<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Entra: – En oppkjøpskandidat

Noe børsfest har ikke Entra vært de siste månedene, men i vår siste Analytikerkræsjet har faktisk både Christian Nygaard i Sparebank 1 Markets og Simen Mortensen i DNB Markets en kjøpsanbefaling på Entra.

Publisert 5. feb.
Oppdatert 18. mars
Lesetid: 3 minutter
Artikkellengde er 3 ord
Article lead
+ mer
lead
150 eller 160 kroner? Analytikerne strides om hvor høyt aksjekursen i Entra, hvor Sonja Horn er toppsjef, vil gå. Foto: Iván Kverme
150 eller 160 kroner? Analytikerne strides om hvor høyt aksjekursen i Entra, hvor Sonja Horn er toppsjef, vil gå. Foto: Iván Kverme

Noe børsfest kan ikke Entra (ENTRA)-eierne slå i bordet med, som følge av en utbyttejustert kursavkastning de siste tolv månedene på tilnærmet null. Dette er en klart svakere avkastning enn det brede markedet, ettersom Hovedindeksen på Oslo Børs i tilsvarende periode er opp med godt over ti prosent. 

En skuffende tredjekvartalsrapport sendte Entra-kursen klart ned, uten at dette har fått Goldman Sachs til å sette aksjen på kjøp. Investeringsbanken er gjennomgående forsiktig med tanke på utsiktene for nordiske kontoreiendommer, i en verden med fortsatt høye renter og i mange tilfeller en vel strukket selskapsverdsettelse som er vanskelig å forsvare i takt med ikke altfor spreke beleggsprosenter. Goldman Sachs tok også ned utbytteutsiktene, og spår at Entra-eierne kan se frem til et kontantutbytte for inneværende år og i 2026 på henholdsvis 2,97 og 4,07 kroner pr. aksje. På dagens kurser tilsvarer dette en direkteavkastning på kun 2,6 og 3,6 prosent. 

Norske analytikere er imidlertid langt mer entusiastiske enn Goldman Sachs. En klar overvekt mener dagens markedsverdi på Entra på litt over 20 milliarder kroner, tilsvarende en aksjekurs på 113, representerer en utmerket kjøpsanledning. Argumentasjonen bygger i hovedtrekk på utsikter til stigende leieinntekter, fallende finanskostander og levelige selskapsmultipler. Enkelte analytikere spår dessuten at Entra er en potensiell oppkjøpskandidat.   

Foto: Stig B. Fiksdal

Kjøp! Analytiker Simen Mortensen i DNB Markets har en kjøpsanbefaling på Entra med kursmål 140. 

– Den låste eiersituasjonen, og leiemarkedet for øvrig, vil trolig prege Entra mest i 2025. Dagens eierskap der både Balder og Castellum er storeiere, vil nok på ett eller annet tidspunkt oppløses. Vi ser flere løsninger, der den ene svensken kjøper ut den andre, eller at begge storeierne i fellesskap kjøper opp Entra, og deretter fordeler eiendommene. Uansett hva som blir endelig utfall tror vi dette vil komme med et oppgjør for dagens aksjer tettere opp mot Net Asset Valuet, NAV. Sånn sett er Entra en oppkjøpskandidat med en fundamental oppside. Det store spørsmålet blir bare om dette kommer i 2025 eller om “venteleken” fortsetter enda lenger.

– Dog: Gitt eiersituasjon mener vi at aksjen er attraktivt priset i forhold til forventet inntjeningsvekst frem mot 2026. Vi ser økte leieinntekter fra prosjekter samt lavere finanskostnader i takt med fallende renter.

– En usikkerhet som kom i forbindelse med tredjekvartalstallene i høst, var svekkelsen i leie-KPIer med både stigende ledighet og svake netto utleietall (fremtidige utflyttinger). Dog er dette nå tatt med i våre analyser, og likevel virker aksjen hyggelig priset. Når det er sagt, sentimentet rundt Entra-aksjen er blandet, slik det også er for mange kontoreiendomsselskaper nå om dagen grunnet svake leiedatapunker. Men gitt stigende inntjening, attraktiv selskapsprising og oppkjøpspotensialet har vi Entra på kjøp med kursmål 140. 

Foto: Thomas Bjørnflaten

Kjøp! Analytiker Christian Nygaard i Sparebank 1 Markets har en kjøpsanbefaling på Entra med kursmål 150.

– Entra-aksjen kan vurderes både fra et rentemarkeds- og et transaksjonsmarkedsperspektiv. Fra rentemarkedsperspektivet har rentenivået steget betydelig, med fem-års swaprate økende fra 3,65 prosent i november til 4,24 prosent i dag. Det har vært en sterk korrelasjon mellom swaprater og Entras aksjekurs de siste årene, der dagens nivåer teoretisk skulle implisert et kursfall på elleve prosent dersom sammenhengen var én-til-én. Likevel fremstår caset mer robust nå enn tidligere, grunnet lavere kredittmarginer, en hedge-ratio på nesten 70 prosent, samt en likviditetsbuffer som dekker omtrent en tredjedel av selskapets nettogjeld. Dette rettferdiggjør at aksjen ikke følger renteutviklingen fullt ut.

– Fra transaksjonsmarkedsperspektivet, som reagerer langsommere enn rentemarkedet, har prime yield i Oslo falt gjennom høsten, til tross for lav transaksjonsaktivitet etter de siste renteøkningene. Entras eiendommer prises i dag med en implisitt yield på 5,59 prosent, sammenlignet med prime yield på fire og en halv prosent, noe som gjør aksjen mer attraktiv fra et transaksjonsmarkedsståsted.

– Divergensen mellom prising basert på renter og transaksjoner skyldes nok høye byggekostnader og lav nybyggaktivitet som gjør eksisterende bygg mer attraktive. Dette kan lede til lavere yields for Entra (høyere leier/høyere verdier), større utbyttesannsynlighet og bedret kredittrating. Derfor forblir vi positive til aksjen, selv i dagens høyrentemiljø da risk/reward ser gunstig ut.

Finans

Informasjon om bruk av AI