Finans og forsikring

Oliver Stonheg
15.03.2020 kl 14:36 3601

"Landsfaderen" og USAs store "redningsmann" FDR misbrukte sånn sett 1. Verdenskrig til å inndra folkets gull/sparepenger (det var en gullstandard så gull var penger). Prisen på gullet som ble innlevert var fastsatt til $ 20,67. Men akkurat som i India i dag var også FDR "snill" nok til å la folket få beholde en symbolsk sum i gull. The order further permitted any person to own up to $100 in gold coins (a face value equivalent to 5 troy ounces (160 g) of gold.

Da konfiskeringen vel var overstått ble den fastsatte gullprisen økt fra $ 20,67 til $ 35.-. Etter at staten hadde overtatt folkets gull ble altså folkets sparepenger kraftig devaluert. Og det er dette ranet som i dag får New Deal til å fremstå som en økonomisk suksess. Det kan i dag vises til flotte grafer over den enorme økningen i BNP, men er det ikke en helt naturlig bivirkning at BNP øker når pengeverdien devalueres med ca 40%?...
Gull og økonomi http://forum.hegnar.no/thread.asp?id=2352864

Redigert 21.01.2021 kl 08:24

Rapportér innlegg

Vennligst skriv inn kommentar på hva du mener er upassende og trykk send. Dersom kommentar ikke er nødvendig, vennligst trykk send direkte.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.