Farma

Spire
02.12.2021 kl 23:26 5412

Lytix Biopharma er et bioteknologiselskap basert på mer enn 30 år med preklinisk og klinisk forskning med opprinnelse ved Norges arktiske universitet, hjemmet til en av de ledende akademiske klyngene verden over for å generere bioaktive medikamentkandidater fra naturlig forekommende vertsforsvarspeptider.

Selskapet utvikler en kreftterapi som involverer kroppens immunsystem, et område innen kreftterapi som tar sikte på å aktivere pasientens eget immunsystem for å bekjempe kreftcellene. Lytix Biopharmas ledende kreftmedikamentkandidat, LTX-315, et førsteklasses onkolytisk peptid, injiseres direkte i en eller flere tilgjengelige svulster. Den angriper ved å binde seg til overflaten av kreftcellen, trenge gjennom cellemembranen og løse opp alle rom i kreftcellen, noe som resulterer i en total desintegrasjon og dreping av kreftcellen. Ødeleggelsen fører til at tumorantigener frigjøres, som pasientens immunsystem gjenkjenner og reagerer på. Det aktiverte immunsystemet begynner å lete etter kreftceller med disse tumorantigenene og er nå i stand til å bekjempe svulster lokalisert i andre deler av kroppen.

LTX-315 er klar til å bli testet i kombinasjon med et markedsgodkjent immunterapeutisk legemiddel i en fase II-studie i USA. Lytix Biopharma har også andre kandidater i pipelinen, inkludert LTX-401, et andregenerasjons molekyl utviklet for behandling av viscerale svulster.

Lytix Biopharmas mål er at selskapets banebrytende teknologi skal spille en viktig rolle i kreftbehandling i fremtiden.

Rapportér innlegg

Vennligst skriv inn kommentar på hva du mener er upassende og trykk send. Dersom kommentar ikke er nødvendig, vennligst trykk send direkte.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.