<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Stjerneforvalter røper hemmeligheten

Obligasjonsforvalter Ford O’Neil åpner opp om hemmeligheten bak sin suksess i Fidelity.

Publisert 15. mai 2024 kl. 12.14
Oppdatert 15. mai 2024 klokken 16.36
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 242 ord
DELER HEMMELIGHETEN BAK SUKSESSEN: Ford O'Neil avslører hvordan han har bidratt til Fidelitys suksess i et intervju med CNBC. FOTO: Bloomberg

Med over 30 år i Fidelity har Fidelity-forvalteren Ford O’Neil etablert seg som en ledende skikkelse i bransjen. Fondet «Fidelity Total Bond» ble nylig nominert til Morningstars 2024-pris for «Investing Excellence».

I et intervju med CNBC forteller Ford O’Neil i Fidelity om hemmeligheten bak hans suksess som obligasjonsforvalter.

O'Neil forvalter i dag over 155 milliarder dollar og har vært med på å forvalte over 140 fond hos Fidelity. De største fondene i dag er «Fidelity Total Bond Fund», «Fidelity Total Bond ETF» og «Fidelity Series Investment Grade Bond Fund».

Bakgrunn

O'Neil har en Bachelor of Arts fra Harvard (1985) og en MBA fra Wharton (1990). Etter et sommerinternship hos Fidelity, mens han studerte på Wharton, ble han ansatt som analytiker og klatret raskt til porteføljeforvalter.

Under O’Neils ledelse har Fidelity Total Bond Fund levert en årlig avkastning på 3,7 prosent fra desember 2004 til mars 2024. Referanseindeksen, Bloomberg U.S. Aggregate Bond Index, har levert 3,1 prosent. Fondet har også opplevd mindre volatilitet.

«Den hemmelige sausen»

Rente-teamet drar nytte av å samarbeide med aksjeanalytikere når de snakker med bedriftsledere, offentlige etater og statlige utstedere. «En del av den hemmelige sausen hos Fidelity er ikke bare å ha en veldig kjent aksjedivisjon, men også en rimelig kjent rentedivisjon.»

– Selv om ledere kan ha forskjellige vinkler til samtalene sine når de utelukkende snakker med et aksjeteam eller renteteam, må de med begge i rommet spille det på midten. Dette er en stor fordel vi har i Fidelity, forteller Ford O’Neil i intervjuet.