Grønne aksjer

Zenzor
19.05.2022 kl 10:12 1299

Og Teknisk Ukeblad, anbefaler å lese hele artikkelen, men her kommer et lite utdrag som er mer relevant for RECs aksjonærer:

EU-kommisjonen foreslår å heve fornybarmålet til 45 prosent
Mer fornybar energi er nøkkelen for EU til å gjøre seg uavhengig av russisk gass og nå klimamålene. Nå vil EU-kommisjonen gjøre det lettere å bygge ut sol- og vindkraft i EU-landene.

...
Satse mye på sol
Kommisjonen slår fast at utbygging av solenergi er det som raskest kan gi mer fornybar energi og dempe virkninger av høye energipriser for husstander og bedrifter.

Kommisjonen legger frem en kommunikasjon (tilsvarer en stortingsmelding) der en setter opp et mål om 320 gigawatt (GW) med ny solkraft innen 2025 og et mål om 600 GW innen 2030. Dette skal skje ved at man fjerner en rekke hindringer for å investere og bygge ut solkraft. EU lanserer en egen strategi for solceller på hustak, der man innfører gradvis påbud om å ha solceller på taket. Det vil starte med offentlige bygg og næringsbygg som har tak på over 250 kvadratmeter.

I 2029 foreslår kommisjonen at også alle nye bolighus skal ha solpaneler.

...


https://www.tu.no/artikler/eu-kommisjonen-foreslar-a-heve-fornybarmalet-til-45-prosent/519611

Rapportér innlegg

Vennligst skriv inn kommentar på hva du mener er upassende og trykk send. Dersom kommentar ikke er nødvendig, vennligst trykk send direkte.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.