Energi

Slettet bruker
03.09.2023 kl 09:54 2967

"Europa står overfor utfordringer knyttet til energiuavhengighet, som har ført til inflasjon og høyere energikostnader."

Derfor er det heller ikke særlig sannsynlig at strukturene under våre folkevalgte, lar prossesen vekk fra fossilt fortsette å gallopere i samme tempo som vi har sett noen år, pendelen har i praksis snudd alt. Innsatsen er rett og slett for stor, med industridød, indre opprør drevet av horder nye energi-fattige og, svekket stridsevne.

(Selv om jeg for en sjelden gangs skyld syns Rögnvaldur Hannesson går litt for langt, for vi har et ansvar for å ta vare på naturen og artsmangfoldet) - les denne kronikken hvor det i det minste er vanskelig å være uenig i premisset:

"Vi kaller den for den industrielle revolusjon, men energirevolusjonen hadde vært mer treffende. Den utrolige økning i menneskehetens velstand som har funnet sted de siste par hundre årene har først og fremst skjedd takket være én ting: fossile brensler. Først var det kullet og dampmaskinen, deretter oljen og forbrenningsmotoren, og til sist gassturbinen. Dette har gjort det mulig å produsere varer og tjenester i et omfang menneskene før ikke engang kunne drømme om."

https://www.finansavisen.no/samfunn/2023/08/27/8031372/miljoverneriet-den-ellevte-landeplage
Redigert 03.09.2023 kl 10:13

Rapportér innlegg

Vennligst skriv inn kommentar på hva du mener er upassende og trykk send. Dersom kommentar ikke er nødvendig, vennligst trykk send direkte.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.