Grønne aksjer

Olin
10.06.2022 kl 11:14 1962

QFUEL nevnt her:

Varsler nær tredobling av kjemisk plastgjenvinning
Europeiske plastprodusenter vil bruke over 72 milliarder kroner på kjemisk materialgjenvinning i 2030.

Plast står for den klart største andelen av CO2-utslippene ved avfallsforbrenning. Derfor er det høyt press på å øke materialgjenvinningen og gjenbruk av plastmaterialer. Den europeiske bransjeorganisasjonen PlasticsEurope varsler en kraftig økning i investeringene i kjemisk gjenvinning de kommende årene.

I 2025 er det ventet at investeringene vil ligge på 2,6 milliarder euro, omkring 26 milliarder kroner. Allerede i 2030 vil tallet været 7,2 milliarder euro, skriver Waste Management World.

Store investeringer
– Kjemisk materialgjenvinning er en game changer og en viktig brikke i sirkulær økonomi, ikke bare i Europa. Denne økte investeringen bekrefter bransjens vilje til å ta tak i problemet med plastavfall. Men dette er bare starten og det er fortsatt behov for betydelige investeringer for å utnytte det fulle potensialet i denne teknologien, sa administrerende direktør Markus Steilemann i PlasticsEurope under en konferanse om kjemisk materialgjenvinning i Brussel nylig.

LES OGSÅ: Vanskelig å nå gjenvinningskrav uten pyrolyse

Kjemisk gjenvinning, såkalt Pyrolyse, er en prosess der plasten smeltes ned og omgjøres til oljeprodukter. Dette kan senere benyttes til drivstoff eller i produksjon av ny plast.

Foreløpig gjennomføres kjemisk gjenvinning i liten skala i Europa, blant annet hos Quantafuels fabrikk i Danmark. En rapport som Norwaste ga ut før jul konkluderte med at pyrolyse vil være helt avgjørende for å lykkes med å innfri EU-kravene til materialgjenvinning av plast.

3,4 millioner tonn
Miljødirektoratet godkjente i fjor sommer pyrolyse som materialgjenvinning.

LES OGSÅ: Grønt Punkt Norge inngår avtale med Quantafuel

Estimater fra PlasticEurope viser at så mye som 60 prosent av den globale plastproduksjonen i 2050 vil komme fra gjenbruk og gjenvunnet plast. Organisasjonens medlemmer vil i 2025 produsere 1,2 millioner tonn plast ved hjelp av pyrolyse. I 2030 er det beregnet at mengden vil være 3,4 millioner tonn.
Redigert 10.06.2022 kl 11:20

Rapportér innlegg

Vennligst skriv inn kommentar på hva du mener er upassende og trykk send. Dersom kommentar ikke er nødvendig, vennligst trykk send direkte.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.