Eiendom

Olav2
04.01.2023 kl 01:21 5093

ABG-analytikerens tro på at konkurransen mellom bankene øker til høsten med redusert rente som resultat høres fornuftig ut i form av at jo høyere lånerente jo mer opptatt er lånekundene av å redusere renten. Men det sier ingen ting om nivået på renten til høsten så lenge analytikeren ikke har noe syn på lånerenten forut for den økte konkurransen.

Det virker heller ikke som analytikeren har fått med seg et konkurranseelement som går i motsatt retning. Når boligprisene krakker så reduseres egenkapitalen til lånekundene seg så voldsomt at ingen annen bank enn den de allerede har vil ha dem som lånekunder. Den banken som har dem som lånekunde vil heller ikke ha dem så lenge sikkerheten for lånet har blitt så dårlig.

Renten vil heller bli satt opp enn ned til høsten som følge av dramatisk dårligere sikkerhet for boliglånene. Store deler av den kundemassen som i dag shopper rundt etter lavere lånerente blir gjeldsslaver som ingen bank vil ha til høsten. Med resultat økte marginer både for bankenes innlån og marginen lånekundene blir servert over det bankene må betale.
Redigert 04.01.2023 kl 01:25

Rapportér innlegg

Vennligst skriv inn kommentar på hva du mener er upassende og trykk send. Dersom kommentar ikke er nødvendig, vennligst trykk send direkte.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.