<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

JPMorgan oppgraderer tobakkskjempe

JPMorgan tror tobakkskjempen Philip Morris kan bli delt i to etterhvert som de røykfrie produktene tar mer og mer over. 

Publisert 30. mars 2023 kl. 12.50
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 281 ord
RØYKFRI: JPMorgans analytiker tror størsteparten av inntektene til Philip Morris vil komme fra røykfrie varer fra og med 2026.  Foto: Bloomberg

I en oppdatering torsdag kommer det frem at JPMorgan har fått et mer positivt syn på Philip Morris International, melder CNBC. 

NESTE GENERASJON: JPMorgan tror vapen IQOS Iluma kan bli populær etterhvert som problemene i forsyningskjeden blir borte. Foto: Dreamstime

Meglerhuset ser vekstpotensial i tobakkskjempens oppvarmingsteknologi, IQOS Iluma. Vapen fungerer ved å varme opp tobakk uten å brenne den og er visstnok tryggere enn å røyke en sigarett.

Dette gjør at analytiker Jared Dinges oppgraderte aksjen fra nøytral til overvekt. 

Oppgraderingen kommer etter at aksjen har falt drøye 10 prosent siden begynnelsen av februar, noe som gjør at Dinges mener at dette kan være et attraktivt tidspunkt å investere i markedslederen som fører an i overgangen til sunnere nikotinprodukter. 

Dinges hevet bankens kursmål til 116 dollar pr. aksje, opp fra 109 dollar. Det tilsvarer en oppside på drøye 22 prosent fra onsdagens sluttkurs. 

Tror på oppsplitting 

JPMorgan forventer at Philip Morris vil få en inntektsvekst i 2024 når etterhvert som problemer i forsyningskjeden blir borte, og innen 2030 forventer Dinges at Marlboro-produsentens røykfrie virksomhet vil stå for rundt 12 prosent av nikotinmarkedet i USA, skriver CNBC.

«På mellomlang til lang sikt, ettersom Philip Morris International krysser terskelen for å bli et hovedsakelig røykfritt selskap (som vi forventer i 2026), ser vi mulighet for å ha separate noteringer på et tidspunkt for neste generasjons produkter og tobakksvirksomheten, som vi tror kan skape økt verdi,» skriver Dinges i oppdateringen.