Exit er basert på ekte hendelser. Det bekrefter Undrum.

– Mange har ment at serien er urealistisk, men for meg virker den mer som en dokumentarfilm. Mange av historiene som presenteres er helt klart basert på ekte hendelser, sier Undrum.

Den første sesongen med Exit ble sendt i 2019, og ble den mest strømmede NRK-serien noensinne, med over en million strømminger. Også de to siste sesongene skapte rekordhøye seertall og skyhøy trafikk på nrk.no.

Les også: Thomas Øyes PR-kupp

Det har ikke lykkes Kapital å få noen offisiell kommentar fra Thomas Øye på Harald Undrums insinuasjoner om at han hadde miljøet rundt Thomas Øye i tankene da han snakket med "Exit"-researcherne, men i et lengre intervju med Nettavisen før jul avviste Øye koblinger til serien med følgende kommentar: – Jeg er ikke noe symbol på Exit.