PoLight - Norges teknologiske hemmelighet!

Myrabakk
PLT 29.09.2020 kl 15:43 115268

Det fundamentale i poLight - et forsøk på forklaring

Jeg forstår ut fra diskusjonene på ulike forum de siste dagene at ikke alle har helt 100% klart for seg hva som er det grunnleggende bildet i poLight. Jeg velger derfor å legge inn et innlegg for de som ønsker å forstå mer av selskapet. Dette er ment bare som et supplement, og fyll gjerne på mer her.

Aller først: forskjell mellom vcm og tunable lenses. Vcm er voice-coil-motor. Dagens kamera funker ved at en motor flytter på linser for å få til fokusering. Det er omtrent som når man bruker et forstørrelsesglass for å se på ting, man flytter det frem og tilbake. Denne teknologien er relativt treg, bruker mye strøm, koster mye penger, osv. Tunable lenses er linser som ikke trenger å flyttes. Man setter på strøm på en linse slik at den endrer form. Da får samme fokuseffekt som om man flytter linser.

For å se fremtidsvyene vi snakker om her så må man forstå dette. I dag er absolutt ALLE kamera i smarttelefoner, overvåkningskamera, droner, biler osv. basert på vcm. Det finnes altså ikke ett eneste kamera i disse segmentene med noe annet enn vcm! Tlens kommer nå inn her fra sidelinjen og skal forsøke å kjempe mot denne etablerte teknologien. Da vil Tlens være såkalt disruptiv teknologi, som forsøker å ta markedsandeler. Det er vanskellig! Nå har de jobbet i mange år for å forbedre produktet sitt, og endelig ser det ut til at det er gjennombrudd. Tlens kom som første «ikke-vcm» inn i et slikt produkt i klokkene fra Xiaomi. Dette er stort! Salget på en million eller to er ikke så viktig, det er gjennombruddet som er viktig. Etter et halvår i klokkene ser vi en eksplosjon i antall patenter med Tlens. Det betyr at verden har fått opp øynene for at det er kommet et alternativ til vcm. Herav litt hallelujastemning i poLight og blant oss aksjonærer. Tlens kommer til å ta andeler, sakte, men sikkert. Hvor mye er umulig å si.

Så var det barcode… også her brukes vcm i omtrent alt, men i tillegg finnes det linser som minner om Tlens, bare at de er basert på flytende væske som settes på strøm, såkalte «liquid lenses». Disse har fått andeler i barcode, og er meget gode. Det at nå Tlens kommer fra sidelinjen her også, som disruptiv teknologi, og kjemper mot både vcm og liquid lens med suksess viser hvor god denne Tlens er. Ingen bruker titalls millioner på patenter, forskning og bygging av nye scannere med Tlens uten at den er bedre enn det som allerede finnes, som er mye billigere å bare kopiere inn i produktene sine. Det at poLight fikk selveste Honeywell som kunde her er større enn vi i Norge antakelog forstår. Det er et av verdens største selskaper innen teknologi, og har grener inn i det meste. Det at scan-engine med Tlens selges som markedets beste, null delay i distanser 10-2000 cm er helt rått. Denne scanengine er solgt inn i minst 6 ulike konkurerende scannere fra andre selskaper i tillegg til Honeywells egne. Dette kommer vi til å høre mer om fremover!

Så var det smartbriller, av type AR/VR/MR/XR (artificial, virtual, mixed, extended – reality). Disse er ikke kommersialiserte enda. Det betyr at det ikke finnes noen standard for om man bruker vcm, liquid eller Tlens som teknologi. Her stiller derfor Tlens meget sterkt! De er med fra starten og starter likt med de andre. Da velges den beste teknologien fra starten. Her er Isaksen tydelig på at Tlens allerede har en sterk posisjon og er i ferd med å bli inkludert i noen tidlige produkter. Det er stort! Da kan vi oppleve at Tlens faktisk blir standard i smartbriller. Vi vet nå at Tlens konkurrerer ut både vcm og liquid på det meste. Dette markedet er stort, og absolutt alle vendorer satser enorme summer her. Det er antatt at i løpet av de neste årene så vil smartbriller i stor grad erstatte smarttelefoner. Vi har funnet patenter som viser Tlens som en av få alternativer i både Apple, Facebook, Alphabet(Google), Microsoft, Magic Leap, Varjo og mange flere.

Ser vi på kamera som er tenkt under skjermen i smarttelefoner er det også slik som med brillene. Det er ikke teknologi som er brukt til slikt før, og Tlens stiller meget sterkt her. Add-in modul, der Tlens settes inne i mellom andre linser gjør frontlinsen mulig å gjøre veldig liten, small-nose, og vil gi svært lite synlighet i skjerm eller under skjerm. Isaksen sier på Q4-rapporten at det nå er kommet så langt som "til hvilken modell og når".

Dersom jeg ikke hadde brukt så mye tid på å sette meg inn i selskapets fundamentale så ville jeg neppe vært så positiv som jeg er i dag. Jeg finner svært få sammenlignbare eksempler med dette selskapet. poLight er i besittelse av en teknologi om er ettertraktet i aller høyeste grad. Dette KAN erstatte dagens kamerateknologi i mange områder. Nå har altså poLight rokket ved dette vcm-monopolet.

Dette vet poLight, dette vet vi som har gravd i lang tid, men der er ikke så enkelt å formidle på kort tid når det kommer nye aksjonærer. Da vil slike aksjesalg som de siste par dagene virke skumle. Når vi nå ser at det er diskusjoner om store tall i fremtidschartet til poLight så er det fordi noen av oss som har gravd oss dypt inn i patentene ser endringer i aktivitet etter kommersialiseringen. Det er åpnet en rekke dører. Vi ser at Tlens patenteres inn i en hel myriade av produkter. Skulle bare en brøkdel av disse bli realisert så vil slike hårete regnestykker faktisk kunne realiseres.
 
Jeg vil ikke si noe om mitt kursmål for poLight, men kommer jeg med en påstand om at jeg tror kursen er for eksempel 1000 om et par år så vil det være noen som nikker anerkjennende og noen som tenker at det har rablet helt for meg. Dette kommer av at det er vanskelig å formidle hvor stort marked poLight egentlig jobber inn mot. Det er milliarder av linser som selges årlig.

Skulle nå Tlens bli foretrukket av noen av produsentene av smarttelefon, smartbrille, overvåkningskamera, droner, actionkamera, automobil osv så vil vi garantert se store salgstall. Skulle for eksempel Xiaomi byttet ut alle kamera de har, i absolutt alt, så ville vi sikkert sett nær en milliard Tlens. Det skal vi ikke ha forhåpninger om med det første. Men velger nå kun 1 produsent Tlens i en stor modell så ser vi fort noen timillioner med Tlens sendt av gårde. Da er plutselig regnestykkene på forum realistiske. En eneste stor mobilmodell vil gi så store inntekter at vi snakker om P/E kanskje helt ned i 1, dvs inntjening på størrelse med aksjeverdien på dagens kurs.

Sannsynligheten for at Tlens får innpass i en slik stor modell er umulig å angi. Det eneste vi vet sikkert er at sannsynligheten har økt MYE med modulvendorens ønske om å lage en større Tlens.
Jeg har nå gravd så mye i patenter, selskaper og tekniske analyser at jeg tar det litt for gitt at Tlens blir en etablert standard i smartbriller og til dels i under-screen-camera. Derav min optimisme.

Håper dette var til nytte, kommenter gjerne om det er noe som er glemt eller virker helt absurd.

NB! Oppdaterer her: Det skjer ting hele veien, og poLight har vunnet enda en kontrakt i enda et nytt segment. TLens er integrert i industrialprodukt innen MachineVision. Dette er enda et nytt milliardmarked som åpnes. Kontrakten er ikke så stor, men nå er den tekniske løsningen bygd, så da er veien lagt klar.

Også innen consumer er det kommet ny designwin, denne gangen i konferanseutstyr. Maxhub har integrert TLens i webkamera, og dette er deres toppmodell. Et par deltakere på Shareville har testet produktet, og det skal være svært hurtig på å fokusere med god kvalitet.

Innen smartphone er det gjort store framskritt. TLens er designet inn i en konkret smarttelefon, og denne skal utgis senere i 2021, eller tidlig i 2022. poLight har fått beskjed om å være klar til levering til denne modellen i 2021. Senest Q4 skal de starte å levere, så det er litt usikkert om de starter leveranser allerede i Q3. Kontrakten om levering kommer før dette har jeg fått bekreftet, men vet ikke hvor lant tid før. poLight er i opprampingsfase der alt av bestilt materiell monteres nå, så de kjører på maks. Dette gjør de før bestillingen kommer. Det vil si at det fortsatt finnes en risiko, men den ser liten ut nå når alle mann er i produksjon. Kraftig de-risking dette i alle fall!
Redigert 27.05.2021 kl 08:19 Du må logge inn for å svare
interferensen
19.03.2021 kl 20:03 9981

Må innrømme at jeg kjapt gikk ut igjen. For å fortsette fest-analogien så gikk jeg rett inn på kjøkkenet og tok oppvasken og så stjal jeg med meg en liten martini på veien ut igjen (en kjapp trade for hente inn litt av det tapte). :-) Skal ta en ny vurdering til uka og se om jeg skal gi aksjen en ny sjanse.
Sima1
19.03.2021 kl 20:46 10084

Var nok lurt det ; - )
Kjøpte selv etter nedgangen i morges. Kan nok være at denne artikkelen i e24 også gjorde at mange småsparere solgte seg ut.
Har tro på at det kan bli spennende tider fremover.
Myrabakk
19.03.2021 kl 23:24 9924

Tror det kan være noen nye "poLightere" her som ikke har sett denne rapporten fra J2C?
piezomethod, altså 3.gen irisscan fra J2C er poLights Tlens. Selskapet er intervjuet i forbindelse med CES2020 også, og der skryter de av at poLight har forbedret produktet deres med 200%. Kommer sent 1H-2021
https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://www.cybersec-alliance.org/exhibition/file_down/company_down.jsp%3Fidx%3D8&ved=2ahUKEwizkM-2kr3vAhVkmYsKHZYNCZQQFjACegQIBBAC&usg=AOvVaw1DObsFXIoQnM-e5-S7aj53

Også denne er aktuell å se, det er faktisk designeren som designet klokkene med Tlens, her er skisser og ferdig produkt, med animasjoner og diverse. Tlens er i kamera på siden av klokkens front:
https://www.behance.net/gallery/95736843/Smart-watch-design

Kanskje noen som ikke har sett barcodescanneren med Tlens i Honeywell EX30. Det er en liten "scannemotor" som passer i svært mange scannere fra mange ulike selskaper.
https://youtu.be/kJ6TQhSOk0w

EX30 er inne i mange ulike høyprisscannere;
https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://www.aisci.de/out/media/Unitech-EA630.pdf&ved=2ahUKEwiXlNiOmL3vAhXVCRAIHSN5DKU4ChAWMAR6BAgFEAI&usg=AOvVaw0obG-xupU7papeXdtkAWpx

https://www.janam.com/products/details/xg4

https://www.scopelink.com.au/urovo-rt40-rugged-industrial-mobile-computer/

https://www.setsis.com.tr/wp-content/uploads/2020/08/PM451_DS03_EN.pdf

Janam, Urovo, PointMobile, Unitech, og så kommer jeg ikke på flere i farten, i tillegg til selvfølgelig Honeywell sine egne scannere for lager.
Redigert 19.03.2021 kl 23:32 Du må logge inn for å svare
Sima1
19.03.2021 kl 23:56 9854

Du virker som en kar med mye kunnskap rundt polight. Takker for link.
provence
20.03.2021 kl 11:42 9825

DigiNo ser ut til å ha blitt nysgjerrig på denne poLight linsen .. fra i dag. På tide at media får et fokus på denne.

https://www.digi.no/artikler/den-norske-mobil-linsen-far-gehor-i-markedet/508055?p=c23129b6&fbclid=IwAR2RW4UNvonub6nklBhSdPJSTawizD4IFNcwlKxWNESYIYt-4tXGvpTp9wM
Kraamz
20.03.2021 kl 11:56 10473

Endelig en bra artikkel☺️👍
stimar
20.03.2021 kl 12:44 10391

Flott artikkel ! Nøktern og informativ som forteller hva som er i ferd med å skje med poLight. Ref Isaksen i artikkelen " smartphone er et gigantmarked. Det jobbes med mange spennende prosjekter."
Myrabakk
20.03.2021 kl 15:27 10250

Herlig artikkel! Den er meget godt skrevet, og jeg setter stor pris på at de tar seg tid til intervju med sjefen sjøl👍
Myrabakk
20.03.2021 kl 15:29 10265

Litt repetisjon for enkelte her, men denne er "pensum" i poLight... Litt før jul kom Systemplus ut med en rapport om nyvinnende og overraskende teknologi som de hadde klart å spore opp i en barneklokke i Kina. Jeg har ikke lest hele, den koster 4.000 Euro. Det er mulig å lese deler av den, og summary er obligatorisk for alle å lese. Ha da i bakhodet hva som ble presentert på Q4 om selfiecam!

"This is a radical technology shift in the camera module world, thanks to the exceedingly small volume of the autofocus. It measures only 8.4mm3, and with a thickness of 0.45mm can be easily integrated in small systems like drones, smartphones, smart watches, etc. We discovered this autofocus in Xiaomi’s latest smartwatch for kids: the Mitu 4 Pro.

The assembly of this autofocus on an 8Mpixels camera module is detailed in our study. Thanks to the PZT, it is faster than the traditional electromechanical autofocus, allowing for almost instantaneous autofocus autofocus adjustment. And with no mechanical parts aside from the membrane, the MEMS autofocus seems more robust than mechanical systems, which is vital in products for children.

The piezoelectric membrane is manufactured by STMicroelectronics, which specifically developed PZT technology to add to its MEMS technology portfolio. Another specific MEMS process is the transducer, which is manufactured on glass membranes etched by micromachining – another specialty of STMicroelectronics.

The secret of this first MEMS autofocus is not only in the piezoelectric material. The design, manufacturing, and characteristics of the polymer used for the lens were developed and patented by poLight, and these things are key for the functionality of the autofocus component.“

Er ikke dette vanvittig bra??? Store ord å si "radikalt skifte" i kamerateknologi!

https://www.systemplus.fr/reverse-costing-reports/polight-tlens-mems-autofocus/


Og BTW, enda et bidrag inn i Tlens/T-lens - diskusjonen:
STMicroelectronics presenterte for et par uker siden prosjektet PETRA på en konferanse, der hovedaktøren er poLights T-Lens... (Slik som OnePlus skriver det)
Fikk ikke til å lenke denne, men den ligger på Reddit-gruppa. Kanskje noen andre får til å lenke den?
Myrabakk
20.03.2021 kl 18:59 10221

Denne var da kjekk!
I Italia spekuleres det om Tlens kommer allerede i OnePlus 9T eller 10😉
https://www.google.com/amp/s/en.gizchina.it/2021/03/oneplus-9t-10-camera/amp/
Slettet bruker
20.03.2021 kl 19:11 10198

Ja da øker spenningen fram mot den 23.
Selv har jeg tenkt at den ikke kommer den 23, men det er mest for å unngå en skuffelse. Kommer det Tlens i den den 23. blir det jo århundrets overraskelse og julekvelden og 17. mai på samme dag.
Myrabakk
20.03.2021 kl 19:13 10187

Kommer nok ikke 23.03.nei. OP9T kommer ikke nå, men antakeligvis senere.
Myrabakk
20.03.2021 kl 19:13 10187

Denne MÅ sees gjennom! Lenker Facebooks AR-briller her. Det er ikke noen tvil om at dette er poLights hjemmebane. Sjekk beskriveksen her. Jeg vil minne om patentet på Tlens, som sier at det er en polymer mellom to membraner, strømsatt i den øvre glassplate, som bøyer polymeren til rett flrm for fokus. Her i patentet er sandwiching beskrevet, polymer, glassplate, aktuatorer osv...
MEN: det mest spennende her er at det tenkes gjennomsiktighet på alt. Denne kan sikkert støpes rett inn i glasset omtrent uten å vises. Gøy! Husker ikke om den er lenket før?🤔

0064] In some embodiments, a layer of electroactive material may be deposited directly on to an electrode. In some embodiments, an electrode layer may be deposited directly on to the electroactive material. In some embodiments, electrodes may be prefabricated and attached to an electroactive material. In some embodiments, an electrode may be deposited on a substrate, for example a glass substrate or flexible polymer film. In some embodiments, the electroactive material layer may directly abut an electrode. In some embodiments, there may be an insulating layer, such as a dielectric layer, between a layer of electroactive material and an electrode.

[0065] The electrodes may be used to affect large scale deformation, i.e., via full-area coverage, or the electrodes may be patterned to provide spatially localized stress/strain profiles.

[0066] In particular embodiments, a deformable optical element and an electroactive layer may be co-integrated whereby the deformable optic may itself be actuatable. In addition, various methods of forming optical elements are disclosed, including solution-based and solid-state deposition techniques.

0067] In accordance with certain embodiments, an optical element including an electroactive layer disposed between transparent electrodes may be incorporated into a variety of device architectures where capacitive actuation and the attendant strain realized in the electroactive layer (i.e., lateral expansion and compression in the direction of the applied electric field) may induce deformation in one or more adjacent active layers within the device and accordingly change the optical performance of the active layer(s). Lateral deformation may be essentially 1-dimensional, in the case of an anchored thin film, or 2-dimensional. In some embodiments, the engineered deformation of two or more electroactive layers that are alternatively placed in expansion and compression by oppositely applied voltages may be used to induce bending or curvature changes in a device stack, which may be used to provide optical tuning such as focus or aberration control.

[0068] In some applications, an optical element used in connection with the principles disclosed herein may include a primary electrode, a secondary electrode, and a textured, optically transparent electroactive layer disposed between the primary electrode and the secondary electrode. According to various embodiments, the electroactive layer may be formed by microstructural engineering.

https://worldwide.espacenet.com/patent/search/family/072145513/publication/US2021055580A1?q=pn%3DUS2021055580A1
Slettet bruker
20.03.2021 kl 20:01 10122

OK. Takk for info.

Mente å huske at det var 9 som kom den 23. jeg, men tok tydeligvis feil.
disdude
20.03.2021 kl 20:23 10318

9 kommer nå på tirsdag, men 9T kommer antageligvis om en ca. 6 måneder
Myrabakk
21.03.2021 kl 09:48 9947

Yes, OnePlus9 og 9Pro kommer til uka, sannsynligvis 9R også, i tillegg til OnePlus watch.
OnePlus har tradisjon for å heller gi ut flere modeller i samme tallserie enn ny serie. I T-serien kommer gjerne nyere tech, slik at den er en oppgradert versjon av 9, 9Pro og 9R... 🤪

OnePlus har økt antall serier til 2, da de kom med Nord-serien et år eller 2 tilbake. Det er ikke umulig at de vil utvide med flere serier, men akkurat det et spekulasjoner fra andre nettsider som følger OnePlus, ikke OP selv.
edvin
21.03.2021 kl 10:45 9898

Takk for deling, Myrabakk, denne kan jeg ikke huske å ha sett før. Spennende når en aktør som Facebook ser ut til å ha patentert T-Lens i AR, her er det jo som hentet ut fra PoLight sin egen beskrivelse!?
Alle snakker om gjennombruddet i smartphone for tiden, med rette, siden dette virkelig kan bli gigantisk. Men tenk også på potensialet på AR/VR og alt det andre som her kan komme i tillegg. Det Isaksen kaller «the next big thing»? Her har PoLight et stort konkurransefortrinn med sin disruptive teknologi, og med et minst like stort potensiale, kanskje ennå større med hensyn til antall linser?
Jeg skjelver når jeg tenker på hvor stort dette kan bli! Og det er herlig å sitte langsiktig og være med på dette. ;)
Myrabakk
22.03.2021 kl 08:11 9348

Lenker denne, poLights partner på piezo- og MEMS-tech presenterte dette for 3 uker siden. Kun 1 selskap nevnes med navn i denne, og det er poLight. Nå ser vi at STMicroelectronics fremsnakker poLight, og bidrar til at poLight skal nå flere aktører. Det virker svært lovende det som skjer, og nå nærmer det seg at Pierre Craen fra poLight skal holde foredrag om Tlens og laserteknikk. Den gleder jeg meg til! Der vil det antakelig fortelles om Tlens sine egenskaper inn mot barcode, AR og lignende applikasjoner.
Kanskje noen kunne lenket arrangementet der Craen deltar, da jeg har rotet bort lenken...?🙈

Her er i alle fall STMicroelectronics 2-minutters presentasjon:
https://youtu.be/NQxqgjgCEPc
Sydney
22.03.2021 kl 23:12 8682

The OnePlus-Hasselblad partnership of USD 150 million will span over three years and it will help OnePlus develop new areas of smartphone imaging technology. These include a panoramic camera with a 140-degree field of view, T-lens technology for lightning-fast focus in the front-facing camera.


Hvordan kan det ikke være polight.. da må polight samarbeide med hasselblad om jeg forstår korrekt?
Sima1
22.03.2021 kl 23:15 8707

Forhåpentligvis kommer svarene om ikke altfor lenge. Mye spekulasjoner som svirrer rundt nå.
Slettet bruker
23.03.2021 kl 11:52 8166

OnePlus 9 Series Launch Event kl. 15 i dag.

https://www.oneplus.com/no/livestream

https://www.youtube.com/watch?v=E-51Kc42hoQ
Sydney
23.03.2021 kl 12:05 8099

Kan ikke fatte at den ikke blir lansert med t lens når det står om dette i lekkasjene...folk finner jo ikke bare opp at den har t lens.. og det er vel ingen andre som leverer dette?? Tipper polight og hasselblad er de som har samarbeidet det siste året. Sikkert åpenbart for mange av dere men jeg har dessverre vært ute en stund..
disdude
23.03.2021 kl 12:21 8106

Ingen TLens i frontcam på telefonene som blir lansert i dag (9, 9pro etc.), men Pete Lau (CEO oneplus) har bekreftet at de jobber med TLens/"bionic lens technology" som er planlagt å bli lansert i fremtidige modeller fra OnePlus
Redigert 23.03.2021 kl 12:22 Du må logge inn for å svare
Sydney
23.03.2021 kl 12:28 8103

These include a panoramic camera with a 140-degree field of view, T-lens technology for lightning-fast focus in the front-facing camera, and a freeform lens – to be first introduced on the OnePlus 9 Series – that practically eliminates edge distortion in ultra-wide photos.

dette stemmer altså ikke? https://pocketnow.com/heres-how-oneplus-plans-to-benefit-from-the-hasselblad-partnership

Ja det er vanskelig å vite hva som stememr her..
Sima1
23.03.2021 kl 12:30 8128

Må bare vente og se, Ikke lenge før vi får litt info..
disdude
23.03.2021 kl 12:36 8096

Er nok litt "lost in translation" når div. ryktesider skriver. Forholder meg selv til de offentlige kanalene til selskapet, som har sitt eget forum der de kommer ned nyheter.

https://forums.oneplus.com/threads/deep-dive-new-camera-technologies-to-help-you-capture-your-best-shot.1401069/

Her står det tydelig:
"T-lens or Bionic Lens – lightning-fast focus in the front-facing camera
Also in development, the T-lens was inspired by the human eye, leading to our current name for it: Bionic Lens. This lens sees the traditional coil motor replaced for near-instant autofocus, under a millisecond, 5 to 10 times faster than with the coil motor. This technology can also reduce energy consumption during the focusing process, while also shrinking the front-camera sensor. ... The incredibly fast auto-focus allows creative uses of this technology like taking two photos in rapid succession – portrait and background – and combining them for next-level selfies.

Additionally, this lens enables a focal length of 15 cm. Even if in a shaky environment, it will still be able to autofocus quickly on nearby things, with outstanding stability.
We are now pushing this technology into production and hope to have it in commercially available products soon. "

"...and Bionic Lens in our future products as well..."

Mvh

Redigert 23.03.2021 kl 12:38 Du må logge inn for å svare
Frantzen
23.03.2021 kl 12:39 8125

jeg har litt på følelsen at det blir mange billige aksjer i morgen , men for all del , håper jeg tar feil
Sydney
23.03.2021 kl 12:54 8119

ja tydelig at dette kommer senere da. "also in developement" men kan hende de offentliggjør dette i ettermiddag. Det er jo uansett en bekreftelse på at one plus har bestemt seg for t lens.
Nugatti
23.03.2021 kl 13:09 8059

Her kan man følge presentasjonen live:

https://www.youtube.com/watch?v=E-51Kc42hoQ
Redigert 23.03.2021 kl 13:11 Du må logge inn for å svare
Dado83
23.03.2021 kl 15:53 7660

Hva har dem sagt siden aksjen faller heftig nå?
Linni83
23.03.2021 kl 16:04 7596

Absolutt til nytte! Takk for en innholdsrik forklaring! Ble motivert til å beholde aksjene en stund.
Mr Big
23.03.2021 kl 16:07 7675

Ingen ting om Polight og derfor faller den😄
Sima1
23.03.2021 kl 17:39 7271

Var vel ikke uforventet dette nei. Aksjeprisen har vel økt veldig mye i løpet av kort tid, og mye pga forventningene til nettopp denne dagen. Blir spennende og se resten av uken. Redd vi skal lengre ned.
Linni83
24.03.2021 kl 12:07 6556

Er det info noe sted om kontrakten de fikk igår? For den fikk de? Hvorfor synker aksjene da? Hilsen nybegynner
Linni83
24.03.2021 kl 12:07 6574

Er det info noe sted om kontrakten de fikk igår? For den fikk de? Hvorfor synker aksjene da? Hilsen nybegynner
Tomme86
24.03.2021 kl 12:34 6495

Tror du roter litt, ingen ting snakk om kontrakter i går. Var kun oneplus som presenterte sin nye telefon hvor mange spekulerte i at de skulle nevne noe om TLens som ikke ble gjort
Myrabakk
24.03.2021 kl 13:35 6348

Som svar til spørsmål i flere tråder her i dag, og en liten orientering;
add-in-modulen er testet i kanskje tusen prototypemobiler. Dette er et så viktig arbeid at man kan ikke få beskrevet det med ord. Dersom Tlens skal levere som disruptiv teknologi til et etablert marked så skal tech være MYE bedre enn det som allerede finnes. Hver eneste lille feil kommer til å bli gransket med stereolupe av samtlige 100 VCM-produsenter (konkurrentene som er etablerte). Det må ikke forekomme noen bugs, hverken på linse, piezo, mems, software eller modul. Da er det slutt på å leke med de store gutta. Nå er poLight rykket opp til øverste divisjon!

Akkurat nå spiller Isaksen ball med verdens største smartphoneprodusenter og kameramodulprodusenter. Det at testingen ser ut til å være kommet så langt at det lages tusener av prototypemobiler forteller oss da at dette er så nære klat som det kan bli. Nå er diskusjonen om hvilken mobil og når den skal slippes. Opprampingen er ferdig, det er ansatt folk på produksjonslinje og distribusjonsledd. Det er bestilt en ordre med piezo fra STMicroelectronics. Hvor mye nærmere kan vi komme før meldingen ligger i mailboksen?

Parallelt med diskusjonen om hvilken modell og når, så foregår diskusjonen om pris og levering. Det har i alle fall noen her fått oppgitt. Da er det bare å vente. Jeg ser panikken råder, og flere roper at ting kommer til å gå galt🤔

Det ser ut som det er mye stress blant forumdeltakerne nå. Noen snakker høyt om hvor galt det kan gå. Jeg kan ikke skjønne annet enn at det er for å skape mer frykt? Tlens er et godt produkt, det er det eneste som ikke er VCM som er godkjent og brukt i consumer. OnePlus har sagt at de jobber for å få T-Lens i fremtidige mobiler. Xiaomi har Tlens i toppmodell av klokke. STMicroelectronics har nettopp holdt presentasjon om hvor bra T-Lens er (poLights Tlens), og vi har J2C som sier at Tlens forbedrer deres irisscanning med 200%.

Det er da ikke noe å ta på vei av at ikke OnePlus nevnte Tlens i lanseringen i går? Jeg er så enkel i sinnet at jeg tenker at da kommer den senere. Det går helt fint for meg det.

Hva hadde jeg gjort dersom OnePlus hadde nevnt Tlens i går? Ingenting! Jeg ville nikket anerkjennende og sagt at det var kjekt, og at.beg sannsynligvis ville få kjøpt færre aksjer neste gsng kalenderen viser den 12. Jeg tenker nå at det er noen som gjør overilte ting når de selger før det meldes noe her.

Dette er ikke ment å være etterpåklokskap. Det er verdens dårligste klokskap! Dette er bare et innspill som handler om å løfte blikket, og tenke over hva man vil med investeringen sin.



Til de som tenker at OnePlus kommer til å fortsette med selfiecam de allerede har? Neppe! De slaktes i siste test:

"Where it falls behind is in low-light performance as there's no Nightscape for the front camera. The camera also lacks autofocus and the video resolution is limited to just 1080p60. Also, while the field of view is adequate for one person, it will feel more restrictive compared to some of the wider cameras on the market, including OnePlus's own Nord that comes with a separate ultra-wide front camera and even 4K recording."
https://m.gsmarena.com/oneplus_9-review-2240p5.php
Slettet bruker
24.03.2021 kl 15:34 6138

Meget bra Myrabakk.

Bedre kan det ikke sies.