<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Tror på børshopp for Nike etter kvartalstall

Barclays tror Nike-aksjen vil gjøre et hopp på børsen etter å ha lagt frem sterk kvartalstall tirsdag.

Publisert 22. mars 2023 kl. 14.18
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 171 ord
JUST DO IT: Barclays mener det er bare å kjøpe Nike-aksjen med engang. Her fra en Nike-butikk i Maryland, USA. Foto: Bloomberg

Den britiske storbanken Barclays forventer at Nike-aksjen vil sprette opp mer enn 20 prosent etter at det amerikanske selskapet overgikk analytikernes inntektsestimater i tredje kvartal i regnskapsåret, skriver CNBC.

Omsetningen økte fra 10,8 milliarder til 12,4 milliarder dollar, mens det ifølge Refinitiv var ventet en omsetning på 11,5 milliarder dollar. 

Dette gjør at Barclays-analytiker Adrienne Yih har oppgradert aksjene til overvekt, og samtidig oppjustert kursmålet med 40 prosent, fra 110 dollar pr. aksje til 154 dollar. 

«Nikes store salgsøkning på 12,4 milliarder dollar (konsensus $ 11,5 milliarder) og EPS på 0,79 dollar (konsensus på 0,54 dollar) for tredje kvartal er et bevis på bred merkevarestyrke, til tross for en svekkelse av forbrukermakroen,» skriver Yih i et notat onsdag. 

Etter et fall på 30 prosent på børsen i fjor, er Nike-aksjen opp 7 prosent hittil i år, skriver CNBC. Men Yih forventer at aksjen skal videre opp og har oppjustert kursmålet til 154 dollar pr. aksje, som tilsvarer en oppside på 22 prosent fra sluttkursen tirsdag. Nike-aksjen har imidlertid falt litt i førhandelen onsdag.