<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Konkurransetilsynet ber dagligvarekjeder tie

Uttalelser fra konkurrenter i dagligvarebransjen om mulige prisøkninger kan gi høyere priser, mener Konkurransetilsynet.

Publisert 24. feb. 2023 kl. 12.27
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 146 ord
PRISVEKST: Den siste tiden har prisene på dagligvarer økt. Illustrasjonsfoto: NTB

Konkurransetilsynet har de siste ukene hatt møter med Rema, Coop, Norgesgruppen, Bunnpris, NHO Mat og Drikke, Dagligvareleverandørenes forening (DLF), Orkla og Nortura.

– Med den prisveksten vi har sett på dagligvarer den siste tiden, er det særlig viktig å sørge for at konkurransen om dagligvarekundene er så god som mulig. Aktører bør derfor avstå fra å kommentere mulige prisøkninger, sier Beate Berrefjord, direktør i Konkurransetilsynets avdeling for mat, handel og helse.

Ifølge tilsynet kan informasjon om kommende prisøkninger gjøre det tryggere for aktører å sette opp prisene dersom de vet at konkurrentene gjør det samme.

Konkurransetilsynet understreker at grunnlaget for møtene med aktørene ikke er konkrete mistanker om ulovlig prissignalisering. Tilsynet har imidlertid ønsket å gi samme informasjon til aktører i markedet og på denne måten oppfordre aktørene til å la være å kommunisere kommende prisøkninger i mediene, heter det i en pressemelding.

Tilsynet utelukker ikke møter med flere aktører.

(NTB)