Sjømat ‑ fiskeri og oppdrett

Bennyfyfasan
09.06.2022 kl 11:05 1626

Vi får nok en korreksjon i aksjemarkedet på generelt grunnlag. Det tar jeg ikke inn i noen beregning siden det vil være likt for alle - og forbigående. Den svartmalingen du kommer med av verdensbilde tror ikke jeg påvirker mat. Pandemien viste at selv med TOTAL nedstenging av restaurant markedet levde laks i beste velgående som den mest lønnsomme matproduksjonen i Europa. Det vil fortsette selv med uro i verden - mat må man ha, og i motsetning til det folk tror er ikke laks veldig dyrt.

Uro i verden vil føre til svak krone mot dollar og Euro. Dvs en stor fordel for eksportrettet industri. LSG nyter fordeler både innen hvitfisk og rødt. Etterhvert plukker foredling inn etterslepet på prisene. Det har svekket resultatet på kort sikt for LSG.

Når det gjelder multiplier er ikke det noe du kan sette som fasit frem i tid med bakgrunn av at du ikke vet noe om resultatene frem i tid. Følger du den tankegangen blindt misser du neste tog også - og ikke bare GSF ;-)

Rapportér innlegg

Vennligst skriv inn kommentar på hva du mener er upassende og trykk send. Dersom kommentar ikke er nødvendig, vennligst trykk send direkte.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.