Sjømat ‑ fiskeri og oppdrett

Longsitinbulk
ASA 01.10.2021 kl 10:46 10439

1.10.2021, 09:30 · TDN Finans
ASA: DNB MARKETS MENER FOR MYE NEGATIVITET ER PRISET INN
Oslo (Infront TDN Direkt): DNB Markets det er for priset inn for mye negativitet i Atlantic Sapphire-kursen og opprettholder sin kjøpsanbefaling i en oppdatering fredag.
Nyhetsstrømmen i selskapet har vært klart negativ gjennom 2021 med massedødelighet, kostnadsoverskridelser, forsinket slakting og nå en helt tapt lokalitet i Danmark etter brann.

"Aksjekursen har falt 70 prosent hittil i år som etter vårt syn representerer tapt tillit til selskapet og dets kommunikasjon til markedet", skriver sjømatanalytiker Alexander Aukner.

Skepsisen er dog forståelig, skriver Aukner, med et negativt driftsresultat i første halvår og operasjonelle utfordringer med oksygenmangel i andre halvår.

Imidlertid ventes forsikringen etter brannen i Danmark å kunne være på 33 millioner dollar, og DNB Markets mener den potensielle utbetalingen kan hjelpe å tette likviditetsgapet for planene i USA.

Kursmålet settes til 70 kroner aksjen, for å reflektere reduserte langsiktig inntjeningspotensial som følge av tapet i Danmark,

Meglerhuset mener en ny runde med kapitalinnhenting bør være reflektert i aksjekursen.

Redigert 01.10.2021 kl 11:12

Rapportér innlegg

Vennligst skriv inn kommentar på hva du mener er upassende og trykk send. Dersom kommentar ikke er nødvendig, vennligst trykk send direkte.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.