<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Vanguard ansatter tidligere BlackRock topp som konsernsjef

Investeringsgiganten Vanguard har utnevnt en ny konsernsjef for å lede forvaltningen av sine 9 billioner dollar.

Publisert 15. mai 2024 kl. 11.08

Vanguard, en av verdens ledende kapitalforvaltere, har annonsert Salim Ramji som ny administrerende direktør og medlem av styret, med virkning fra 8. juli 2024. Ramji etterfølger Tim Buckley, som vil trekke seg tilbake etter seks år som konsernsjef.

Ramji blir den første eksterne lederen av selskapet, som forvalter 9 billioner dollar i aktiva.

Hentet direkte fra hovedkonkurenten

Etterfølgeren bringer med seg 25 års erfaring innen investeringer, kapitalmarkeder og formuesforvaltning. Han kommer fra en stilling som global leder for iShares & Index Investing i BlackRock, hvor han var ansvarlig for å administrere majoriteten av selskapets klientmidler.

Omfattende erfaring

Før han ledet iShares, var Ramji leder for U.S. Wealth Advisory i BlackRock. Han har også vært seniorpartner i McKinsey & Company, der han ledet firmaets praksisområder innen kapital- og formuesforvaltning. Han startet karrieren sin som advokat i Clifford Chance i London og Hong Kong.

-Jeg har jobbet med Salim i Investment Company Institute, og han bryr seg dypt om å fremme interessene til investorer, uttalte Tim Buckley, nåværende konsernsjef.

Ramji uttrykte sin ære over å bli med i Vanguard og fremhevet selskapets klare og konsistente formål som en sentral faktor. 

-Det nåværende investeringslandskapet endrer seg, og det gir muligheter for Vanguard til å fremme sitt oppdrag om å gi folk den beste sjansen for investeringssuksess, noe som er mer relevant i dag enn noen gang før i selskapets femti år lange historie, opplyser Salim Ramji.