<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Starter forhandlinger

Paramount godkjenner oppkjøpsdiskusjoner med Sony og Apollo, etter at en eksklusiv forhandlingsperiode med Skydance utløp på fredag. 

Publisert 6. mai
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 232 ord
Foto: AFP

Paramount Global skal ha sagt seg enig om formelt starte forhandlinger med en oppkjøpsgruppe ledet av Sony Pictures Entertainment og Apollo Global Management, dette etter at en 30-dagers eksklusiv forhandlingsperiode med Skydance utløp på fredag.

En spesialkomité bestående av Paramounts styre godkjente de nye samtalene, rapporterte New York Times, med henvisning til kilder kjent med saken. Skydance skal fremdeles være med i bildet. 

Deadline bekreftet søndag samtalene mellom Sony og Apollo, men la til at Skydance, studioet drevet av David Ellison, fremdeles er med i bildet. Skydance sitt bud skal være foretrukket fordi det antakeligvis vil føre til færre regulatoriske hindringer, skriver Marketwatch

Paramount-aksjer er ned cirka 13 prosent hittil i år og er ned 24 prosent det siste året.

Bud nummer to

Sony Pictures og Apollo Global Management la torsdag inn et kontanttilbud på 26 milliarder dollar for Paramount Global. Dette er det andre tilbudet fra private equity-giganten Apollo.

Buffet selger alt

Paramount har falt 60-70 prosent siden Berkshire Hathaway gikk inn for over to år siden. Nå har Warren Buffett kastet kortene.

Investeringsselskapet Berkshire Hathaway avholdt i helgen sitt årlige aksjonærmøte, og der kunne investorlegenden selv avsløre at han har solgt seg helt ut av Paramount med tap.

– Jeg var 100 prosent ansvarlig for Paramount-beslutningen. Det var 100 prosent min beslutning. Nå har vi solgt alt, og vi tapte ganske mye penger, sa han ifølge CNBC.