Eiendom

landis
30.03.2023 kl 10:03 7432

Hvordan kommer du frem til at renten på boliglån bare skal opp til 4.5. Hvis du har svært lav gjeldsgrad og en kanon avtale med banken er jo det stas. Men Ola nordmann som må ta opp nye lån har ikke det. Og det er nesten alltid han som bestemmer høyeste bud
Den var målt til ca 4.2 i januar. Så kommer 3 kvartinger oppå dette. Når sentralbanken holder renten stabil stiger i tillegg marginene opp til mer normale nivåer. I alle fall høyere enn den ene % du forespeiler.
Rente på nye lån under 5 tallet til høsten vil jo være sensasjonelt.
I alle fall for dem som låner til bolig og trenger høy gjeldsgrad.

At norsk økonomi ikke lenger er like troverdig som tidligere er vel relativt åpenbart. Norske avgift og skattekåte politikere klarer ikke å holde kleptomanpølsene sine unna kapital og raserer jevnt og trutt norske bedrifter som gjør at disse flyttes til utlandet hvor det er leveverdige forhold for investorene. Trenger bara å se til nordsjøen hvor flere store internasjonale oljeselskap har solgt unna og forlatt landet med sin kapital, kunnskap og ryggrad. Tilbake står vi med oljemygg selskaper som ingen utenfor Norge har hørt om.

Slik praksis er selve definisjonen på banan republikker. Uforutsigbart styre og skatter og avgifter i hytt og pine.

Vi importerer enormt mye. Men siden vi allerede har dyr mat og tollmurer på mat import har vi blitt forskånet fra utrolig mye prisstigning og inflasjon på mat.
Midlertidig. Hva tror du skjer når bøndene må øke prisene og inntektene for å få dette til å gå rundt. Svenskene kommer nok ikke til å handle i Norge så veldig lenge før vi har tatt dem igjen.

Hva leiene angår bør det jo ikke bli fred i Ukraina sånn med det første. En kan i alle fall forvente et fall i etterspørselen etter bolig om det skjer. ! Forøvrig så tviler jeg på at den økningen du forespeiler inntrer på bunnlinjen da utgiftene øker brutalt i Oslo for tiden.

https://www.dn.no/eiendom/trippel-kostnadssmell-for-boligeiere-jeg-blir-paff/2-1-1426814

Rapportér innlegg

Vennligst skriv inn kommentar på hva du mener er upassende og trykk send. Dersom kommentar ikke er nødvendig, vennligst trykk send direkte.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.