Olje og energi

dalglish
21.08.2021 kl 12:27 3221

Petrolias heleide datterselskap CO2 Management AS går foreløpig under radaren. Nå har Dr Torsten Porwol jobbet med utvikling av selskapet en god stund, og i et intervju i tyske medier i november i fjor utdypet han litt om planene. Det fokuseres på Tyskland, og da særlig på CO2-handtering fra sement-, stål- og avfallsindustrien. Tyskland er forpliktet til å få ned CO2-utslippene fram mot 2030 (65% reduksjon), og 2050 (88% reduksjon). Dette er hårete mål, og en av de mest effektive metodene for reduksjon er lagring av CO2. Norge har i dag over halvparten av den totale lagringskapasiteten i Europa, mye takket oljevirksomheten i Nordsjøen. Alt ligger til rette for at tyskerne vil gå for den norske løsningen, og Porwol uttaler at de er i samtaler med flere aktører i Tyskland, og at det letes etter en egnet tomt for et "omlastningspunkt" (det blir frakt på "langskip" til Norge) . Det er absolutt grunn til å tro at prosjektet er i en mer avansert fase nå enn for 9 måneder siden da intervjuet ble gjort, og vi kan forvente nyheter snart. Link til intervju (på tysk) følger:
https://businessportal-norwegen.com/2020/11/17/klimaziele-2050-kooperation-mit-norwegen-macht-den-unterschied/
https://businessportal-norwegen.com/2020/11/06/norwegischer-investor-plant-aufbau-eines-zentralen-co2-umschlagplatzes-in-deutschland/#more-13851

Rapportér innlegg

Vennligst skriv inn kommentar på hva du mener er upassende og trykk send. Dersom kommentar ikke er nødvendig, vennligst trykk send direkte.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.