IKT og Tech

Myrabakk
21.05.2023 kl 18:28 7394

Q2 og Q4 er vel gjerne historisk sett gode kvartaler for Crayon, Q1 og Q3 ikke like gode. Om 2 dager legges tallene for Q1 frem, altså et kvartal som man normalt forventer litt lavere omsetning/resultat fra om man sammenligner med Q2 og Q4.
Men; nå vet vi at Q4 viste svært lavt resultat i forhold til forventningene. Aksjen fikk seg en real smell på det, men de som så litt nøyere på tallene la nok merke til at det ikke var driftsmessige eller makromessige årsaker til tallene. Crayon viste faktisk mye bedre drift i Q4 enn man hadde antatt. Lav resultatgrad kom av en forsinket innbetaling fra en offentlig Asiatisk aktør, og engangsnedskrivinger av eiendom/kontor eller lignende. Det var totalt snakk om beløp i mangehundremillionersklassen. Kommer forsinket innbetaling inn på Q1-rapporteringen så vil Crayons resultat for kvartalet være i kategorien "legendarisk".

I forbindelse med det lave Q4-resultatet var det vel også en svært aktiv short som jobbet heftig for å få kursen lavest mulig. Nå er ikke denne shortposisjonen aktiv lengre, så det er mye som ligger til rette for en pen utvikling om tallene blir gode. Men, aller viktigst da; Crayon må levere fortsatt god organisk vekst og fortsatt marginforbedring i Asia/NA. Da tror jeg også på kurser som andre innlegg i tråden her refererer til ila året.

Rapportér innlegg

Vennligst skriv inn kommentar på hva du mener er upassende og trykk send. Dersom kommentar ikke er nødvendig, vennligst trykk send direkte.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.