<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Blir saksøkt av amerikanske myndigheter

Amerikanske myndigheter har mandag saksøkt Adobe som står bak Photoshop og Acrobat. 

Publisert 17. juni
Oppdatert 17. juni
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 122 ord

Amerikanske myndigheter har mandag saksøkt Adobe som står bak Photoshop og Acrobat. De mener at Adobe skader forbrukere ved å melde dem inn i de dyreste abonnementene uten å tydelig opplyse om viktige vilkår. Det skriver CNBC mandag. 

I klagen levert til domstolen i San Jose, California, skriver myndighetene at ikke har klart å komme med tilstrekkelig opplysninger om store gebyrer ved tidlig oppsigelse, som i visse tilfeller kan komme opp i flere hundre dollar, når kunder kjøper årlig, betalt månedlig abonnementer. 

Myndighetene mener videre at Adobe skjuler viktige vilkår i liten skrift og bak tekstbokser og hyperkoblinger, tydelig opplyser om gebyrene kun når abonnenter prøver å kansellere, og gjør kanselleringen til en vanskelig og komplisert prosess.

Adobe har ikke besvart på noen forespørsler om kommentar.