Eiendom

Olav2
04.01.2023 kl 17:43 4444

Bymessig så gjorde Stavanger det dårligst prismessig i desember og best antallsmessig. I Stavanger falt boligprisene mest og antallet til salgs økte minst. På den motsatte siden av skalaen så gjorde Tromsø det best prismessig (sammen med Trondheim) og dårligst antallsmessig. I Tromsø steg boligprisene mest og antallet til salgs økte mest.

Stavanger opplever en flat utvikling i antall boliger til salgs som medfører at statistikken viser hva som skjer prismessig i form av et prisfall. Tromsø og Oslo opplever kraftig økning i antall boliger til salgs som medfører at statistikken ikke viser hva som skjer prismessig fordi de boligene som selges ikke er representative for totalen. Eiendom Norge sin statistikk skiller ikke godt nok på størrelse, beliggenhet og kvalitet til å vise korrekt prisutvikling når salget stuper med tilhørende opphopning av boliger til salgs.

Det ble solgt større andel små leiligheter i Oslo i desember enn normalt, det ble solgt større andel attraktivt beliggende boliger i desember enn normalt og det ble solgt større andel boliger med heis, garasje, balkong og/eller utsikt enn normalt i desember. Slik det alltid gjør når bare en liten del av boligene blir solgt. Små leiligheter og boliger med attraktiv beliggenhet, med heis, garasje, balkong og/eller utsikt har høyere kvadratmeterpris enn totalen.
Redigert 04.01.2023 kl 18:07

Rapportér innlegg

Vennligst skriv inn kommentar på hva du mener er upassende og trykk send. Dersom kommentar ikke er nødvendig, vennligst trykk send direkte.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.