<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Forsterkerprodusent vurderer børsnotering

Forsterkerprodusenten Marshall Group vurderer å børsnotering eller salg. Selskapet verdsettes til 5,6 milliarder svenske kroner.

Publisert 17. juni
Oppdatert 17. juni
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 150 ord
POTENSIELL BØRSNOTERING: Marshall Group vurderer børsnotering.  FOTO: joakim eklöf

Marshall Group, som er mest kjent for sine forsterkere, vurderer salg eller børsnotering. Det fremgår av opplysninger gitt til Mergermarket.

Marshall skal ha engasjert Goldman Sachs til å vurdere alternativene. I tillegg vurderes også en tredje mulighet, at det svenske oppkjøpsfondet Altor kjøper ut de øvrige aksjonærene. 

Altor eier i dag 33 prosent av selskapet, etter det gikk inn som aksjonær i september i fjor.

PE-fondet betalte angivelig 415 svenske kroner pr. aksje ved kjøpet i fjor, noe som verdsatte Marshall til nesten 4,5 milliarder svenske kroner. 

De siste transaksjonene i gråmarkedet viser at aksjen handles til 530 svenske kroner, noe som verdsetter selskapet til over 5,6 milliarder svenske kroner. 

Marshall Amplification er opprinnelig en britisk forsterkerprodusent som ble grunnlagt på 1960-tallet. Marshall lager i tillegg annet tilbehør og utstyr til gitarer, samt høyttalere og hodetelefoner. 

Gjennom en sammenslåing med svenske Zound Industries i 2023, ble Marshall Group til og selskapet har nå hovedkvarter i Stockholm.