Gull og gruve

Boss 99
06.12.2022 kl 11:39 5073

Klimavennlige prosjekter kan få mer statlig finansiering
Staten lanserer et utvidet finansieringstilbud til klimavennlige prosjekt og er i dialog om grønne investeringer i Norge på over 60 milliarder kroner.
Det er den statlige forvaltningsbedriften Eksportfinansiering Norge (Eksfin) som står bak det utvidede finansieringstilbudet, som blir lansert onsdag.
– Jeg er veldig glad for at vi nå kan tilby en mer fleksibel finansieringsløsning. Mange av de grønne prosjektene vi er i dialog med, er i milliardklassen, og det kreves betydelig finansiell kapasitet til å løfte disse, sier administrerende direktør Tone Lunde Bakker i Eksfin.
Eksfin er i dag i dialog om grønne prosjekter til en verdi på over 60 milliarder kroner og har lenge tilbudt lånegarantier til anleggsinvesteringer hos eksportører og deres underleverandører.
Det utvidede finansieringstilbudet innebærer at både lån og garanti tilbys, samtidig som klimavennlig prosjekter kan få finansiering, selv om eksporten skulle ligge flere år i fremtiden.
Bakgrunnen for utvidelsen er regjeringens målsetting om økt fastlandseksport.

Rapportér innlegg

Vennligst skriv inn kommentar på hva du mener er upassende og trykk send. Dersom kommentar ikke er nødvendig, vennligst trykk send direkte.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.