PoLight - Norges teknologiske hemmelighet!

Myrabakk
PLT 29.09.2020 kl 15:43 115272

Det fundamentale i poLight - et forsøk på forklaring

Jeg forstår ut fra diskusjonene på ulike forum de siste dagene at ikke alle har helt 100% klart for seg hva som er det grunnleggende bildet i poLight. Jeg velger derfor å legge inn et innlegg for de som ønsker å forstå mer av selskapet. Dette er ment bare som et supplement, og fyll gjerne på mer her.

Aller først: forskjell mellom vcm og tunable lenses. Vcm er voice-coil-motor. Dagens kamera funker ved at en motor flytter på linser for å få til fokusering. Det er omtrent som når man bruker et forstørrelsesglass for å se på ting, man flytter det frem og tilbake. Denne teknologien er relativt treg, bruker mye strøm, koster mye penger, osv. Tunable lenses er linser som ikke trenger å flyttes. Man setter på strøm på en linse slik at den endrer form. Da får samme fokuseffekt som om man flytter linser.

For å se fremtidsvyene vi snakker om her så må man forstå dette. I dag er absolutt ALLE kamera i smarttelefoner, overvåkningskamera, droner, biler osv. basert på vcm. Det finnes altså ikke ett eneste kamera i disse segmentene med noe annet enn vcm! Tlens kommer nå inn her fra sidelinjen og skal forsøke å kjempe mot denne etablerte teknologien. Da vil Tlens være såkalt disruptiv teknologi, som forsøker å ta markedsandeler. Det er vanskellig! Nå har de jobbet i mange år for å forbedre produktet sitt, og endelig ser det ut til at det er gjennombrudd. Tlens kom som første «ikke-vcm» inn i et slikt produkt i klokkene fra Xiaomi. Dette er stort! Salget på en million eller to er ikke så viktig, det er gjennombruddet som er viktig. Etter et halvår i klokkene ser vi en eksplosjon i antall patenter med Tlens. Det betyr at verden har fått opp øynene for at det er kommet et alternativ til vcm. Herav litt hallelujastemning i poLight og blant oss aksjonærer. Tlens kommer til å ta andeler, sakte, men sikkert. Hvor mye er umulig å si.

Så var det barcode… også her brukes vcm i omtrent alt, men i tillegg finnes det linser som minner om Tlens, bare at de er basert på flytende væske som settes på strøm, såkalte «liquid lenses». Disse har fått andeler i barcode, og er meget gode. Det at nå Tlens kommer fra sidelinjen her også, som disruptiv teknologi, og kjemper mot både vcm og liquid lens med suksess viser hvor god denne Tlens er. Ingen bruker titalls millioner på patenter, forskning og bygging av nye scannere med Tlens uten at den er bedre enn det som allerede finnes, som er mye billigere å bare kopiere inn i produktene sine. Det at poLight fikk selveste Honeywell som kunde her er større enn vi i Norge antakelog forstår. Det er et av verdens største selskaper innen teknologi, og har grener inn i det meste. Det at scan-engine med Tlens selges som markedets beste, null delay i distanser 10-2000 cm er helt rått. Denne scanengine er solgt inn i minst 6 ulike konkurerende scannere fra andre selskaper i tillegg til Honeywells egne. Dette kommer vi til å høre mer om fremover!

Så var det smartbriller, av type AR/VR/MR/XR (artificial, virtual, mixed, extended – reality). Disse er ikke kommersialiserte enda. Det betyr at det ikke finnes noen standard for om man bruker vcm, liquid eller Tlens som teknologi. Her stiller derfor Tlens meget sterkt! De er med fra starten og starter likt med de andre. Da velges den beste teknologien fra starten. Her er Isaksen tydelig på at Tlens allerede har en sterk posisjon og er i ferd med å bli inkludert i noen tidlige produkter. Det er stort! Da kan vi oppleve at Tlens faktisk blir standard i smartbriller. Vi vet nå at Tlens konkurrerer ut både vcm og liquid på det meste. Dette markedet er stort, og absolutt alle vendorer satser enorme summer her. Det er antatt at i løpet av de neste årene så vil smartbriller i stor grad erstatte smarttelefoner. Vi har funnet patenter som viser Tlens som en av få alternativer i både Apple, Facebook, Alphabet(Google), Microsoft, Magic Leap, Varjo og mange flere.

Ser vi på kamera som er tenkt under skjermen i smarttelefoner er det også slik som med brillene. Det er ikke teknologi som er brukt til slikt før, og Tlens stiller meget sterkt her. Add-in modul, der Tlens settes inne i mellom andre linser gjør frontlinsen mulig å gjøre veldig liten, small-nose, og vil gi svært lite synlighet i skjerm eller under skjerm. Isaksen sier på Q4-rapporten at det nå er kommet så langt som "til hvilken modell og når".

Dersom jeg ikke hadde brukt så mye tid på å sette meg inn i selskapets fundamentale så ville jeg neppe vært så positiv som jeg er i dag. Jeg finner svært få sammenlignbare eksempler med dette selskapet. poLight er i besittelse av en teknologi om er ettertraktet i aller høyeste grad. Dette KAN erstatte dagens kamerateknologi i mange områder. Nå har altså poLight rokket ved dette vcm-monopolet.

Dette vet poLight, dette vet vi som har gravd i lang tid, men der er ikke så enkelt å formidle på kort tid når det kommer nye aksjonærer. Da vil slike aksjesalg som de siste par dagene virke skumle. Når vi nå ser at det er diskusjoner om store tall i fremtidschartet til poLight så er det fordi noen av oss som har gravd oss dypt inn i patentene ser endringer i aktivitet etter kommersialiseringen. Det er åpnet en rekke dører. Vi ser at Tlens patenteres inn i en hel myriade av produkter. Skulle bare en brøkdel av disse bli realisert så vil slike hårete regnestykker faktisk kunne realiseres.
 
Jeg vil ikke si noe om mitt kursmål for poLight, men kommer jeg med en påstand om at jeg tror kursen er for eksempel 1000 om et par år så vil det være noen som nikker anerkjennende og noen som tenker at det har rablet helt for meg. Dette kommer av at det er vanskelig å formidle hvor stort marked poLight egentlig jobber inn mot. Det er milliarder av linser som selges årlig.

Skulle nå Tlens bli foretrukket av noen av produsentene av smarttelefon, smartbrille, overvåkningskamera, droner, actionkamera, automobil osv så vil vi garantert se store salgstall. Skulle for eksempel Xiaomi byttet ut alle kamera de har, i absolutt alt, så ville vi sikkert sett nær en milliard Tlens. Det skal vi ikke ha forhåpninger om med det første. Men velger nå kun 1 produsent Tlens i en stor modell så ser vi fort noen timillioner med Tlens sendt av gårde. Da er plutselig regnestykkene på forum realistiske. En eneste stor mobilmodell vil gi så store inntekter at vi snakker om P/E kanskje helt ned i 1, dvs inntjening på størrelse med aksjeverdien på dagens kurs.

Sannsynligheten for at Tlens får innpass i en slik stor modell er umulig å angi. Det eneste vi vet sikkert er at sannsynligheten har økt MYE med modulvendorens ønske om å lage en større Tlens.
Jeg har nå gravd så mye i patenter, selskaper og tekniske analyser at jeg tar det litt for gitt at Tlens blir en etablert standard i smartbriller og til dels i under-screen-camera. Derav min optimisme.

Håper dette var til nytte, kommenter gjerne om det er noe som er glemt eller virker helt absurd.

NB! Oppdaterer her: Det skjer ting hele veien, og poLight har vunnet enda en kontrakt i enda et nytt segment. TLens er integrert i industrialprodukt innen MachineVision. Dette er enda et nytt milliardmarked som åpnes. Kontrakten er ikke så stor, men nå er den tekniske løsningen bygd, så da er veien lagt klar.

Også innen consumer er det kommet ny designwin, denne gangen i konferanseutstyr. Maxhub har integrert TLens i webkamera, og dette er deres toppmodell. Et par deltakere på Shareville har testet produktet, og det skal være svært hurtig på å fokusere med god kvalitet.

Innen smartphone er det gjort store framskritt. TLens er designet inn i en konkret smarttelefon, og denne skal utgis senere i 2021, eller tidlig i 2022. poLight har fått beskjed om å være klar til levering til denne modellen i 2021. Senest Q4 skal de starte å levere, så det er litt usikkert om de starter leveranser allerede i Q3. Kontrakten om levering kommer før dette har jeg fått bekreftet, men vet ikke hvor lant tid før. poLight er i opprampingsfase der alt av bestilt materiell monteres nå, så de kjører på maks. Dette gjør de før bestillingen kommer. Det vil si at det fortsatt finnes en risiko, men den ser liten ut nå når alle mann er i produksjon. Kraftig de-risking dette i alle fall!
Redigert 27.05.2021 kl 08:19 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
25.03.2021 kl 11:00 9810

Myrabakk.

Ser at innlegget ditt ble skrevet i september 2020 med endringer for et par dager siden. Det var et meget bra innlegg (som vanlig) fra deg, men hva var det som ble endret den 22? Er det helt oppdatert nå da, eller er det andre faktorer / punkter som burde endres også?
Myrabakk
25.03.2021 kl 13:17 9666

Det som ble oppdatert var vel Honeywell som barcodevendor med EX30 mener jeg å huske... det er garantert en del som skulle vært oppdatert her nå, særlig smartphone med OnePlus og Xiaomi som viser vei i et tech-skifte. Skal se om jeg rekker det om litt...
Myrabakk
25.03.2021 kl 13:17 9702

Nå er kappløpet i gang!
De neste dager, uker, måneder og år vil ikke bli som før i consumerkameraverden. Det tør jeg å spå!
Vi som har gravd og undersøkt i tusenvis av patenter de siste to årene har sett en linserevolusjon komme snikende. Sakte og forsiktig i starten, men med en enormt økende hastighet nå siste måneder.

Det startet januar 2020 med Xiaomis launch av verdens første consumerprodukt med noe annet enn VCM-kamera, poLights Tlens. Så ble det stille. Lenge. Du vet at ungene holder på med noe som de ikke vil de voksne skal se når de blir helt stille. Slik har jeg følt det med Xiaomi en stund.

Stor var overraskelsen da OnePlus ut av det blå ropte ut at de jobber med "T-Lens, we call it a bionic lens" for et par uker siden. Mange hoppet på toget og trodde at poLight skulle selge til OnePlus9, selv om selskapet sa at den kommer senere i en modell.

Hvorfor i all verdens dager skulle OnePlus hype opp noe som kommer senere? De slaktes for selfiecam de har lansert i OP9. Det gir jo ingen mening å si at alt blir bedre i neste modell? Eller gjør det nå kanskje det?

Jeg satt og spekulerte lenge på dette, og skrev en spekulativ post på Shareville da, hvor jeg nevner at det kan være for å være først med konseptet? Og dessuten fikk de hypet OP9...

I dag fikk jeg melding fra noen som oppdaget Weiboposten til Xiaomi...! De lanserer IKKE en telefon med liquid lens 29.03. De promoterer en telefontech som kommer senere. Det er en tech de kaller liquid lens, eller bionic lens. De beskriver den som liquid, men det ligger ikke inne en beskrivelse av hvordan tech egentlig er satt opp. Det kan være Tlens, det kan være en liquid lens.

Det som kanskje gjør meg ekstra mistenksom nå, er at Xiaomi lanserer denne ideen som egenutviklet linse. Hvor mange disruptive teknologier har de egentlig prøvd ut? Alle tipper jeg. Hvor mange kameramoduler/linser med annet enn vcm har de lansert i produkt? 1 -EN- ! og det er Tlens. Dette gjør meg svært nysgjerrig. Har virkelig Xiaomi utviklet enda en modul med enda en ny type linse? Når jeg sjekker det kinesiske markedet så ser jeg at Tlens omtales som Liquid lens T-Lens av blant annet Ofilm (samarbeidspartner/leverandør til Xiaomi og mange andre).

Så poenget;
Uansett om Xiaomi kommer med Tlens, Varioptics, Optotune eller hva det måtte være - dette åpner for et teknologisk skifte i kameraverden! Vi ser at både OnePlus og Xiaomi skal ut med disruptiv teknologi i sine smarttelefoner i fremtiden. Det er stort!!! Jeg regner nå med at Oppo også vil komme etter med leaks omkring hva de tenker om fremtidig fotografering...

Jeg vil derfor minne om at poLight er 1 av svært få aktører som er aktuelle i dette markedet. 😉
Myrabakk
27.03.2021 kl 15:42 8964

Det ligger ute noen youtube-filmer om barcodescannere som har installert Honeywells EX30- scanengine, enten som standard eller valgløsning. Kjekt å se:)
Denne er tøff:
https://youtu.be/7nUaULPgzp8

Denne er fra RT40, der er EX30 tilvalg:
https://youtu.be/LrOroFj9vPg

Her er også Honeywells offisielle reklamefilm:
https://youtu.be/kJ6TQhSOk0w
Myrabakk
14.04.2021 kl 07:14 8137

I dag blir det spennende å følge Honeywells presentasjon av verdens første universelle scanner! De presenterer denne på årets største barcode-messe, PROMAT, i kveld 21:15-21:30.

Dette er enten EX30 FlexRange, scanneren med Tlens, eller så er det enda en ny scanner, antakelig med Tlens. Presentasjonen er i alle fall av FlexRange LR. Jeg regner med LR står for "long range", og da kan det være snakk om EX30-scanneren, men på Honeywells hjemmeside ble det for en tid tilbake nevnt at de i år skal komme med enda en scanner i FlexRange-serien.

Uansett om det er EX30 eller en ny Tlens-scanner så er dette svært positivt for oss. Sjekk hvor stolt de beskriver produktet, dette er fremtidens løsning, med Tlens:

Honeywell introduces FlexRange LR, the world’s first universal barcode imager
Wednesday, April 14th
2:15 PM - 2:30 PM CDT

Experience lower overall cost of ownership and improved scanner productivity by equipping front-line workers with a singular scanning solution suitable for all workflows including close-up to extended-range. During this demo, we will review current trends and common challenges with scanning in the new normal of distribution and fulfillment centers then move into an exclusive presentation of an exciting new technology as we share an in-depth look at the FlexRange LR, the world’s first universal barcode imager. In today’s DC and Warehouse environments, there are two distinct kinds of mobile computing devices – those that are capable of long-range imaging, and those that are not. The reason for this is outdated long range imaging technology that relies on slow, bulky, and heavy imagers. These large sized imagers might be acceptable for certain workflows, but not in places where compact devices are needed such as ring scanners for pickers. Why not have a single imager that is suitable for ALL workflows and devices? Honeywell’s latest imaging innovation, the FlexRange LR, tackles this problem head-on. Join us in an exclusive presentation of this exciting new technology as we share an in-depth look at the FlexRange LR, the world’s first universal barcode imager.

https://dx.promatshow.com/live-stream/19766921/Honeywell-introduces-FlexRange-LR-the-worlds-first-universal-barcode-imager

NB! For å komme inn på linken må man opprette bruker på arrangementet, og dette er gratis. Da kan man streame presentasjonen i kveld👍
Slettet bruker
14.04.2021 kl 08:15 8105

Det snakkes mye om at Tlens bruker mye mindre strøm enn andre tilsvarende løsninger. Hvor mye mindre strøm i prosent bruker den kontra andre løsninger? Noen som har det tallet?
Myrabakk
14.04.2021 kl 14:33 7942

40x mer strøm på VCM enn på Tlens... Dvs Tlens bruker 2,5% av strømmen som en VCM bruker. Kjempefordel for alt av optikk som er batteridrevet😉
"...two TLenses will consume less than 10mW, two VCM modules can easily consume 400mW or more! The VCM module power consumption also creates heat, which may affect optical performance." (PLT hjemmeside)
Slettet bruker
14.04.2021 kl 15:01 8021

Takker Myrabakk.

Det er jo en WOW-faktor. Jeg visste at den brukte mindre strøm, men fantaserte i min lille hjerne om ca 50% eller noe sånt. Dette er jo utrolig!!!!!!!
Myrabakk
16.04.2021 kl 08:27 7600

Denne nye FlexRange LR eller XLR som de sier, ble ikke lansert, så da vet vi ikke om den inneholder Tlens. Honeywell bekrefter at denne er litt raskere enn EX30, har økt rekkevidde med "instant focus" i intervallene 8cm-2400cm, altså 20% lengre rekkevidde enn EX30, som vi vet er verdens raskeste scanner og beskrives som den beste. (Den med Tlens😉)
Jeg sendte spørsmål til poLight for å høre om konkurransen på hastighet, og de forteller at de (fortsatt) ikke har møtt noen raskere enn Tlens på markedet. I tillegg er denne scan-engine enda mindre enn EX30.

Dette er derfor en svært interessant scanner, og personlig tror jeg denne inneholder Tlens.

Noen poLight-gravere stilte spørsmål om teknologien i denne, men fikk til svar at den er fundamentalt annerledes enn EX30. Dette vet vi ikke hva betyr, men jeg ser ikke noen andre konkurrenter som kan ha noe som bygger mindre, er raskere og i tillegg har lengre rekkevidde med instant focus🤔. Vi får følge med om Honeywell kommer opp med release, og krysse fingre for npk en designwin der🤞
happi67
16.04.2021 kl 08:41 7686

Venter på at zebra skal komme med noe og. Med alle posetive tilbake meldinger fra honeywell er det rart om de vil gå for noen andre.
Foksen
16.04.2021 kl 08:53 7654

Hastighet er også avhengig av prosessoren... Kanskje de bruker en raskere prosessor eller til og med at de bruker speil og 2 sett med linser... Kanskje kombi med Lidar Tech? TLens kan jo brukes sammen med det aller meste! Sikkert mange ulike konfigurasjoner som vi kommer til å se fremover i diverse segmenter - Så lenge de inneholder TLens er jeg fornøyd 😊
VNVN
16.04.2021 kl 09:52 7568

Den du linked til er EX30, den nye LR/XLR ble presentert og vist 3 inch til 24m...
Redigert 16.04.2021 kl 09:52 Du må logge inn for å svare
Myrabakk
20.05.2021 kl 20:15 6762

poLight og det store gjennombruddet vi venter på!

Oppdatering på ståa i selskapet for de som er interessert i norsk tech😉

poLight er godt i gang med opprampingen til smartphone, så det lover godt for vårt lille linseselskap fra Horten!
Det er bekreftet at produksjonskapasitet endres uke for uke. Når CEO sier de er i oppramping så må det bety stadig økende produksjon. Selskapet informerte om en betydelig mengde wafermateriale på lager for kort tid siden.

Vi kjenner også til at selskapet har startet monteringen av alt materiale de har tilgjengelig. Det er dessuten bestilt inn en stor ordre med wafers fra STMicroelectronics som ventes inn, i tillegg til at det er sendt enda en PO til STMicro, en ordre på betydelig med wafermateriale som kommer senere. Disse totalt 3 batchene med wafermateriale mener selskapet skal holde til bestillinger ut 2022.

Ut fra poLights egen beskrivelse om at de har betydelig med wafere, venter inn et stort parti, og i tillegg har sendt enda en forpliktende ordre så tenker jeg vi vil se en svært hyggelig kontrakt om litt.

I smartphoneindustrien er det ikke vanlig med bindende avtaler lang tid i forveien. Derfor produserer nå poLight for full maskin, og ramper stadig opp produksjonskapasiteten, helt på egen risiko!!! Dette gjør de fordi de er bedt om å være leveringsklare med linser til det mye omtalte smartphoneprosjektet med TLens i add-in-modul. poLight skal være klare til levering SENEST i Q4.

Isaksen MÅ si at dette ikke er en "done deal" helt til kontrakten kommer. Kontrakten, som er av type PO, vil komme før utskiping av linser starter. Typisk i denne bransjen er det at PO kommer med en bestilling på "behovet sitt for de neste månedene" som han sier.

Kommer det bestilling eller ikke er det mange som lurer på? Det er så mye som tyder på at poLight får denne bestillingen nå, at det skal svært mye til før det skjer noe annet. Det er en topp-tier vendor, altså en av de største smartphonemerkene, det er en topp-tier-cameramodulsupplier, og når disse har jobbet med å bygge denne nye modulen i dette gigantprosjektet så lenge så må det være svært sannsynlig med designwin.

Når poLight nå attpåtil rapporterer at smartphonevendor har låst designet på en smarttelefonmodell, MED TLens inkludert, altså en Design-In i smartphone, med beskjed om å gjøre klart linser, så er det bare å vente.

Når kommer den endelige bekreftelsen da? Nei, si det. Hadde jeg visst det så hadde jeg solgt en del av aksjene mine og tradet og lekt meg litt. Med det vi får opplyst om at PO vil komme før linsene sendes, så er det en periode på noen måneder der det plutselig kan skje. Sending starter SENEST i Q4. PO for "behovet de kommemde månedene" må da komme i Q2 eller Q3.

Nå nylig så var det noen aksjonærer som mistet tålmodigheten, som trodde det skulle komme noe veldig raskt. Det kan det vel fortsatt gjøre. Det kan fortsatt komme en PO når som helst, og det er den som bringer verdien, ikke når smarttelefonen lanseres. Verdien ligger i den bindende kontrakten, ikke nødvendigvis leveringen som starter senest i Q4. Dette tror jeg mange ikke har helt klart for seg.

Kort sagt:
Levering starter senest i Q4.
Kontrakt kommer før levering.
Kontrakt inneholder behovet for noen måneder.

All info her er hentet fra Q-pres, pluss Q&A-svar som er kommet fra selskapet. Det som står om at PO må komme i Q2 eller Q3 er min påstand, begrunnet i når poLight er bedt om å være leveransedyktige. Dvs poLight forteller ikke når kontraktwn kommer, bare at det kommer, og den kommer før leveringen starter.
happi67
20.05.2021 kl 20:50 6710

Takk for gode tanker, myrabakk. Kunne vært gøy å få en melding en fredag ettermiddag. Blir vel snart en bestilling fra honeywell snart.
Myrabakk
21.05.2021 kl 00:00 6570

Ikke umulig det, happi! Det har kommet børsmeldinger i begge de siste periodene med "røddager", så det hadde vært kjekt med enda en.... Vi fikk Maxhub første dag etter påske, og vi fikk DesignWin i Machine-Vision dagen etter langhelga som var. Nå er det langhelg igjen...😄 Alle gode ting er tre?
Slettet bruker
21.05.2021 kl 01:07 6554

HP17

"Her var det mye drømmer som for lengst er priset inn i aksjekursen. PLT har en markedsverdi i dag på hele 830 millioner og det er et selskap som taper penger og har et salg som en middels «pølsebod». Mye skal gå rett fremover for å forsvare dagens markedsverdi. En skal heller ikke glemme at kursen var nede mellom kr 7-10 i fjor sommer, så den har alt gått mer en 10 gangeren. Vær forsiktig, dette minner litt om dot.com?"

Minner om denne

https://finansavisen.no/forum/thread/134795/view

Trenger selskapet en overlevelsesemisjon snart? Har under en prosent av denne i min portefølje kjøpt til kurs 204, som vi neppe ser igjen med det første.

rosgun
21.05.2021 kl 07:44 6543

Mitt kursmål på kr 6000,- vil se dagens lys i 2021:). Alle skal og må ha T-lens. Tenk på når fingeravtrykk kom i en mobil (Apple)- alle andre måtte ha og kursen til svenske Fingerprint gikk flere 1000 prosent. Polight blir råere enn Fingerprint var, da det i tilegg skal byttes ut linser i
alle andre kameraer i alt som har kamera i seg.... dette er en distruptiv innovasjon som alle må og skal ha.
Nå som 5G kommer vil det komme i biler(sensor), video og konferanse i samtlige telefoner og klokker.... sånn er det med den saken. Om 5 år vil Polight være den aksjen i verden som har gått raskest og doblet seg mest av alle aksjer i hele verden. Den stod i kr 8.... se hva som
nå skjer og fremtiden vil fortsatt være knall blå..

En «no brainer».. enkel statistikk og sannsynlighetsberegning .

«Barneskirenn»
Redigert 21.05.2021 kl 07:47 Du må logge inn for å svare
nykken
21.05.2021 kl 08:29 6613

koronafinans. tror du må legge deg og stå opp en gang til i dag. Du skriver at i fjor sommer var aksjen mellom 7 og 10. I følge mine grafer lå den i fjord sommer mellom 50 og 75. Årene går litt fo rfort for oss alle sammen. Snart er kursen i 1000 og så går den videre. Plutselig er 3-4 år gått og aksjen er flere tusen.
Slettet bruker
21.05.2021 kl 19:11 6660

Ser du ikke forskjellen på et sitat og det jeg skrev?
Slettet bruker
21.05.2021 kl 23:22 6731

Oi, her var det store drømmer. Er Isaksen enig med deg?
Aksjetomrer
21.05.2021 kl 23:24 6827

Spiller vell ingen rolle om Isaksen er enig.
Om det er hans kursmål er jo det helt supert 👏🏼

Jeg har et litt lavere enn det for 2021, men håper jo han får rett 🤩
Myrabakk
27.05.2021 kl 08:20 6295

NB! Har oppdatert startinnlegget i dag pga mye nytt. Dette er oppdatert i ingressen;

Det skjer ting hele veien, og poLight har vunnet enda en kontrakt i enda et nytt segment. TLens er integrert i industrialprodukt innen MachineVision. Dette er enda et nytt milliardmarked som åpnes. Kontrakten er ikke så stor, men nå er den tekniske løsningen bygd, så da er veien lagt klar.

Også innen consumer er det kommet ny designwin, denne gangen i konferanseutstyr. Maxhub har integrert TLens i webkamera, og dette er deres toppmodell. Et par deltakere på Shareville har testet produktet, og det skal være svært hurtig på å fokusere med god kvalitet.

Innen smartphone er det gjort store framskritt. TLens er designet inn i en konkret smarttelefon, og denne skal utgis senere i 2021, eller tidlig i 2022. poLight har fått beskjed om å være klar til levering til denne modellen i 2021. Senest Q4 skal de starte å levere, så det er litt usikkert om de starter leveranser allerede i Q3. Kontrakten om levering kommer før dette har jeg fått bekreftet, men vet ikke hvor lant tid før. poLight er i opprampingsfase der alt av bestilt materiell monteres nå, så de kjører på maks. Dette gjør de før bestillingen kommer. Det vil si at det fortsatt finnes en risiko, men den ser liten ut nå når alle mann er i produksjon. Kraftig de-risking dette i alle fall!
Myrabakk
31.05.2021 kl 08:01 6127

Jeg begynner å skjønne hvorfor store selskaper som Honeywell og ...(Zebra?) tar i bruk TLens i sine produkter nå.

Jeg har lest en del om MachineVision, "MV", og tenkte jeg skulle sjekke ut hva de har av teknologi. Omron er verdens tredje største på dette, ifølge dem selv. Deres ypperste MV-produkt er MicroHAWK, og dette sier de selv;

"MicroHAWK: The incredible platform that does it all
By combining barcode reading and inspection tasks into a single device, the MicroHAWK platform offers manufacturers greater flexibility in production line layouts, cuts hardware-related costs and dramatically reduces wiring and maintenance work.

Multiple sensor options including 0.3MP monochrome, 1.2MP monochrome, and 5MP color camera for enhanced precision
Long-lasting liquid autofocus lens for greater flexibility"

Her fattet jeg interesse, og det er åpenbart en konkurrerende linseteknologi. For å faktisk finne ut av hvor fleksibel og rask denne er måtte jeg innom en av forhandlerne. Der skrives det om denne;

"Integrated autofocus technology with liquid lens

Built-in MicroHAWK models, this technology uses electrostatic pressure to create electrical currents that react with the two liquids inside the lens to produce the appropriate lens curvature, optimizing the image capture system and providing an almost infinite range of work in autofocus applications, this enables barcode imagers to read symbols at any distance and speed in any environment.

Omron Microscan integrates its liquid lens technology into its highest performance imaging platforms rather than requiring add-on optical accessories, reducing costs, maintenance, device size, and integration complexity.
Without mechanical parts
Read range: 50mm-300mm
Focus change response time: 70ms"


Når Omron legger lista så høyt, hvorfor klarer da toppmodellen ikke bedre? 5-30 cm, og fokuserer på 70ms!

TLens fokuserer mer enn 70 ganger raskere! Ikke så veldig rart at aktører nå jobber med TLens i ulike applikasjoner?

MachineVision kan vel potensielt revolusjonere effektiviteten i bedrifter med en slik hastighetsendring?

Dersom matematikken min er riktig, så klarer altså den beste linsen Omron bruker ca. 14 bilder per sekund. poLights TLens klarer 1000...

https://www.tecnical.cat/en-omron-microscan-barcodes-reading-verification-machine-vision-industrial-automation-catalonia-spain.html

https://automation.omron.com/en/us/products/category/machine-vision
Slettet bruker
31.05.2021 kl 08:45 6282

Myrabakk

Du er kongen når det gjelder å grave fram info om både det ene og det andre.

Tusen takk for at du deler dine opplysninger med oss andre som mest forbinder en spade i kombinasjon med ordet "graving".
Redigert 31.05.2021 kl 08:46 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
31.05.2021 kl 08:53 6259

Interessant, Myrabakk. For å skape det beste bildet, i hjørner og på avstand, jo flere bilder algoritmen kan å plukke fra jo bedre blir bildet. Kan det være mikrobølger inne i liquidlinsen som begrenser antall bilder?
Honeywell EX30 med Tlens måler helt ut til 20 meter, så 30 cm var merkelig lite.
Myrabakk
31.05.2021 kl 10:27 6170

Jeg mener det er aktuatoren og selve linseteknologien som begrenser denne liquid lens. Det finnes noe ulike oppsett, og den som nevnes her har 2 ulike væsker som aktueres. Det sies ikke hvilket merke det er, men dersom det er av typen som fysisk må flytte væske fra ett sted til et annet for å foreta fokusendring så er det en teknologi som aldri kan bli så rask som TLens. En masseforflytning krever mye energi, og mer tid.

Tlens har en glassmembran utenpå linsen, og når det settes strøm på antuatoren så bøyes glasset og former linsekrummingen. Dette er en utrolig mye raskere teknologi. Det må nevnes at det funnes lkquid lens som er mye raskere enn den som brukes av Omron her, men ifølge Isaksen har de enda ikke mltt en eneste konkurrent som konkurrerer med TLens på hastighet, uansett tech-oppsett.

For å forsvare rekkevidden til den nevnte konkurrenten her, det kan være at den bare skal brukes som leser på et smalt samlebånd? Da holder det med noen cm rekkevidde, men likevel, det var skuffende til å være toppmodellen! Smalt bruksområde da!
Sima1
31.05.2021 kl 13:33 6030

Lavt volum idag. Tenk når de store ordrene kommer. Spennende sommer : - )
Slettet bruker
31.05.2021 kl 17:34 5940

Myrabakk, hva er dine tanker rundt op9t kontra op10? Ser at op8t ble sluppet 14 okt 2020, og en tilsvarende dato passer kanskje bra med q4? Jeg tenker kanskje at det er unaturlig å levere linsene til op10 i q4.
Myrabakk
31.05.2021 kl 18:49 5892

Jeg er for så vidt enig i det. OnePlus viste frem noen filmsnutter med "bionic lens" i bruk i mars, så teknologien har vel bare vært inne til "finpuss" for å tilpasse både software, linse, modul og telefon best mulig. Når OP velger å promotere T-Lens Bionic lens allerede i mars 2021 så blir det litt rart om forbrukerne må vente på dette til mars 2022...? Jeg skjønner at det er viktig å være før Xiaomis liquid lens makrokamera, men 1 år før lansering er lenge!

Jeg henger meg litt opp i det Isaksen sa på Q1, der han forteller at poLight er bedt om å være klare til å levere SENEST i Q4, men at det ikke er en done deal enda. Done deal er det ikke før kontrakten er underskrevet, men når det er gitt beskjed om Design In allerede i Q1, så blir jeg faktisk litt overrasket om det ikke kommer ut på markedet før Q1 2022.

Jeg skal ikke selge en poLightaksje om ikke TLens kommer før i OP10, det har ikke så mye å si om det er OP9T eller OP10 først, det utgjør noen måneder lengre ventetid, og noen måneder ekstra med full speed på poLights produksjonslinjer. Sånn sett så vil jeg tro at jo lengre tid til levering, jo større bestilling forventer poLight.

Jeg skrev et lite avsnitt om rykter om dette på Shareville i dag. Kan kopiere inn dette her, sikkert ikke alle som er på SV;



Det begynner å surre en del rykter på nett omkring OnePlus 9T, og det er litt forskjellig det går i. Lenker den ene filmsnutten her.

https://youtu.be/sgLxOajG5JM

Det snakkes om at 9 og 9Pro kom ut tidligere enn vanlig, så det spekuleres i at også 9T kommer ut tidligere enn vanlig. Da er september et bet ser jeg.

Kildene her er diverse skribenter, blogger og gizchina, så det er vagt. Likevel, når spesifikke ting kommer fra blant annet DigitalChatStation så pleier det å være noe i emning.

Det er blant annet snakk om at 9T antakelig tar i bruk minst 1 av de 2 nye teknologiene for kamera som er "lekket" av CEO OnePlus allerede. Da er det snakk om panoramafoto for hovedkamera, og/eller T-Lens ultra fast bionic lens.

Nå kan det bli interessant å følge med på ryktesidene fremover. Vi vet poLight skal være klare til levering av linser senest til Q4. Dette blir en skikkelig spennende vår/sommer for oss, for NÅR kommer kontrakten?

Blir fort litt hjertebank når det plopper opp leaksters som sier at bionic lens kommer allerede i 9T, men jeg tåler godt at det ikke kommer før i OP10. Del gjerne om det er flere som snubler over noe interessant om Bionic lens i OnePlus🙏
Redigert 31.05.2021 kl 18:51 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
31.05.2021 kl 21:23 5932

takk for input. tror som tidligere nevnt også at op10 er mindre sannsynlig.
det som er mer eller mindre fornøyelig med denne aksjen er at hvis ikke spekulasjonene slår til, så utløser det store kurssvingninger.
selv om man er langsiktig, så synes jeg personlig at det er bedre med stabilitet :)
rosgun
02.06.2021 kl 06:53 5658

Det blir også nevnt august🌹kursen vil
med denne nyheten nærme seg mitt kursmål på kr 6000 for 2021. Dette sammen med nylig samarbeid med kameramodul vendor vil målet nås
med glans, og Norges første enhjørning vil vise sin styrke og beviselig distruptive teknologi i praksis💰
Redigert 02.06.2021 kl 06:53 Du må logge inn for å svare
Myrabakk
02.06.2021 kl 07:35 5632

He, he, jeg er enig i at poLight har en svært god posisjon i markedet for ny kamerateknologi, nyvinnende og disruptiv teknologi som slår de andre på omtrent alle parametre. Da er det svært god mulighet for å bli en enhjørningsbedrift, altså verdsatt til mer enn 1B$. Man kan sikkert dra på litt og anta at poLight kan klare å omsette på nivå med en Tier1-vendor også (1B$). Det tror jeg de klarer helt fint dersom Isaksens påstand om at "dette kan bli standardløsning for selfiekamera" slår til. Det store skal likevel være fremtidens AR-løsninger, der TLens er posisjonert inn mot alle store selskaper i tidlig fase.

Men; jeg setter ikke kursmål for 2021. Ting tar gjerne litt lengre tid enn det vi aksjonærer ønsker.

Det var nok noen som tapte noen kroner på poLight da de kastet seg inn da OnePlus fortalte at de skal bruke T-Lens i smarttelefon, men da det gikk opp for dem at det ikke var OnePlus9 så solgte flere med tap. Dette er dyrkjøpt lærdom. OnePlus sier fortsatt at de pusher dette for bruk i smartphone, men om det først kommer i OnePlus 9T i aug/sept/okt 2021, eller OnePlus 10 i feb/mars 2022 er vanskelig å si. Linsene skal være leveringsklare senest til Q4-2021, og kontrakt kommer før levering. Altså; kontraktsmelding kommer i 2021, sannsynligvis i Q2 eller Q3.

Kursen vil mest sannsynlig (min antakelse) fort passere tidligere ATH på kontraktsmelding, men at vi skal opp til verdsettelse som enhjørning (ca 1000 kr) på den tror jeg ikke, da skal det være en enorm bestilling. Jeg håper du får rett, men for at du skal få det, så tror jeg det må inn en avtale med både Apple og Samsung om standard linse til selfiecams. Kjekk tanke det, men sikkert lurt å ta et skritt av gangen😉
Sima1
02.06.2021 kl 07:39 5766

Hadde vært utrolig gøy om disse spådommene hadde stemt ; - )
Slettet bruker
02.06.2021 kl 08:11 5729

Jeg tror det blir 10ern til OnePlus. Har tidligere antydet kurs 450,- i des. 2021.
Redigert 02.06.2021 kl 09:55 Du må logge inn for å svare
Nugatti
02.06.2021 kl 09:45 5830

Stiger... men lavt volum... uansett bare å holde på aksjene.

Hvem selger nå, like før gjennombruddet på smartphone??? Tenker vi tangerer 250 kr på forventninger om ikke lenge.

Smartphonegjennombrudd 500-600 kr

Flere smartphone-interessenter melder interesse 1000 kr

Store AR/VR kontrakter 8000 kr
Redigert 02.06.2021 kl 09:46 Du må logge inn for å svare
Sima1
02.06.2021 kl 09:48 5862

Bedre volum enn de 2 siste dagene. Ser lovende ut.
Slettet bruker
02.06.2021 kl 10:23 5847

Her er det bare å legge aksjene innerst i skuffen og låse, og kaste nøkkelen.
Når du bryter opp skuffen igjen om 3-4 år er du minst 10 ganger så rik som i dag.