Grønne aksjer

monitor1
26.11.2020 kl 13:05 7819

Ja det er spennende å se hvordan markedet tar imot noe så sjeldent som en IPO innenfor grønn satsing på Oslo Børs, uten en rettet emisjon til gutteklubben først. Dagsratene idag er historisk lave ( 59000 dollar) og vil 3-4 dobles iflg.prognoser satt før EU gikk ut med et mål om en 25 dobling av kapasiteten innen vindkraft, i forrige uke.
https://www.tu.no/artikler/eu-vil-ha-25-ganger-sa-mye-havvindkraft/503002 Det er også begrenset kontrahering av nye fartøy og ordrebøkene ser bra ut fremover.
Med 900 millioner penger inn, så er et nytt fartøy ( CadelerX), sannsynlig, og vil redusere risikoen i selskapet, og medføre betydelig mer inntekter. Omsetningen kan komme opp nær 1,5 milliarder ved 275 dager i drift for tre fartøy. Især fra 2023 og utover vil dette markedet ta helt av. Vedlikeholdsbehovet vil også bli større og større. Selskapet er i skrivende stund verdsatt til 2,7 milliarder.
Litt tidlig å begynne å snakke om fusjoner og oppkjøp, men for en oljebransje i endring, så er et selskap som dette muligens en snarvei til omstilling.
Mange jokere her, og første hinder ( å få inn nær 900 millioner), er tatt. Ikke dumt at BW Group er på eiersiden ( 20,3%), som en langsiktig investor med styreplass. Jeg anser dette som et typisk vekstselskap, med BW group i ryggen. Cadeler X er neppe det siste fartøyet som kommer i drift.
Det er lite som tyder på at de IKKE vil lykkes, og det er spennende å se hvilke aktører som etterhvert utpeker seg.
Redigert 21.01.2021 kl 08:14

Rapportér innlegg

Vennligst skriv inn kommentar på hva du mener er upassende og trykk send. Dersom kommentar ikke er nødvendig, vennligst trykk send direkte.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.