<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Grammy-utdelingen: Stjernene får gaveposer til 60.000 dollar

Gaveposene som Beyonce, Taylor Swift og de andre stjernene kan ta med hjem, er i realiteten kofferter fylt opp med høyteknologiske luksusvarer som artistene må betale skatt av. 

    Publisert 6. feb. 2023 kl. 15.16
    Oppdatert 6. feb. 2023 klokken 15.18
    Lesetid: 2 minutter
    Artikkellengde er 401 ord
    VANT: Harry Styles vant prisen for Album Of The Year med albumet «Harry’s House». Etter showet kunne han få med seg en gavepose til en verdi på 60.000 dollar. Programleder for «The Daily Show» Trevor Noah står i bakgrunnen.  Foto: NTB

    Det er en lang tradisjon at de nominerte artistene til prisutdelingen får en eller annen påskjønnelse i form av en gavepose. Men årets goodiebag er blitt fylt opp til randen med luksusvarer, men også kuponger for blant annet fettsuging. 

    Lash Fary har kuratert gavesalongen til Grammy-utdelingen i over 20 år, og han kunne gi NBC en sniktitt i de eksklusive bagene. 

    Ifølge Fary spiller det heller ingen rolle om du er Beyonce, som har vunnet flest Grammys gjennom tidene, eller om du bare er en relativt ukjent artist som ikke vant noe: Alle tar med seg det samme hjem.

     – Hvis du går hjem fordi du tapte for Beyoncé eller Lizzo eller hvem som helst ender opp med å vinne, får du fortsatt noe fantastisk swag, sier Fary til NBC.

    Her er noe av de artistene kunne få med seg i bytte fra den 65. Grammy-utdelingen:

    • MINTiD Dog-E robot dog (Ikke lansert, men ventet å koste rundt 80 dollar) 
    • Et eksklusivt dusjhode som lager mikrobobler til 300 dollar fra ReFa 
    • En hjerteformet rosa gullbørste fra ReFa til 27 dollar
    • Turboflex-solbriller fra Aspex Eyewear som skal være tilnærmet uknuselige
    • Luksuriøse smykker fra GrosséJapan
    • En robotbassengrenser fra Aiper til 400 dollar
    • En Expressio fra M Cacao – en sjokoladeboks du kan se videoer på
    • Et par Havaianas-flipp-flopps dekorert med Swarovski-krystaller til 118 dollar
    • En flaske chilensk Cabernet Sauvignon fra Frontera Wines, som er den offisielle vinen til årets Grammys
    • En kupong hos «Celebrity Arms», armfettsuging med Dr. Thomas Su ved ArtLipo Plastic Surgery, til en verdi på 10.000 dollar
    • En Bugaboo Fox 3-barnevogn som koster over 1.000 dollar. Barnevognen hadde åpenbart ikke plass i «gaveposen», men er tilgjengelig i gaveloungen. I tillegg vil Bugaboo donere en barnevogn til familier i nød gjennom Baby2Baby for hver kjendis som tar med seg en barnevogn.

    Må betale skatt

    Selv om det er hyggelig å få ting, må artistene likevel huske på å betale skatt av godsakene. Ifølge skattemyndighetene i USA er gaveposer og -tjenester som gis i forbindelse med opptredener av stjernene på prisutdelinger ikke «gaver» i ordets rette forstand, ifølge MarketWatch. 

    «Organisasjonene og selgerne som deltar i å gi gaveposene, gjør det ikke utelukkende av hengivenhet, respekt eller lignende impulser for mottakerne av gaveposene,» skriver skattemyndighetene. 

    Videre påpeker de at gavene snarere blir sett på som markedsføringsmuligheter for merker som håper kjendiser vil plukke opp og markedsføre produktene deres. Derfor blir gaveposene regnet som en inntekt, opplyser skattemyndighetene. 

    Imidlertid er det ikke alltid den potensielle skatteregningen som bekymrer de aller største stjernene.

    – For disse folkene er skattlegging et ganske irrelevant spørsmål, sier Fary.