IKT og Tech

Myrabakk
14.03.2021 kl 23:06 7742

poLight er et selskap som såvidt har skrapet litt på overflaten av potensiale, så om aksjekursen siger nedover vil den fort løftes opp igjen. Mcap på under 2 milliarder er egentlig litt merkelig i dette selskapet. Dersom man ser på historikken her, så har kursen vært kuet i mange måneder av to startup-fond som skulle ut. Det ene fondet skulle legges ned (VV3), det andre hadde visst 100,- som target. De satt på 20% eller noe sånt av poLight, og aksjonærene visste at det ville komme billigere aksjer derfra om man ventet litt, og ventet litt og litt til... Det presset kursen ned fra 100 til omtrent 60 en tid. Da barcodekunden etterbestilte ekstra linser rett etter lansering gikk kursen opp 2 kroner, før den gikk i minus. Det henger ikke på greip, men slik var det da fondene solgte.

Nå ser vi at det ikke lenger er mulig å få aksjer fra noen som vil ut. De siste ukene har alle villet inn. CEO uttalte at det er kommet så langt i smartphone at det diskuteres hvilken modell og når. OnePlus kom rett etter det med en leak om at de tar i bruk. De pusher fremgang, og regner med at det er klart om ikke så lenge, men ikke i OnePlus 9 eller 9Pro som kommer nå om ei drøy uke.

Det at OnePlus går ut med at de jobber med noe råspennende som de selv kaller "bionicle lens inspired by human eye" eller noe i den dur, sier oss at dette er ikke noe de tar lett på. Når poLight samtidig har uttalt at løsningen med Tlens i selfiecam KAN bli mainstream, så skjønner man fort at 2+2 kan bli veldig mye... OnePlus er tross alt del av BBK-konsernet, som i tillegg til OnePlus eier Oppo, Vivo og Realme. BBK er samlet sett verdens nest største OEM innen smartphone.

Det at vi har andre bein å stå på er heller ikke negativt. Honeywell benevner Tlens-scanneren sin som "next generation", og har nå markedsført EX30 i Kina, Tyskland, USA osv... Det er ikke lite skryt scanneren får. Andre selskaper kjøper denne scan-engine fra Honeywell og alle reklamerer med markedets beste scanner... det er gøy! J2C har med Tlens i sin iris-scanner som skal være ferdig 1H-2021, og de uttaler offentlig at Tlens har forbedret deres produkt med mer enn 200%.

Det å følge poLight fremover kan vise seg å bli svært spennende, for alt vi har sett til nå anses av sjefen sjøl som "oppvarming", i og med at AR-glasses regnes som "The next big thing". Jeg skal i alle fall være med som aksjonær for å få med meg dette! Det er 9 millioner aksjer i selskapet, og 30% av disse er i topp2...!

Dersom noe skjærer seg i det ene segmentet så er det likevel mange andre føtter å stå på. Det er for tiden arbeid i smartphone, smartglasses, smartwatches, barcodes, securitycam, automotiv, medical, iris-scan og mer til. Tror dette blir bra jeg ;)

Rapportér innlegg

Vennligst skriv inn kommentar på hva du mener er upassende og trykk send. Dersom kommentar ikke er nødvendig, vennligst trykk send direkte.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.