IKT og Tech

Myrabakk
03.02.2022 kl 00:46 2719

Enig i det VNVN sier her. Det er ikke gunstig for noen å risikere å miste muligheten til å bruke TLens I sine fremtidige produkter. TLens ser ut til å være løsningen på både selfiecam, AR-glasses, og mye mer. De som jobber med særlig AR-glasses er helt avhengige å ha en lynrask, mikroskopisk linse for å utføre de oppgaver som man ser for seg må løses. VCM nevnes ikke som et alternativ i AR engang. Det er clumsy, stort, tregt, strømforbrukende og forstyrrer andre applikasjoner med magnetisk interferens, noe som er svært negativt når det kanskke er så mye som 10-15 kamera og sensorer som kjører parallelt.

Dersom Apple kjøper poLight, så kjøper de selvfølgelig også rettigheten til TLens og produksjon/salg av denne. Da vet man at Apple ikke kommer til å dele TLens med konkurrentene sine.

Nå vet vi at Apple, Microsoft, Magic Leap, Samsung, Huawei, Google/Alphabet, Honeywell, Xiaomi, Oppo, Vivo, Varjo, osv, osv alle jobber med AR-glasses, en industri som er antatt å vokse mer enn 50% i årlig gjennomsnitt de neste 5-6 årene. Alle kjenner TLens, og poLight har uttalt at de jobber med omtrent "all major players". Pipeline viste minst 19 AR-prosjekter på gang i Q3, noe som styrker troen på at alle kan komme med TLens.

Hva ville Microsoft gjort med sitt AR-prosjekt dersom Apple kjøpte opp poLight, eller motsatt, hva ville apple gjort?

Vi vet at Microsoft har jobbet i flere år med TLens I AR, og det er lagt ned vanvittig mye penger i R&D her. Jeg kan ikke se noen annen teknologi som kan utføre det TLens kan, så de som ville stått uten tilgang har et problem...

Dersom Apple hadde lagt inn et bud på poLight, så ville Microsoft vært nødt til å overby. Da ville nok Oppo/Vivo/OnePlus, Sunny Optical, Q-Tech og mange andre også kommet på banen. Da blir det høyt spill, for hvem har råd til å tape muligheten? Tror derfor ikke noen tør prøve.

Eneste alternativ ville kanskje vært et oppkjøpsfond av nøytral klasse, eller lignende?

Rapportér innlegg

Vennligst skriv inn kommentar på hva du mener er upassende og trykk send. Dersom kommentar ikke er nødvendig, vennligst trykk send direkte.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.