Sjømat ‑ fiskeri og oppdrett

NullBull
22.03.2021 kl 10:09 11700

Fearley har ikke peiling.
De påpeker selv risiko for finansiering, men greier ikke å se at de anbefaler den dyreste aksjen å stige mest - selv om den altså nærmest ikke har hentet noe penger.

Andfjord er i dag verdsatt til 2 milliard. De har vel kun fått inn ca 350 mill i emisjoner så vidt jeg husker. Da blir det kr 9,80 per aksje, eller kun 18% substans ved kurs på 55,-.

I Salme er det (før siste emisjon) skutt inn inkl Enova, ca 900 MNOK. Det blir 4,16 per aksje, eller hele 65% substans ved dagens kurs på 6,35.
Etter siste emisjon har Salme fått inn 1,4 milliarder - eller fire ganger mer cash enn Andfjord.

Salme har et mye mer profesjonelt team enn Andfjord (hørte på Q1 at de ikke en gang ville oppgi Capex for 2021... herrejesus)..
Salme har nærmest kommet like langt på Indre Harøy og er fullfinansiert 1 fase, og har etablert en fantastisk godt finansiert JV i Korea med ledende fiskeriselskap som vil bygge opp ny oppdrettsindustri i landet.

I beste fall for Andfjord, burde de ha lik kurs med Salme. Salme ligger helt latterlig lavt og Andfjord.... ja, dere skjønner. Når skal Andfjord snakke om at nye regler forbyr de fra å fortsette med konseptet sitt uten å betydelig heve nivået på tankene for eksempel? Salme har ingen slike underkommuniserte problem eller uavklarte tillatelser.
Det er absurd det kursbildet vi ser nå, og jeg aner virkelig ikke hva Fearnley nå holder på med. Håper ikke folk lar seg forføre.
Redigert 22.03.2021 kl 10:17

Rapportér innlegg

Vennligst skriv inn kommentar på hva du mener er upassende og trykk send. Dersom kommentar ikke er nødvendig, vennligst trykk send direkte.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.