NTS. Hvor går veien videre ?

milk
NTS 27.08.2020 kl 19:04 53014

NTS består nå av en rekke forskjellige selskap som gjør de totalitær i sektoren. De er størst på båt,service og fraktsektoren. Eierandelene tatt i betrakting! Fusjoneringen med Frøy gruppen,gjør at de har eierandeler i NRS. Et av de selskapene som leverte meget gode tall ved Q2. Ice F Farm stormer frem på Island... Jeg tror NTS går under radaren til de fleste hus og analytikere. En reprising av selskapet vil komme. Blir spennende å se Q2 resultatene og guidingen videre. Kommer 01.09.
Redigert 21.01.2021 kl 04:14 Du må logge inn for å svare
GT2RS
19.01.2022 kl 18:14 2809


Sleipe Gåsø bedriver det som minner sterkt om innsidehandel og bedrageri.

Kjøper seg opp til over tilbudsplikt i NRS, sier de skal selge seg ned så markedet tror det ikke blir oppkjøp og kursen tryner. Så kjøper han aksjer privat for titalls mill i NRS. Deretter kort tid etter så legger NTS bud på Nrs.

Så lar de restaksjonærene i Nrs og markedet være i uvisshet og kursen tryner. 3 måneder etter de kjøpte 68% på 240,-, så selger de sitt eget selskap Salmanor til Nrs med oppgjør i aksjer på 4 år lav kurs. Men Salmanor blir priser sykt høyt ift kursutvikling på lakseaksjer senere tid.

Denne gangen gikk han faen meg for langt og får smake sin egen medisin. Gåsø fortjener å bli kasta under bussen, makan til målighet. Gåså fortjener ikke penga sine, de står det ikke respekt av.
milk
19.01.2022 kl 18:25 2781

Ja, den underliggende agenda skinner tydelig gjennom... Det er helt på sin plass det som nå skjer i styret i NTS!! Om han ikke blir kastet under bussen, så bør han bli forlatt på perrongen når NTS toget går videre... :-)
acyal
21.01.2022 kl 09:53 2561

Blir møtet streamet idag?

Møtet i dag er nok bare mellom jurister. Det er ikke mye å se på. Jeg er overrasket om det varer lenge.

Haha, opprørsgruppen hadde ikke kontroll på hvor mange stemmer de satt på....Gåsø beholder styremakten og forslaget ble nedstemt! NRS kommer til å falle voldsomt i dag

Jeg må bare si en ting....dette var ett sjokk!!!!!

Aksjonærene vil ikke gå en lystig tid i møte om det ikke kommer en avklaring.
acyal
21.01.2022 kl 15:01 2345

"Konflikten handler ifølge Storø til dels om hvordan styreposisjonene ble fordelt i kjølvannet av Salmonor-fusjonen.
– Det har vært stor misnøye med at et lokalt flertall av aksjonærer ikke fikk de to styreplassene som ble lovet i prosessen, forteller Storø."

"– Jeg er forberedt på at vi ikke er ferdig, men håper de tar det litt med ro fremover så NTS og datterselskapene får anledning til å jobbe å gjøre produktive ting. Dette skaper fryktelig uro i en organisasjon med 1.200 ansatte. Folk spekulere på om de har en jobb i morgen, om de andre hadde vunnet saken i dag sier Gåsø"

milk
21.01.2022 kl 16:16 2288

Gåsø er opptatt av 1200 ansatte" That's a good vending ... :-D
acyal
21.01.2022 kl 23:15 2175

Tror nok han er mer opptatt av disse enn andre i eierstrukturen

Nytt krav om ekstraordinær generalforsamling.. blir nok så det går rett for oss med NRS aksjer..

Kan jo bli en heftig støvsuging etter NTS aksjer frem mot neste generalforsamling, med så marginal størrelse på de to blokkene.

Er faktisk usikker på om grupperingen har lov å kjøpe aksjer akkurat nå..? litt usikker på om det isåfall betyr at de må øke budet tilsvarende det høyeste de har betalt etter at børsmeldingen kom
acyal
22.01.2022 kl 21:04 1925

Det blir jo for dumt at de kan kjøpe seg til flere stemmer ved dette hvis de faktisk har lov.

Men med dette stuntet nok en gang for familien Bondø og Williksen så beviser de nok en gang at dette handler kun om at de er maktsyk og tenker overhodet ikke på de 1200 ansatte i konsernet som får trødd dette ned på hodene deres i flere uker og skaper en mistrivsel og usikkerhet som skulle vært avverget.
Hva er det egentlig de vil?! Med Gåsø så vet vi jo hva han vil, og etter å ha pratet med flere ansatte han har hatt rundt seg tidligere, så er dette en mann som tenker veldig på de som faktisk gjør jobben i selskapene for å holde det i gang, noe alle eiere burde være.

Jeg stiller også spørsmåltegn ved det nye styre forslaget? Er jo overhodet ikke uavhengig i det hele tatt med det forslaget deres. Hele greierne fra Bondø og Williksen er så uprofft at aksjonærene burde vist egentlig hvem de egentlig er, for det tror jeg neppe noen av småaksjonærene gjør.
Redigert 22.01.2022 kl 21:05 Du må logge inn for å svare
keisam
23.01.2022 kl 00:25 1848

Dette blir for dumt ja, beskylde familiene Bondø og Williksen for maktsyke og ikke tenke på de ansatte, regner med du også inkluderer familiene Dolmen og Sivertsen. Når det gjelder grenen fra familien Guntvedt (Lund Fiskeoppdrett) som opprinnelig var med i dette budet vet jeg ikke hvor de står i dag, regner med Hans Martin Storø (tidligere Venstrepolitiker i Nærøy kommune) også er en del Guntvedt-grenen, og ble foreslått som ny styreleder og plutselig stemte i mot(jamfør Lars i Aksjesladder)

Litt historie fra mitt hode om NTS - Namsos trafikkselskap, er et gammelt selskap, drev innenfor samferdsel, busser og båter. NTS og Norsk Fisketransport (eiet av Harry Bøe og Børre Lorentzen) fusjonerte for ca 7 år siden. Dagens sjef i NTS Harry Bør ble betydelig eier i NTS. Et år senere kjøpte NTS selskapet til Williksen/Sivertsen/Dolmen, Midt-Norsk Havbruk. I fjor fusjonerte Midt-Norsk med lakseoppdrettet til Bondø-familien og byttet navn til Salmonor. For 2-3 år siden fusjonerte NTS med Frøy, mot styreleder Williksens ønske.

Det har tidligere vært noen gnisninger mellom de 3 familiene i Midt-Norsk, som nå står sammen. Harry Bøe sa vel opp stillingen sin for 1-2 år siden pga uenigheter, er fremdeles sjef. Når NRS(majoritetseier NTS) skulle kjøpe opp Salmonor så er det kanskje uheldig sett fra tidligere Midt-Norsk Havbruks eiere. Slik jeg oppfatter familiene Wiliksen/Sivertsen/Dolmen/Bondø så er de glødende opptatt av lokalsamfunnet i Ytre-Namdal og Bindal. Hvis det er noen som kan kalles samfunnsbyggere i dagens samfunn så er det disse. Hvem som tenker mest på de ansatte, Gåsø eller de nevnte familiene vet ikke jeg, men kan ikke tenke meg Gåsø er mer opptatt av de.

Blå næring er stor i Ytre-Namdal, sammen med Midt-Norsk Havbruk er SinkabergHansen og Mowi betydelige aktører på oppdrettsiden. Moen Slip-systemet har hatt en fin utvikling de siste 10-15 årene, servicebransjen til oppdrettsanleggene har likeledes vokst betydelig i samme periode. Val landbruksskole er en viktig aktør for rekrutering.

De siste årene har SinkabergHansen bygget nytt smoltanlegg i Bindal, nytt slakteri på Marøya. NTS med nytt smoltanlegg og lukket anlegg. Flere anlegg, nye og ombygninger er nok under planlegging.

Midt-Norsk Havbruk fusjonerte ganske tidlig og eierandelene til tidligere eiere er blitt betydelig utvasket i NTS, og med oppkjøpet fra NRS vil nok den lokale tilhørigheten bli betydelig svekket. Synergi-effektene kan bli betydelige og mange lokale arbeidsplasser i Ytre-Namdal står på spill. Hvis beslutningsmyndighetene forsvinner fra Rørvik tror jeg familiene Williksen/Sivertsen/Dolmen/Bondø vil føle på et stort tap for lokalsamfunnet. Husk at disse familiene har drevet med oppdrett i 40 år, jobbet knallhardt, vært igjennom flere kriser og motståt beiliere opp gjennom årene, som Torgnes fra Brønnøysund rundt årtusenskifte. NTS har neppe kommet i den posisjonen de er i dag hvis ikke fusjonen med Midt-Norsk gikk igjennom i sin tid. Tror også Midt-Norsk har vært et sterkt selskap uten NTS.

Sett fra de som handler aksjer på Oslo Børs så er dette kanskje grumsete men sett fra Rørvik og Ytre-Namdal så er det kanskje betimelig og fornuftig. Jeg kan tenke meg at de aller fleste som leser dette rekker ikke de nevnte familiene til anklene en gang når det gjelder samfunnsbygging og demmes evne og vilje til videre satsing i lokalmiljøet. Beskylde de nevnte familiene for maktsyke, neppe dekkende, tror nok heller han som sitter på Frøya er mer maktsyk. Det hender vel at ikke alle ekteskap er like lykkelig og parterapeutene blir nok neppe arbeidsledig med det første.
milk
23.01.2022 kl 00:57 1829

"keisam" Takk for at du tok deg tid til å beskrive situasjonen og det essensielle rundt NTS . Dette er grunnleggende opplysninger for oss småaksjonærene. Bare å sitte stille i sjarken eller laste til ripa... :-)
acyal
23.01.2022 kl 01:03 1820

For dumt? Er jo det som er realiteten, det er bare en del som ikke greier å skjønner det, var ikke uten grunn at jeg spesifiserte disse to familiene, og utelot de andre, har vell ikke fått med deg alt du heller i den flotte lille historie fortellingen :). Hva de nevnte familiene har gjort tidligere spiller ingen rolle nå når de raserer alt de har bygget opp fra før.
De har seg selv å takke at Gåsø er inne i bildet nå.

Men uansett så vil vel NTS være en sikker vinner de neste 10 årene også på børsen :)

Redigert 23.01.2022 kl 01:08 Du må logge inn for å svare
keisam
23.01.2022 kl 02:08 1804

Jeg tror ikke oppdretterne fra Ytre Namdal som var så gira på å få inn Gåsø, mulig rederen Harry Bøe var mer ivrig. Jeg kjenner ikke til Gåsø og det er ikke hans navn som dukker først opp når jeg tenker på oppdrett og Frøya. Mulig Ove Løfsnæs gjorde noe fornuftig med å kjøpe ut AQS fra NTS, og det bemerkelsesverdig nært i tid før NTS oppkjøp av Frøy. Bemerket meg også at Harry Bøe ikke var med i grupperingen som la inn bud på mandag, og geografisk sett bor Harry Bøe midt mellom de ulike familiene. Kanskje deler av konflikten også skyldes reder/oppdretter og mulig ulik syn på fremtidig lokalisering? I boka "Glad laks - historien om Salmar" av Otto Ulseth var det tidvis betent forhold mellom Gåsø og Witzø, Trond Williksen var en tid konsernsjef i Salmar, og hvis jeg ikke tar helt feil så er Trond og Nils Martin Williksen brødre.

Laksemerdene og smoltanleggene blir liggende i Ytre Namdal i lang tid, har noen naturlige fordeler som gir et godt grunnlag for matproduksjon. Sett fra Ytre Namdal sitt ståsted så er det i hvert fall ikke noe fordel om slakteri, administrasjon, operatører og deler er servicenæringen blir flyttet til andre deler av landet.

Det kan vi nok være enig om, NTS er et solid og robust selskap. Smoltanleggene i Ytre Namdal må nok være et av landets beste, likeledes med godt utdannede arbeidere og møysommelige eierfamilier. Som jeg skrev i forrige innlegg blir ikke parterapeutene arbeidsledig med det første.
Redigert 23.01.2022 kl 02:10 Du må logge inn for å svare

Slik du beskriver situasjonen bør man vel avvente inngang her? Mulige omkamper med negativ presse er sjelden en vinneroppskrift på børs.


Takk for et informativt innlegg👍
Redigert 23.01.2022 kl 09:15 Du må logge inn for å svare

Som aksjonær er jeg først og fremst opptatt av at eiere/ledelse skaper aksjonærverdier og ikke nødvendigvis alle de 1200 ansatte. Men tror ikke dere har så mye å frykte angående arbeidsplassene deres. Håper de kommer til en felles løsning med Gåsø hvor de f.eks selger NRS til Salmar, men virker ikke som Gåsø ønsker dette
Redigert 23.01.2022 kl 09:17 Du må logge inn for å svare
milk
23.01.2022 kl 14:26 1583

Blir det en ny GF, noe det sannsynlig vis blir, kan Gåsø være ute av bildet. Det kommer helt an på hvilken side som mobiliserer best. Dette kan gi ytterligere kursoppgang. Det ble mange flere aksjonærer i NTS på Fredag ;-)

Kan du gi kort redegjørelse om forholdet mellom Ice og NTS. Hjemmesiden til ICE mangler oversikt over eierskapet. Ut fra Q rapporten i NTS ser det ut som det er skilsmisse på gang. Finner ikke noe på Newsweb.

Takker på forhånd med litt digital honning😁

Jeg tipper det blir akkurat samme resultat som på fredag, nemlig at Gåsø sin side vinner marginalt
milk
23.01.2022 kl 15:13 1562

NTS har solgt seg ut Ice fish farm. NRS eier 50,3% i arctic fish på Island. NTS eier 68% i NRS. Enn så lenge;-)
milk
23.01.2022 kl 15:15 1572

Vanskelig å si, men jeg håper det ikke blir like marginalt som sist. Uansett hvilken vei det tipper.....
GT2RS
23.01.2022 kl 15:26 1566


Styreleder hadde fått fullmakter for 8-9% av aksjene for å stemme i mot det foreslåtte styret, men styreleder misbrukte stemmene til å sette sammen et helt annet styre.
milk
23.01.2022 kl 17:19 1491

Dette er egentlig en kjempe tabbe av styreleder... Det kan faktisk bli avgjørende ved neste avstemming. Det er ikke sikkert at samme fullmakter vil bli brukt på samme side ved neste korsvei. Nye fullmakter må hentes inn!

Det blir lettere å diskutere med deg hvis du leser litt på forhånd/setter deg inn i nyheter om selskapet. Har stått masse i mediene om kampen om NRS, og når NTS kjøpte 68% av de for en tid tilbake, var Salmar en av interessentene

Hvis utbryterne kaster Gåsø kan de selge NRS og Salmonor…om de vil

Strengt tatt diskuterer jeg ikke. Jeg har stilt et par spørsmål. Har ingen forutsetning til å mene noe som helst, men har fra tidligere erfaringer verdsatt milks innspill. Men takker likevel for at du tok deg tid til et svar.

Hva er motivasjonen for å selge NRS når alle rettigheter på Island er i det selskapet?

Det er feil, han kan fremdeles nekte det siden han har over 1/3 av aksjene

Er vel sittende styre som kan bestemme veien videre. Vil de kan de selge NRS. Så det kan skje med nytt styre..

Som du ser Hobby skriver er det opp til styret - om det ikke er særskilte vedtak - som det ikke er. Man kan bare bruke fantasien til å finne forskjellige oppdelinger av selskapet mellom de større aktørene.

Hvorfor tror dere kampen er så intens om styreplassene og antall? Det er ikke styrehonoraret for å si det sånn….
mofs
23.01.2022 kl 20:56 1407

Fortsatt hold her. Sitter bare og venter på Milk-priser. Morsomt å lese det mange skriver her.

Dere tar feil begge to. Kampen om styreplassene er for å gjøre livet til Gåsø så surt som mulig slik at han skal gi etter. Men om han ønsker kan han nekte fusjoner/fisjoner uavhengig av om han sitter i styre eller ikke . Tror dere har godt av å lese her jeg https://codex.no/bedrift/forretningsjus/selskapsrett/aksjonaerer-eierandeler-rettigheter#en-tredel
GT2RS
23.01.2022 kl 21:34 1343


Her er det snakk om salg av aksjer i NRS og ikke fisjon eller fusjon, så tror ikke han kan nekte salg av eierandelen i NRS dersom styret og deretter generalforsamling vil selge eierandelen.