Tomra er en grønn aksje

Ajax1
TOMRA 06.06.2020 kl 15:40 867

Jeg mener bestemt at Tomra hører hjemme under grønne aksjer. EU med Tyskland i front har bestemt at de skal fremskynde utviklingen i EU fra lineær økonomi (bruk og kast) til sirkulær økonomi (gjenbruk). Der vil Tomra kunne ha et fantastisk potensiale som verdensledende på panteautomater.
Hvis man ser på utvikling i Tomra siste 4 år med en kursoppgang på ca 300% så er det lett å få høydeskrekk. Men selskapet har også en inntjening som forsvarer denne prisen. Norge er et foregangsland med høy retur av drikke emballasje. Norge økte prisen på pant fra NOK 1 til NOK 2 for en tid tilbake, mye emballasje har også NOK 3 på pant. Det gjorde at retur prosenten økte kraftig. Nå er Tomra i full gang med å rulle ut sin nye panteautomat R1. https://www.youtube.com/watch?v=YiNoHgQUsgg
Det vil gjøre panting mye smidigere, samtidig som flere land innfører plikt til utsalgssteder (butikker) å mota retur. Det sammen med økt pris på emballasje vil gjøre etterspørsel på moderne pantesystemer øker i årene som kommer.
Dette sammen med at Tomra er et selskap som idag går på skinner økonomisk gjør at jeg derfor har tatt noen lodd i Tomra.
God helg 😊
Redigert 20.01.2021 kl 14:37 Du må logge inn for å svare