Offshore

AlanS
30.01.2023 kl 15:06 9093

https://www.finansavisen.no/energi/2023/01/30/7981112/pareto-anbefaler-solstad-offshore
Pareto Securities har tatt opp igjen dekning av Solstad Offshore og anbefaler kjøp av aksjen. Kursmålet er satt til 80 kroner.
– Markedsbalansen ser bedre ut og ratene er tilbake på 2012–14-nivåer. Støttet av inntjeningen, er verdiene også på vei oppover, sier analytiker Jørgen Opheim i Pareto Securities.
...
Med dagens ordrebok, der store deler er sluttet i et svakere marked, estimerer Pareto Securities at selskapet vil få en EBITDA på rundt 2,9 milliarder kroner i 2023 og rundt 4,1 milliarder i 2024. Rentekostnadene estimeres til rundt 1,5 milliarder kroner. Kontantstrømmen blir ikke den høyeste i år, tror meglerhuset, men venter en markert bedring de kommende årene.
...
Pareto tror det mest sannsynlige utfallet av en refinansiering av gjelden i Solstad Offshore blir en forlengelse av banklånene, usikret finansiering og/eller salg av eiendeler, kombinert med ny egenkapital.
...
Pareto Securities mener det ser lettere ut å løse Solstad Offshores gjeldsutfordring enn DOFs, og at det dermed vil bli en mindre «drastisk løsning».
...

Rapportér innlegg

Vennligst skriv inn kommentar på hva du mener er upassende og trykk send. Dersom kommentar ikke er nødvendig, vennligst trykk send direkte.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.