IKT og Tech

Babbai
06.03.2022 kl 16:23 3378

Du skrev "I siste kvartal trodde jeg de skulle tjene så mye at de skal i pluss for hele året." Siste kan bety både "forrige" og "siste" - altså enten Q3 eller Q4. Ordet "siste" ble nok oppfattet av Capaz å referere til "forrige" kvartal, mens det du mente var "siste kvartal i året - nemlig Q4." Det var nok det som førte til misforståelsen fra hans side.

At selskapet er travelt er bare bra. De kommer i flere og flere telefoner (Xiaomi, Honor, ny kunde + kanskje flere nye), de har modeller (i flertall - ref børsmelding) med Lenovo på gang og de jakter nye kunder. Det vil heller ikke være slik at de leverer softwaren til Lenovo og deretter kan lene seg tilbake. Ting må nok justeres underveis og softwareplatformen blir kontinuerlig forbedret gjennom maskinlæring etc. slik du sier.

Størrelsen på avtalen med Xiaomi samt periodisering av inntekter vil være avgjørende for Q4-tallene. Jeg mener det er mulig å estimere hvordan den nye Xiaomiavtalen påvirker Q4-resultatet og om EBITDA, EBIT og net profit blir positive eller negative. Det krever selvfølgelig litt arbeid, men hvis man vil ha bedre kontroll på tallene enn andre, må man også legge ned litt ekstra tid til research.

Rapportér innlegg

Vennligst skriv inn kommentar på hva du mener er upassende og trykk send. Dersom kommentar ikke er nødvendig, vennligst trykk send direkte.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.