Finans og forsikring

frs
19.01.2022 kl 12:15 1831

Jeg har vært ACR-aksjonær de siste 18 månedene, og i dag solgte jeg posisjonen min med et tap på 30 %. Det var min nest største posisjon i porteføljen min, så du kan tenke deg at det ikke var en lett avgjørelse.

Men etter å ha lest nyhetene mandag kveld, og lyttet til markedsoppdateringen deres i går, var det klart for meg at de ikke skal noe sted. Konsernsjefen snakker om forbedret data, maskinlæring, kostnadsreduksjon, alt tull, gitt at selskapet ikke gjør det de må, som er å levere resultater.

Jeg var en av personene som stilte spørsmål under samtalen, og nevnte at de har lovet resultater siden 2018 og også sagt at fjerde kvartal er ment å være det beste innen inkasso, og likevel hadde de det dårligste kvartalet noensinne. Når du lytter til konsernsjefens svar, som sier at aksjonæren må legge fortiden bak seg og se inn i fremtiden, hvordan skal jeg gjøre det med tanke på at teamet i fremtiden vil være det samme i nær fortid? Hvordan har du det verste kvartalet noensinne og ikke sett noen lysbilder for å forklare virkningen for aksjonærene dine?

Men min største bekymring er: Hvordan går konsernsjefen fra å snakke om å betale utbytte til aksjonærene til det dårligste kvartalet i selskapet i løpet av 6 måneder? Dette viser for meg at de ikke vet hva de gjør, de har ikke pålitelige data (hvis de hadde hadde de visst om det), og likevel snakker han om pålitelige Machine Learning-modeller? Alt dette er tull.

Og så ser du på konkurrentene, la oss ta B2H, for eksempel. De har kjøpt tilbake aksjer, stille i markedet, og levert sterke resultater. Alternativkostnaden for å holde ACR er for høy, og derfor bestemte jeg meg for å avvikle stillingen min. Jeg vil ikke korte ACR, jeg vil rett og slett ikke være en del av dette amatørselskapet, som ikke vet hva de gjør i markedet.

Rapportér innlegg

Vennligst skriv inn kommentar på hva du mener er upassende og trykk send. Dersom kommentar ikke er nødvendig, vennligst trykk send direkte.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.