salg av eiendomsvirksomheten


https://finansavisen.no/nyheter/bygg-og-anlegg/2020/05/26/7531785/veidekke-salg-av-eiendomsvirksomheten-avklart-i-midten-av-juni

Hva står det i denne artikkelen utover overskriften? (Den er bak betalmur)
Redigert 21.01.2021 kl 07:05 Du må logge inn for å svare

– Prosessen er i siste runde nå, sier en aktør som sitter tett på prosessen rundt salget av Veidekkes eiendomsvirksomhet.

Veidekke offentliggjorde13. november i fjor at de vil selge eller børsnotere hele eiendomsvirksomheten sin. Den inneholder rettigheter til å bygge 18.000 boliger i og rundt de største befolkningssentrene i Norge og Sverige. Den bokførte verdien ligger på 8,2 milliarder, men Veidekke-sjef Jimmy Bengtsson har sagt at markedsverdien trolig ligger høyere.

Bud i oktober/november

Salgsprosessen ble initiert av at eks-Selvaag Bolig-sjef Baard Schumann i oktober/november la inn et bud på virksomheten.

Bak seg har han meget kapitalsterke personer som Norges største eiendomsbesitter Ivar Tollefsen og investor John Fredriksen.

Tollefsen og Fredriksen i tospann om Veidekke-tomter

I tillegg er det to mindre investorer med på dette laget. Etter hva Finansavisen forstår, fant Veidekke-styret det ukomfortabelt å selge en så stor del av selskapet uten å ha fått testet prisingen i markedet. Et par uker senere sendte selskapet ut børsmelding om salget, og sa at prosessen skulle være ferdig innen andre kvartal i år.

OBOS byr også

I tillegg til Schumann-grupperingen er også OBOS med i kampen. Selskapet er i dag største eier i Veidekke med 18,2 prosent av aksjene og OBOS-sjef Daniel K. Siraj har midlertidig trådt ut av Veidekke-styret i påvente av en avklaring, og selskapet er sugen på en sværing etter at NRK-eiendommen ble kjøpt av Johan H. Andresens Ferd.

Finansavisen erfarer at due diligence (teknisk, økonomisk og juridisk gjennomgang) er ferdig for alle parter, og at det foreligger en ferdig avtalt kjøpskontrakt.

Tidenes verste timing for Veidekke

Markedet tror ikke på børsnotering

Ifølge Finansavisens kilder kan det vanskeliggjøre at nye budgivere kommer inn i tolvte time, men det er neppe umulig.

Selv om Veidekke-ledelsen sier at en børsnotering er et reelt alternativ, er det få i markedet som tror på det scenariet.

DNB Markets-analytiker Simen Mortensen har tidligere uttalt til Finansavisen at forventningene er at virksomheten selges og at store deler av salgsprovenyet deles ut som utbytte.

– Vi kommenterer ikke prosessen utover at vi jobber for fullt med begge løpene – børsnotering og salg, med sikte på en avklaring i løpet av andre kvartal, sier konserndirektør i Veidekke, Jørgen Wiese Porsmyr.
Redigert 21.01.2021 kl 07:05 Du må logge inn for å svare
ValueT
27.05.2020 kl 11:13 2106

tusen takk! Det blir spennende og se utfallet av salgsprosessen.
Redigert 21.01.2021 kl 07:05 Du må logge inn for å svare

Schuman og Obos har trua virker det som
Redigert 21.01.2021 kl 07:05 Du må logge inn for å svare
Mafiosol
16.06.2020 kl 14:51 1801

Fra meldingen "Transaksjonen frigjør betydelige midler som gir Veidekke et sterkt utgangspunkt for videreutvikling av virksomheten."

Hva er det Veidekke skal videreutvikle? Resten av sin eksisterende virksomhet, fokus på et område bare eller en helt nytt virksomhetsområde?

Noen som har tanker?
Redigert 21.01.2021 kl 07:05 Du må logge inn for å svare
Jager'n
16.06.2020 kl 21:39 1589

Kanskje kan det tyde på utvidelse eller oppkjøp? Penger må brukes
Redigert 21.01.2021 kl 07:05 Du må logge inn for å svare

Mener de meldte at de skal betale ekstraordinært utbytte. Er egentlig en uting da penger bør reinvesteres i ting som skaper verdier.
Redigert 21.01.2021 kl 07:05 Du må logge inn for å svare

Historisk sett har selskapet jevnt og trutt kjøpt opp mindre entreprenørfirmaer. Det kan jo bli en del "brannsalg" det kommende året.

Virker som Veidekke har klart å komme seg vekk fra eiendomssektoren innen en eventuell kollaps og satser mer på offentlig sektor, energiinfrastruktur etc. fremover.
Redigert 21.01.2021 kl 07:05 Du må logge inn for å svare
Mafiosol
17.06.2020 kl 09:47 1300

Ja det er litt i disse baner jeg også tenker. Ikke dumt å posisjonere seg for mulige oppkjøp. Sikkert mange gode muligheter for kjøp nå frem mot vinteren. Tror redusering av motpartsrisiko og eksponeringsgrad mot eiedom blir avgjørende for aktrørene i anleggsbransen fremover. Har gått inn i NRC og vurderer VEI, men synes VEI har gått litt for mye kontra andre muligheter på kort sikt. Infrastruktur kan bli bra fremover. Grønn energi, vei, bane er etter min mening spesielt interessant nå. Mest postitiv mot anleggsarbeid tilknyttet transport da dette er den eneste sektoren som ikke klarer å få ned utslippene. Da vil det komme krav til tiltak og da blir tog/bane veldig interessant hvor etterslepet allerede er ganse stort. Der er både NRC og VEI representert på børsen. Vi ser det samme møsteret i både EU og USA. Man må trolig ty til enda flere infrastruktur tiltak for å få gass på økonomien igjen.
Redigert 21.01.2021 kl 07:05 Du må logge inn for å svare