Grønne aksjer

Focus15
17.10.2020 kl 14:27 1188

Gamechanger»
Elliptic Labs samarbeider med Qualcomm, verdens største produsent av databrikker for smarttelefoner. På elektronikkmessen CES i Las Vegas i januar annonserte den store, taiwanske halvlederprodusenten MediaTek at det norske selskapet er blant deres nye partnere i et innovasjonsprogram for tingenes internett.

På den samme messen demonstrerte Elliptic Labs også et samarbeid med elektronikkselskapet Texas Instruments. De har implementert den norske teknologien i sine lydforsterkere for å gjøre smarthøyttalere enda smartere.

Men det samarbeidet Danielsen kanskje har jobbet hardest for, er med den amerikanske giganten Intel, som leverer prosessorer til nesten alle verdens datamaskiner.

– Det at Intel nå skal legge til rette for å bruke ultralyd i sine mikroprosessorer for å påvise bevegelse, det er en gamechanger, som åpner opp en helt ny verden for oss, sa Danielsen i september.

Elliptic Labs
* Norsk selskap som driver med kunstig intelligens knyttet opp mot ultralyd og andre sensorer.
* Etablert i 2006.
* Omsetning i 2019: 52,7 millioner NOK. Driftsresultat: – 13,7 millioner NOK.
* Daglig leder: Laila Danielsen siden 2013.
* Styreleder og største eier: Tore Engebretsen fra Nordic Semiconductor. I styret sitter bl.a. også Berit Svendsen (Vipps) og Svenn-Tore Larsen (Nordic Semiconductor).
Redigert 20.01.2021 kl 21:39

Rapportér innlegg

Vennligst skriv inn kommentar på hva du mener er upassende og trykk send. Dersom kommentar ikke er nødvendig, vennligst trykk send direkte.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.