<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Oslo Børs har snudd ned – rally i utbombet biotek-aksje

Oslo Børs har ved lunsjtider snudd ned. Vaksineoppdatering sender utbombet biotek-aksje til værs.

Publisert 11. juni
Oppdatert 11. juni

Saken oppdateres gjennom børsdagen.

Oslo Børs har snudd ned. Ved lunsjtider står hovedindeksen i 1.407,97, en nedgang på 0,8 prosent.

Equinor faller 0,3 prosent til 298,35 kroner, mens Aker BP er ned 0,4 prosent til 258,30 kroner. Vår Energi stiger smått.

Bredt shippingfall

Shipping-indeksen på Oslo Børs er ned 3,75 prosent.

Siden november i fjor har Houthi-bevegelsen angrepet skip i Rødehavet som en respons på konflikten mellom Israel og Hamas i Gaza. Som følge har flere redere valgt å ikke benytte seg av Suez-kanalen, men heller seile den lengre ruten rundt Afrika og Kapp det hode håp.

Nå er det kommet positive tegn på en mulig våpenhvile i Gaza etter at en Hamas-representant skal ha godtatt våpenhvile-resolusjonen fra FNs sikkerhetsråd. Ifølge USAs utenriksminister Antony Blinken, som nå er på besøk i Israel, skal statsminister Benjamin Netanyahu ha utrykt støtte til forslaget som nå diskuteres. En mulig våpenhvile kan bety at trafikken gjennom Suez-kanalen normaliseres.

Hardest vil en gjenåpning av Rødehavsruten ramme container- og biltransport, skriver ABG Sundal Collier i en oppdatering. De reduserte distansene som følge av en mulig gjenåpning kan være nok til å sette de respektive markedene i en tilstand av overkapasitet, legger meglerhuset til.

Blant andre faller MPC Container Ships 5,5 prosent til 21,15 kroner, mens Golden Ocean er ned 4,7 prosent til 136,80 kroner. Hafnia går tilbake 6,1 prosent til 83,40 kroner. Höegh Autoliners er ned 3,6 prosent til 112,50 kroner.

Rally i biotek-aksje

Ultimovacs og Nykode Therapautics meldte begge om positive resultater fra sine kreftvaksiner i morgentimene tirsdag.

Ultimovacs , som produserer kreftvaksinen UV1 mot ondartet føflekkreft, melder at alle pasienter i UV1-103-studien som var i live etter 3 år, fortsatt er i live etter 4 år. Aksjen stiger 23,9 prosent til 9,32 kroner. Så langt i år er dog aksjen ned 92,4 prosent.

Nykode Therapautics meldte om lovende resultater i den seneste studien knyttet til sin APC-rettet neoantigen-vaksine, som skal brukes i behandlingen av tykktarmkreft. Aksjen stiger 0,1 prosent til 16,53 kroner.

Arendals Fossekompani faller 6,5 prosent på børsen tirsdag, etter at selskapet etter stengetid på børsen i går meldte om en nedskrivning av verdiene i datterselskapet Commeo, som utvikler batteriteknologi. AFK vurderer nå alternativer for Commeo, men i verste fall kan hele verdien på 81,3 millioner euro, tilsvarende 935 millioner kroner, gå tapt.

Ellers kan vi ta med at Akastor stiger 7,5 prosent på høy omsetning uten selskapsspesifikke nyheter.

Oljeprisen

Juli-kontrakten for nordsjøoljen brent er ned 0,3 prosent til 81,40 dollar pr. fat. Den amerikanske WTI-oljen faller 0,3 prosent til 77,50 dollar fatet.

Til sammenligning kostet et fat nordsjøolje 80,33 dollar fatet ved børsslutt mandag.