Energi

Bulleys
18.03.2023 kl 20:35 4037

Ser det skrives om ny finanskrise åsså videre å bankkolapser.men dette er USA.og dem er allerede godt i gang med å rette opp i ting der borte.finansieringen til pgs er ferdig å avsluttet å sikret så dette er ikke mer å tenke på.jeg vil åsså legge ved ett klipp hva det skrives om dem norske bankene her i landet vi bor.så dere som grubler og tenker kan få litt innsyn i dette åsså vis dere ikke allerede har lest å fått dette med dere.

Børsene svinger og den økonomiske situasjonen i Europa er usikker. På onsdag falt Oslo Børs brutalt og hovedindeksen endte med en nedgang 3,74 prosent. Torsdag fortsatte nedgangen og hovedindeksen endte på minus 0,02 prosent, da Oslo Børs stengte for dagen.

Finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) stoler på at norsk økonomi klarer å stå i stormen.

– Sånn er børsene, det kan ofte være svingninger og folk sikrer seg på ulikt vis. I bunn er det viktig at det norske bankvesenet er solid, sier han til TV2 torsdag i forkant av helgens landsmøte i Senterpartiet.

Solid banknæring

Vedum mener reguleringen vi har i Norge gjør at norsk banknæring er solid.

– Vi har hatt krevende tider i norsk bankvesen også tidligere, og derfor har vi en klar og streng regulering av hvilke kapitalkrav man har.

Han mener Norges tydelige reguleringer i banknæringen er grunnlaget for å kunne tåle slik uro som børsene opplever nå.

– Vi i Norge er godt rustet for å tåle slike svingninger, forteller Vedum.

Følger med

– Hvor bekymret er du nå?

– I Norge har vi en veldig solid banknæring, et sterkt Finanstilsyn og god bankregulering. Men selvfølgelig, har vi god kontakt med Finanstilsynet og Norges Bank for å følge med på det som skjer rundt oss, sier Vedum.

– Kan dette utvikle seg til å bli en ny finanskrise?

– Vi mener reguleringen vi har i Norge gjør at norsk banknæring er solid. Det har vært tydelige reguleringer nettopp fordi man skal kunne tåle litt mer uro. Det viser den situasjonen vi står i nå.

Rapportér innlegg

Vennligst skriv inn kommentar på hva du mener er upassende og trykk send. Dersom kommentar ikke er nødvendig, vennligst trykk send direkte.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.