Sport og spill

Slettet bruker
07.03.2020 kl 14:50 4937

𝐑𝐞𝐢𝐧𝐡𝐚𝐫𝐝 𝐆𝐞𝐡𝐥𝐞𝐧, 𝐂𝐈𝐀 𝐨𝐠 𝐧𝐚𝐳𝐢𝐬𝐭𝐞𝐧𝐞

Dette er den første autoritative beretningen om forholdet etter krigen mellom general Reinhard Gehlen, en skikkelse som er unik i spionasjehistorien, og amerikansk etterretning. Elleve år etter Tysklands nederlag ble Gehlen, Hitlers sjef for den østlige frontenes etterretning, sjef for Federal Intelligence Service (BND) for den demokratiske vesttyske regjeringen i Konrad Adenauer.
Kjernen i hans stab i BND var de samme offiserene som hadde tjent med ham under Hitler. Instrumentene for denne metamorfosen var byråer til Gehlens tidligere fiende: US Army Intelligence og CIA.

Hvordan skjedde dette og hvorfor? Var det en nazistisk forbindelse? Denne boken svarer på disse spørsmålene i detalj, og kombinerer elementene i en gripende roman av spionasje med solid stipend basert på amerikanske regjeringsdokumenter og intervjuer med tidligere G-2,
http://www.amazon.com/dp/0913969303

22. mai 1945 overga Gehlen seg til US Army Counter Intelligence Corps (CIC) i Bayern. Han ble brakt til Camp King og forhørt av kaptein John R. Boker nær Oberursel. På grunn av sin kunnskap og kontakter i Sovjetunionen var han veldig verdifull for amerikanerne. Han tilbød dem sine etterretningsarkiver og sitt kontaktnettverk i bytte for hans frihet og friheten til kollegene som var fengslet i amerikanske POW-leire i Tyskland.

Boker fjernet Gehlen og kommandoen hans stille fra de offisielle listene over amerikanske krigsfanger og klarte å overføre syv av Gehlens senioroffiserer til leiren. Gehlens arkiver ble avdekket og brakt til leiren i hemmelighet, uten engang kunnskap om CIC. På slutten av sommeren hadde Boker fått støtte fra brigadegeneral Edwin Sibert, G2 (senior etterretningsoffiser) i den tolvte armégruppen. General Sibert tok kontakt med sin overordnede, general Walter Bedell Smith, Eisenhowers stabssjef, som deretter jobbet med William Joseph Donovan, tidligere sjef for OSS og Allen Dulles, deretter OSS stasjonssjef i Bern, for å gjøre passende ordninger.

20. september 1945 ble Gehlen og tre nærstående fløyet til USA for å begynne arbeidet for dem. Mens han var der, utsatte Gehlen en rekke offiserer fra Office of Strategic Services (OSS) som var hemmelige medlemmer av det amerikanske kommunistpartiet. I juli 1946 ble Gehlen offisielt løslatt fra amerikansk fangenskap og fløy tilbake til Tyskland, hvor han begynte sitt etterretningsarbeid 6. desember 1946 ved å opprette en organisasjon av tidligere tyske etterretningsoffiserer, først i Oberursel nær Frankfurt, deretter ved Pullach nær München, kalte den "sørtyske industrielle utviklingsorganisasjonen" for å maskere dens sanne natur som en undercover-operasjon og spionring.

Gehlen plukket ut 350 tidligere tyske etterretningsagenter for å bli med ham, et tall som til slutt vokste til 4000 undercover-agenter. Denne gruppen fikk snart tilnavnet Gehlen Organization - Gehlen Organization Gehlen hadde alltid vært under sponsing av den amerikanske hæren G-2 (etterretning), men han lyktes etter hvert å realisere ambisjonen om å etablere en forening med Central Intelligence Agency ( CIA), opprettet i 1947.

CIA holdt nøye oversikt over Gehlen-gruppen. I mange år under den kalde krigen var Aggs agenter de eneste øynene og ørene til CIA på bakken i Sovjetblokk-nasjonene. Hver tyske POW som vender tilbake fra sovjetisk fangenskap til Vest-Tyskland, mellom 1947 og 1955, ble intervjuet av Org-agenter. Gehlen Org ansatte hundrevis av eks-nazistiske medlemmer og hadde også nære kontakter med øst-europeiske emigréorganisasjoner. Unheralded oppgaver, som observasjon av driften av sovjetiske jernbanesystemer, flyplasser og havner var viktige funksjoner i Org, som infiltrering av agenter i Østersjøen og Ukraina.

Org "Operasjon Bohemia" var en stor motspionasjesuksess. Gehlen-organisasjonen ble til slutt kompromittert av Øst-Tyskland, kommunistiske føflekker i seg selv og av kommunister og deres sympatisører innen CIA og den britiske SIS (MI6), særlig Kim Philby. Mens Orgen sakte kom bit for bit fra skyggene, kom Gehlen og hans gruppe under nådeløst angrep fra begge sider, øst og vest. Spesielt britene, var fiendtlige mot Gehlen og segmenter av den britiske pressen sørget for at Org ble kjent.

BND
Ti år etter slutten av andre verdenskrig, 1. april 1956, ble Gehlen-organisasjonen offisielt overlevert regjeringen i Forbundsrepublikken Tyskland under kansler Konrad Adenauer. Det dannet kjernen til den nyopprettede Bundesnachrichtendienst (BND eller Federal Intelligence Service). Gehlen hadde den øverste lederposten (president for BND), og hadde president over spektakulære suksesser og fiaskoer, inntil han ble tvunget ut i 1968. Han trakk seg ut av regjeringen i 1968 og mottok pensjonen til en ministeriell direktorat (en av de mest sivile sivile tjenestekarakterer), pluss angivelig en pensjon fra CIA. Han døde i 1979 i en alder av 77 år.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=130&v=GhriW4dY1Ic&feature=emb_logo

Rapportér innlegg

Vennligst skriv inn kommentar på hva du mener er upassende og trykk send. Dersom kommentar ikke er nødvendig, vennligst trykk send direkte.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.