<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Gjør comeback i Norwegian

Øystein Stray Spetalens investeringsselskap Tycoon Industrier har kjøpt en halv million aksjer i Norwegian.

Publisert 15. juni
Oppdatert 15. juni
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 158 ord
COMEBACK: Øystein Stray Spetalens investeringsselskap dukket opp på ferske aksjonærlister. FOTO: Iván Kverme

Øystein Stray Spetalens investeringsselskap Tycoon Industrier har kjøpt 500.000 aksjer i Norwegian. Det fremgår av ferske aksjonærlister denne uken.

Norwegian-aksjen sluttet fredagens handel på 13,8 kr, noe som verdsetter aksjeposten til nærmere 7 millioner kroner.

Investoren er ikke ukjent med flyselskapet Norwegian. I en årrekke han han blitt observert på aksjonærlisten ved jevne mellomrom, men aksjene har sjeldent vært på VPS-kontoen i lang tid.

I november i fjor dukket hans børsnoterte investeringsselskapet Saga Pure, der han desidert er største eier, opp med 1,75 millioner aksjer i Norwegian som på det tidspunktet var verdt vel 17 millioner kroner.

Kjøpet kom etter Norwegian leverte et rekordresultat på mer enn 2 milliarder kroner i tredje kvartal i fjor. Aksjen skjøt fart på rapporteringsdagen, og Saga Pure kvittet seg med aksjeposten allerede dagen etterpå.

Oppdateringer i aksjonærlistene kommer som regel med noen dagers etterslep, hvilket kan bety at Spetalen allerede har kvittet seg med aksjeposten.