<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Øker guidingen for andre kvartal

Nvidia annonserer en 10 til 1 aksjesplitt, samtidig som selskapet knuste forventningene og økte inntektene med 262 prosent.

Publisert 22:27 22. mai 2024
Oppdatert 23:33 22. mai 2024

Dette er fasit for Nvidias tallslipp for første kvartal 2025 (avvikende regnskapsår):

  • Selskapet omsatte for 26 milliarder dollar, og slo konsensus på 24,65 milliarder dollar - opp fra da rekordhøye 22,1 milliarder dollar i forrige kvartal.
  • Justert for engangseffekter var resultatet pr. aksje 6,12 dollar, mot ventet 5,59 dollar pr. aksje.

Samtidig annonserer selskapet at de vil utføre en 10 til 1 aksjesplitt. 

I en uttalelse onsdag sa selskapet at omsetningen for andre kvartal vil økte til rundt 28 milliarder dollar. Ifølge data samlet inn av Bloomberg hadde analytikere i gjennomsnitt forventet 26,8 milliarder dollar.

I forbindelse med Q4-resultatet som ble presentert 21. februar guidet Nvidia selv inntekter til 24 milliarder dollar, pluss-minus 2 prosent, med GAAP- og ikke-GAAP bruttomarginer på henholdsvis 76,3 og 77 prosent, pluss-minus 50 basispunkter.

De positive fremtidsutsiktene styrker Nvidias posisjon som den største mottakeren av AI-investeringer, skriver Bloomberg. Selskapets såkalte AI-akseleratorer - brikker som hjelper datasentre med å utvikle chatbots og andre innovative verktøy - har opplevd sterk etterspørselsvekst de siste to årene, noe som har ført til kraftig økning i salget, understreker kvartalsrapporten.

Nvidias markedsverdi har også skutt i været og overstiger nå 2,3 trillioner dollar.

Som følge av den sterke rapporten, stiger Nvidia i etterhandelen over 4 prosent. 

Teknologikjempen har opplevd en himmelferd på aksjemarkedet de siste par årene på grunn produksjonen av grafikkprosessorer (GPU). Disse er nødvendige for å møte den massive etterspørselen som har vokstetter lanseringen av OpenAIs ChatGPT, og introduksjonen av generativ AI.