<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

– Selg disse aksjene før Kina-hevnen kommer

Goldman mener det er lurt å selge aksjer som har mye av salget sitt i Kina etter Vestens tolløkninger.

Publisert 10. juli
Oppdatert 11:29

Goldman Sachs anbefaler å selge europeiske aksjer som er avhengige av Kina for profitt, skriver Bloomberg.

Grunnen til at Kina-eksponerte aksjer frarådes, er svake utsikter for konsumentene i Kina og økende press mot handelen mellom Vesten og Kina. Nye skatter på luksusvarer og en potensiell «hevn» mot Vestens tolløkning på import av kjøretøy er det viktigste.

Aksjene som dekkes av teamet, er blant annet LVMH og andre luksusmerker, flere aksjer i bilindustrien, grunnleggende ressurser (basic resources) og halvlederindustrien.

Luksusaksjene, som allerede har opplevd et inntjeningsfall så langt i år, kan oppleve enda et fall, skriver analytikerne. Mercedes-Benz Group har den største salgs-eksponeringen mot Kina av alle europeiske bilaksjer, med 36 prosent. LVMHs salg har 17 prosent eksponering mot Kina, mens L'Oreal har 21 prosent.

«Verdsettingspremien til kurven har krympet, men forblir på den høye siden av historikken,» skrev Lilia Peytavin. 

USA eksponering 

Goldman-teamet anbefaler selskaper som har høy eksponering mot den amerikanske økonomien. Denne gruppen «vil sannsynligvis gjøre det bra i tilfelle eskalering av tollsatser, gitt at majoriteten av selskapene har direkte operasjoner i USA,» skrev strategene. 

Dollar-kursen blir vurdert som positiv, begrunnet av at Donald Trump er favoritt til å vinne valget i USA. Det er gunstig for aksjene som befinner seg i kurven. Navn som Novo Nordisk og BP blir anbefalt. Novo Nordisk sin Ozempic medisin har 59 prosent salgseksponering mot USA.