PoLight - Norges teknologiske hemmelighet!

Myrabakk
PLT 29.09.2020 kl 15:43 115283

Det fundamentale i poLight - et forsøk på forklaring

Jeg forstår ut fra diskusjonene på ulike forum de siste dagene at ikke alle har helt 100% klart for seg hva som er det grunnleggende bildet i poLight. Jeg velger derfor å legge inn et innlegg for de som ønsker å forstå mer av selskapet. Dette er ment bare som et supplement, og fyll gjerne på mer her.

Aller først: forskjell mellom vcm og tunable lenses. Vcm er voice-coil-motor. Dagens kamera funker ved at en motor flytter på linser for å få til fokusering. Det er omtrent som når man bruker et forstørrelsesglass for å se på ting, man flytter det frem og tilbake. Denne teknologien er relativt treg, bruker mye strøm, koster mye penger, osv. Tunable lenses er linser som ikke trenger å flyttes. Man setter på strøm på en linse slik at den endrer form. Da får samme fokuseffekt som om man flytter linser.

For å se fremtidsvyene vi snakker om her så må man forstå dette. I dag er absolutt ALLE kamera i smarttelefoner, overvåkningskamera, droner, biler osv. basert på vcm. Det finnes altså ikke ett eneste kamera i disse segmentene med noe annet enn vcm! Tlens kommer nå inn her fra sidelinjen og skal forsøke å kjempe mot denne etablerte teknologien. Da vil Tlens være såkalt disruptiv teknologi, som forsøker å ta markedsandeler. Det er vanskellig! Nå har de jobbet i mange år for å forbedre produktet sitt, og endelig ser det ut til at det er gjennombrudd. Tlens kom som første «ikke-vcm» inn i et slikt produkt i klokkene fra Xiaomi. Dette er stort! Salget på en million eller to er ikke så viktig, det er gjennombruddet som er viktig. Etter et halvår i klokkene ser vi en eksplosjon i antall patenter med Tlens. Det betyr at verden har fått opp øynene for at det er kommet et alternativ til vcm. Herav litt hallelujastemning i poLight og blant oss aksjonærer. Tlens kommer til å ta andeler, sakte, men sikkert. Hvor mye er umulig å si.

Så var det barcode… også her brukes vcm i omtrent alt, men i tillegg finnes det linser som minner om Tlens, bare at de er basert på flytende væske som settes på strøm, såkalte «liquid lenses». Disse har fått andeler i barcode, og er meget gode. Det at nå Tlens kommer fra sidelinjen her også, som disruptiv teknologi, og kjemper mot både vcm og liquid lens med suksess viser hvor god denne Tlens er. Ingen bruker titalls millioner på patenter, forskning og bygging av nye scannere med Tlens uten at den er bedre enn det som allerede finnes, som er mye billigere å bare kopiere inn i produktene sine. Det at poLight fikk selveste Honeywell som kunde her er større enn vi i Norge antakelog forstår. Det er et av verdens største selskaper innen teknologi, og har grener inn i det meste. Det at scan-engine med Tlens selges som markedets beste, null delay i distanser 10-2000 cm er helt rått. Denne scanengine er solgt inn i minst 6 ulike konkurerende scannere fra andre selskaper i tillegg til Honeywells egne. Dette kommer vi til å høre mer om fremover!

Så var det smartbriller, av type AR/VR/MR/XR (artificial, virtual, mixed, extended – reality). Disse er ikke kommersialiserte enda. Det betyr at det ikke finnes noen standard for om man bruker vcm, liquid eller Tlens som teknologi. Her stiller derfor Tlens meget sterkt! De er med fra starten og starter likt med de andre. Da velges den beste teknologien fra starten. Her er Isaksen tydelig på at Tlens allerede har en sterk posisjon og er i ferd med å bli inkludert i noen tidlige produkter. Det er stort! Da kan vi oppleve at Tlens faktisk blir standard i smartbriller. Vi vet nå at Tlens konkurrerer ut både vcm og liquid på det meste. Dette markedet er stort, og absolutt alle vendorer satser enorme summer her. Det er antatt at i løpet av de neste årene så vil smartbriller i stor grad erstatte smarttelefoner. Vi har funnet patenter som viser Tlens som en av få alternativer i både Apple, Facebook, Alphabet(Google), Microsoft, Magic Leap, Varjo og mange flere.

Ser vi på kamera som er tenkt under skjermen i smarttelefoner er det også slik som med brillene. Det er ikke teknologi som er brukt til slikt før, og Tlens stiller meget sterkt her. Add-in modul, der Tlens settes inne i mellom andre linser gjør frontlinsen mulig å gjøre veldig liten, small-nose, og vil gi svært lite synlighet i skjerm eller under skjerm. Isaksen sier på Q4-rapporten at det nå er kommet så langt som "til hvilken modell og når".

Dersom jeg ikke hadde brukt så mye tid på å sette meg inn i selskapets fundamentale så ville jeg neppe vært så positiv som jeg er i dag. Jeg finner svært få sammenlignbare eksempler med dette selskapet. poLight er i besittelse av en teknologi om er ettertraktet i aller høyeste grad. Dette KAN erstatte dagens kamerateknologi i mange områder. Nå har altså poLight rokket ved dette vcm-monopolet.

Dette vet poLight, dette vet vi som har gravd i lang tid, men der er ikke så enkelt å formidle på kort tid når det kommer nye aksjonærer. Da vil slike aksjesalg som de siste par dagene virke skumle. Når vi nå ser at det er diskusjoner om store tall i fremtidschartet til poLight så er det fordi noen av oss som har gravd oss dypt inn i patentene ser endringer i aktivitet etter kommersialiseringen. Det er åpnet en rekke dører. Vi ser at Tlens patenteres inn i en hel myriade av produkter. Skulle bare en brøkdel av disse bli realisert så vil slike hårete regnestykker faktisk kunne realiseres.
 
Jeg vil ikke si noe om mitt kursmål for poLight, men kommer jeg med en påstand om at jeg tror kursen er for eksempel 1000 om et par år så vil det være noen som nikker anerkjennende og noen som tenker at det har rablet helt for meg. Dette kommer av at det er vanskelig å formidle hvor stort marked poLight egentlig jobber inn mot. Det er milliarder av linser som selges årlig.

Skulle nå Tlens bli foretrukket av noen av produsentene av smarttelefon, smartbrille, overvåkningskamera, droner, actionkamera, automobil osv så vil vi garantert se store salgstall. Skulle for eksempel Xiaomi byttet ut alle kamera de har, i absolutt alt, så ville vi sikkert sett nær en milliard Tlens. Det skal vi ikke ha forhåpninger om med det første. Men velger nå kun 1 produsent Tlens i en stor modell så ser vi fort noen timillioner med Tlens sendt av gårde. Da er plutselig regnestykkene på forum realistiske. En eneste stor mobilmodell vil gi så store inntekter at vi snakker om P/E kanskje helt ned i 1, dvs inntjening på størrelse med aksjeverdien på dagens kurs.

Sannsynligheten for at Tlens får innpass i en slik stor modell er umulig å angi. Det eneste vi vet sikkert er at sannsynligheten har økt MYE med modulvendorens ønske om å lage en større Tlens.
Jeg har nå gravd så mye i patenter, selskaper og tekniske analyser at jeg tar det litt for gitt at Tlens blir en etablert standard i smartbriller og til dels i under-screen-camera. Derav min optimisme.

Håper dette var til nytte, kommenter gjerne om det er noe som er glemt eller virker helt absurd.

NB! Oppdaterer her: Det skjer ting hele veien, og poLight har vunnet enda en kontrakt i enda et nytt segment. TLens er integrert i industrialprodukt innen MachineVision. Dette er enda et nytt milliardmarked som åpnes. Kontrakten er ikke så stor, men nå er den tekniske løsningen bygd, så da er veien lagt klar.

Også innen consumer er det kommet ny designwin, denne gangen i konferanseutstyr. Maxhub har integrert TLens i webkamera, og dette er deres toppmodell. Et par deltakere på Shareville har testet produktet, og det skal være svært hurtig på å fokusere med god kvalitet.

Innen smartphone er det gjort store framskritt. TLens er designet inn i en konkret smarttelefon, og denne skal utgis senere i 2021, eller tidlig i 2022. poLight har fått beskjed om å være klar til levering til denne modellen i 2021. Senest Q4 skal de starte å levere, så det er litt usikkert om de starter leveranser allerede i Q3. Kontrakten om levering kommer før dette har jeg fått bekreftet, men vet ikke hvor lant tid før. poLight er i opprampingsfase der alt av bestilt materiell monteres nå, så de kjører på maks. Dette gjør de før bestillingen kommer. Det vil si at det fortsatt finnes en risiko, men den ser liten ut nå når alle mann er i produksjon. Kraftig de-risking dette i alle fall!
Redigert 27.05.2021 kl 08:19 Du må logge inn for å svare
tunktee
12.05.2022 kl 16:28 7130

(Postet på feil forum)
abbos
12.05.2022 kl 13:45 7141

Med det lave volumet virker det ikke som markedet er enig med deg 😀
CatchTrader
12.05.2022 kl 13:23 6982

Synes det var et beskjedent fall. Utsettelse, mulig emisjon neste?
Fortsatt stor fallhøyde tenker jeg
abbos
12.05.2022 kl 10:49 7111

Oslo (Infront TDN Direkt): Polight fikk en ebitda på -18,5 millioner kroner i første kvartal 2022, mot -20,2 millioner kroner i samme periode året før.
Det går frem av selskapets kvartalsrapport torsdag.

Selskapet fikk et resultat før skatt på -20,9 millioner kroner i første kvartal 2022, mot -23 millioner kroner i samme periode året før. Omsetningen var 1,5 millioner kroner (1,5).

TDN Direkt finans@tdn.no Infront TDN Direkt, +47 21 95 60 70
FunHouseComp
12.05.2022 kl 10:41 7117

Jeg har ikke vært inne i Plt på over 2 år, men fulgt med fra sidelinjen. Blandt annet fått med meg at denne rosgun har et kursmål på 6000 kroner, uten at vedkommende har begrunnet, eller spesifisert det noe særlig. Men hva er årsaken til kursfallet i dag? Noen som følger med som vet?
abbos
12.05.2022 kl 10:27 3201

Voldsomt fall idag 😩
Sweetspot
11.05.2022 kl 11:05 3415

Har fulgt med på denne en liten stund nå, ser utrolig spennende ut.
Mange fine innlegg her. Blir spennende å følge videre!
Kjøpte litt nå :)
Myrabakk
07.05.2022 kl 10:01 3759

En ting til; Investtech satte poLight på "Hold-deg-unna-porteføljen" nå for et par dager siden, med en merkelig begrunnelse: "poLight har falt i gjennomsnitt et par prosent etter en kvartalspresentasjon tidligere, dersom man ser bort fra de kvartalene der de har gått opp".

Dette er gøy, synes jeg, for hver gang Investtech har satt poLight på denne listen så har de bommet kraftig. Det at de havner på listen er gjerne begrunnet i at de har falt en god del fra en topp. Problemet med dette er ofte at etter et større fall så pleier aksjer å hente seg inn igjen. Og nå til uka er det Q1-presentasjon...

Det store spørsmålet der er om det vil meldes at en av de 3 smarttelefon-aktørene som tenker å gi ut TLens-telefon i 2022 har gjort ferdig designet sitt. Da vil det i så fall komme som "Design-In" i charter. Det er en enorm de-risking, og vil kunne gi oss en pekepinn på hva som kommer.

Et annet moment som er interessant er at MSIP (Morgan Stanley sub) har lånt 50k aksjer som selges for å shorte, sannsynligvis etter Investtechs listing. Mye av aksjene er solgt allerede (JPMorgan har kjøpt omtrent alt de har solgt...). men dersom poLights pipeline fortsatt er som antatt, så vil leveranser til smartphone kunne starte allerede seint Q2, evt noe ut i Q3. Da er det i tillegg 2 andre smartphoneselskaper som er klare til utgivelser litt etter, så jeg tror en inndekning av en short vil komme.

Og da lurer jeg på; hvordan skal MSIP få kjøpt 50.000 aksjer når det i dag ikke finnes salgsvilje under 160 (bortsett fra internsalg/robot i MSIP og JPM)??
Slettet bruker
07.05.2022 kl 08:56 3711

Godt skrevet Myrabakk. Foredraget til Tristan Joo fikk applaus i salen.
Det har vært skrevet at man bør vekte seg ned i vekstaksjer da inntjeningen ligger mange år i fremtiden og over i verdiaksjer. Verden stopper ikke opp så man må være på hugget i noen vekstaksjer og poLight topper min liste. Nr.2 på listen er Crayonano, men de har for øyeblikket utfordring med å finne rett øyeblikk for notering på Oslo Børs.
Myrabakk
07.05.2022 kl 00:00 3739

Aksjesplitt har kontant blitt avvist av poLight tidligere, så det er interessant å spekulere I hvorfor de foreslår det nå på dette tidspunktet.
V i ser at JPMorgan har jobbet i 5 måneder for å bygge opp beholdningen sin til dagens tall. De er nå oppe på 6.plass på topplisten, og om man ser bort fra Nordnetkontoene som inneholder alle småsparere med Zero/IKZ så er de oppe på 4.plass. 170.000 aksjer er eid av JPM, der det er samme eierskap bak disse ulike kontoene. Det er gjort en formidabel jobb for å få til dette, uten å betale for mye. Prisen har faktisk gått ned med mer enn 30% denne tiden, og for å få til økningen har de kjøpt en del, solgt litt, kjøpt mer, osv...

Det er nok, for mange utenforstående i alle fall, vanskelig å forstå hvorfor ikke flere selger poLight-aksjer til en rimelig penge. Dette tror jeg kan skyldes at de som tviholder på aksjene sine vet mer enn de som ikke følger med på det som graves frem. Det er derfor en mismatch mellom de som vil kjøpe seg rimelig inn, og de som absolutt ikke vil selge. Nå er vi da kommet dit hen at det ikke er selgere. Nesten ingen vil selge aksjer på dagens nivå, og det er stort sett JPMs roboter som selger til hverandre, der de håper at noen andre går lei og velger å selge. Tidligere i uka ble det kjøpt en post på 2-3000 aksjer i et jafs, på kurs 150-152. Da hoppet robotene vilt, slettet og la til nye ordre. Da var det plutselig ikke en eneste aksje til salgs under 165 kroner.

Hvorfor vil vi ikke selge aksjene våre? Joda, det er enkelt. PoLight jobber med ALLE de 10 største kameramodulselskapene i verden. Jeg har selv sett at 3-4 av disse snakker om TLens som en ny mulig standard.

Og, med Tristan Joos foredrag for teknologiverden her om dagen, så ble det enda bedre. En ting er at poLights TLens kan ta over store deler av selfiekameramarkedet, en helt annen ting er det at deres bildestabiliseringsløsning, OIS, faktisk kan endre måten vi tar bilder og film på i en grad som aldri er sett før. Jeg skjønner godt at det drøyer før debut i smartphone, for denne teknologien SKAL ikke feile. Det har for mange aktører satset for mye på til at de lar skje

VCM har vært enerådende i et hundreår eller noe sånt. Det har I mange år vært et ønske om å finne en bedre løsning, og myyyye er prøvd. Samsung jobbet i årevis med en liquid lens de villa ha i kamera, Huawei jobbet i årevis med liquid lens i smartphone. Dette ble skrotet, eller i det minste endret. For nå ser vi altså at Samsung, Apple, Huawei, Oppo, Vivo, Realme, Google, Gionee og Honor alle patenterer telefoner med TLens,i alle fall med mulighet for at TLens kan bli brukt i oppsett. Siste på treet her var patent fra Honor som ble funnet i dag. Der kan TLens gå inn i både selfie og bakkamera.

Når vi nå ser at TLens kan havne i selfie, i bakkamera, OG ikke minst i OIS-llsninger for å krympe tykkelse og gi raskere bildestabilisering, så er markedet så stort at jeg ikke ser begrensning. Men da må det være suksess i første telefon!

Med dette som bakteppe så mener jeg at poLight gjør rett i å kjøre en aksjesplitt. For om bare 1 av alle disse aktørene velger TLens som standard I sine telefoner så blir det ikke lett å kjøpe seg noe opp i poLight!
tunktee
06.05.2022 kl 19:30 3799

Så langt jeg vet leverer Investtech primært automatisert teknisk analyse.

TA kan normalt sett ikke brukes alene. Det ville i så tilfelle bety at det kun lå matematikk bak det å slå markedet. (Og at man dermed ikke trenger teft)

Selv er jeg glad i TA, men bruker det primært til å enten bekrefte, eller avvente inntil videre, plassering i en fundamentalt god investering. (etter egne vurderinger)

Har vurdert at det er tekniske forhold som har sendt Polight ned siste tiden.
Ønsker å kjøpe noe mer, men avventer nå til støtten på rundt 150 blir ytterligere bekreftet, eller stigende trend etableres. (i beste fall et golden cross)
Slettet bruker
06.05.2022 kl 13:03 3890

Anbefaler å lytte til siste episode i poLight-podden. Nyheter fra Tristan Joo, poLight, sitt foredrag i USA. Finnes under linken eller siste episode slippes gratis på Spotify i løpet av dagen.

For øvrig 1: Noterer jeg meg at poLight-aksjen i dag er på Hold deg unna listen til Investtech. Vi som følger med på patent- og teknologiutviklingen innenfor kameraer i smartphone og AR over år lar nå bare Investtech hold på med sitt.
For øvrig 2: Det er lagt fram forslag til aksjesplitt 1:5 på generalforsamlingen senere i mai.

https://www.patreon.com/polightpodden
Redigert 06.05.2022 kl 13:08 Du må logge inn for å svare
aksjeintr
03.05.2022 kl 23:05 4159

Med bedre likviditet tror jeg de mener at det vil tiltrekke seg flere investorer. Flere vil finne det mer attraktivt å få kjøpt 30.000k aksjer på kurs 30 enn 6.000k aksjer på kurs 150. For ikke å snakke om forskjellen på kurs 500 kontra 100 som jo vil bli en realitet innen 12mnd.

Dette går på ren psykologi.

Har tenkt tanken flere ganger siste 12-15mnd hvorfor de ikke har gjort dette tidligere.

Jeg tolker dette utelukkende positivt og som et godt tegn på at de mener vi står foran en hyggelig «reise» kursmessig.
tunktee
03.05.2022 kl 21:56 4133

Altså som jeg hintet frempå!
Men i innkallingen står det altså spesifikt at splitten er for å bedre likviditeten, det er ikke min synsing.
Redigert 03.05.2022 kl 21:56 Du må logge inn for å svare
Lim Gordon
03.05.2022 kl 21:19 4137

Jeg tror du leser nyheten om splitt feil. Tipper dette skjer med tanke på fremtiden, når salgene kommer vil aksjeprisen lett stige til litt uhåndterlige nivåer. Og da er det lurt å ha alt klart. Altså en svært optimistisk nyhet, på linje med det meste annet fra samme hold.
tunktee
03.05.2022 kl 19:32 4210

Fra dagens innkalling til GF:

«Styret ønsker å tilrettelegge for økt likviditet i Selskapets aksjer, og vil derfor foreslå at det gjennomføres en aksjesplitt i forholdet 1:5, slik at Selskapets 10.385.873 nåværende aksjer, hver pålydende NOK 0,20, omgjøres til 51.929.365 aksjer, hver pålydende NOK 0.04. Forslaget innebærer at nåværende eiere vil få 5 ganger så mange aksjer som de har i dag. Selskapets aksjekapital vil ikke endres, og den enkelte aksjeeiers samlede aksjebeholdning vil være like mye verdt som før. Styret foreslår derfor at generalforsamlingen fatter følgende vedtak:»

Jeg har ikke opplevd splitt i aksjer med slike lave kronekurser tidligere.
Ser at argumentasjonen er bedret likviditet, men nå er det svært lenge siden minste børsposter ble fjernet på OB.
Er det mange som handler aksjer for mindre enn 150 kroner på børsen?

Jeg håper at tiltaket vil øke likviditeten.
Men er også usikker på om vi kan lese noe mer av denne splitten? (Som f.eks at styret og ledelse mener at selskapet skal opp i verdi)

Med fare for å starte konspirasjoner; noen som har synspunkt?
Jeg tror i det minste at kursen vil styre seg noe i morgen.

Takk også til Kraamz og Myrabakk for å finne og dele info av den mer avanserte typen.
Jeg har i tillegg hørt på podcasten på Spotify, men ikke kommet helt i mål ennå.
Redigert 03.05.2022 kl 19:35 Du må logge inn for å svare
Eqnrqec
03.05.2022 kl 07:15 4344

Meget bra Myrabakk, gleder meg sykt til fortsettelsen. Dette håper jeg blir veldig stort, tenker at innen sommeren 2023 vil vi ha en finfin aksjekurs 🤩
Myrabakk
02.05.2022 kl 23:33 4400

PoLight holdt presentasjon på den årlige internssjonale MEMS-konferansen denne uka, og der kommer det frem noe som er svært interessant.

poLight bekrefter at de jobber sammen med samtlige av verdens 10 største kameramodulselskaper. Det er veldig stort! Ser vi på hvem dette er, så er det relativt lett å finne de 10 største CMMs... der ligger LG Innotek, Sunny Optical, Q-Tech, Samsung, AMS(/Osram), Foxconn/Sharp, Truly Opto, Ofilm og flere.

Dette bygger så til de grader opp under uttalelser fra både CMMs og poLight selv at TLens I add-in small nose kan bli standardisert i selfiecams, og sannsynligvis også i AR og andre segmenter.

Men, ikke nok med dette, poLight forklarer også at de har lyktes med å produsere en optisk stabilisatormekanisme for kameraer, der TLens besørger OIS ved hjelp av kun linsen og en dobbel piezofilm som alltid styrer lyset slik at bilde/video alltid er stabilt. og det er i tillegg til AF med TLens!

Dette er vanskelige problemer med enda mer vriene løsninger for alle CMMs, men dersom poLight kan løse dette så rimelig og så enkelt så kan dette fort bli veldig, veldig stort.

Dette vil jeg gjerne høre mer om på Q1!

Nå er det 7 børsdager igjen til Q1-presentasjonen👌
Redigert 03.05.2022 kl 05:24 Du må logge inn for å svare
Eqnrqec
21.04.2022 kl 23:11 4734

Tror ikke du har følgt helt med i timen, Equinor har en markedsverdi som er noe høyere en 60 mrd 🤣 Hydro er du noe nærmere, 185 mrd!!
Redigert 21.04.2022 kl 23:14 Du må logge inn for å svare
Eqnrqec
21.04.2022 kl 23:07 4735

Følger med på shareville, veldig mye spennende som skjer rundt polight, det blir et spennende 2022. Det jeg ikke liker er begrensingen i produksjonen, ser ikke helt at plt kan bli så store med så begrenset produksjon! Markedsverdien er jo allerede på 1,7 mrd… Kanskje derfor Isaksen er så konservativ med et target på 100 mill $ i 2025…
Myrabakk
20.04.2022 kl 21:27 4910

Er vel ikke noen grunn til å diskutere snøen som falt i fjor, for det er alltid noen som kommer med spreke mål og uttalelser, uten at dette trenger å være det som skal vektlegges sterkest når man søker informasjon om et selskap. Jeg vil anbefale å ta en titt innom Shareville på både poLight-tråd og på gruppen "poLight fra lille Horten"

I løpet av de siste 3 ukene er det delt en rekke fantastiske patentfunn og linker til store selskaper der. Blant annet ser vi at Samsung jobber med TLens I selfiecam, Apple jobber med "varifocal lens" i under-screen-cam selfie (varifocal er det samme som linse med varierende fokus, noe ingen andre kan klare å levere på noe i nærheten av like godt vis som poLight), i tillegg til at et par av kameramodulselskapene har kommet så langt i utviklingen av moduler at de er på forbedringspotensiale for masseprodulsjonsstadie der yieldforbedring er tema.

Gøy å se at det går mot noe stort for poLight nå fremover. 12.mai er det presentasjon av rapport, og der kan vi håpe vi får bekreftet smartphoneplanen. DA skal det bli hyggelig å være poLight-aksjonær!
Lim Gordon
20.04.2022 kl 20:10 4936

Det er nok du smart nok til å overse, du finner knapt noe forum som er mer seriøst enn dette.
FunHouseComp
20.04.2022 kl 14:51 5013

Hadde ikke denne rosgun et kursmål på 6000 kroner for selskapet her i fjor? 6000 kroner uten begrunnelse og uten tidshorisont. Verdsettelse tilsvarende Hydro eller Equinor om man drar fram kuleramma og regner på det. Ganske vilt å se hvordan enkeltpersoner leker seg inne på dette forumet. Det må sies.
Redigert 20.04.2022 kl 14:52 Du må logge inn for å svare
Myrabakk
20.03.2022 kl 00:04 5525

"We believe the Mini2P is a game changer, and we want to share it with neuroscientists and labs across the world."

Slik beskriver teamet til Nobelprisvinnerne i medisin, Edvard og May Britt Moser, sin revolusjonerende utvikling!

https://norwegianscitechnews.com/2022/03/mini2p-an-open-source-miniature-brain-microscope/

Hva dette har med aksjemarkedet å gjøre? Jo, det som muliggjør hele denne utrolige fremgangen er en norsk mikrolinse fra selskapet poLight; TLens!

Nå ser forskerteamet fremover etter utrolige resultater med mus: nå skal gåten ved alzheimer løses:

"The new tool could also play a major role in understanding brain diseases.
“Alzheimer’s disease often starts with damage in the entorhinal cortex,” says Edvard Moser. "

Det er mye spennende som skjer, og klarer de å løse gåten alzheimer så vil det være et enormt gjennombrudd i medisinverden. Dersom Mini 2P blir redskapet som løser gåten alzheimer så skal sannsynligheten for en ny Nobel-pris være svært stor, siden dette er av de absolutt største mysteriene som gjenstår å løse, og er forsøkt løst i over 30 år. Dette vil i så fall være en helt enormt stor prestisjewin for poLight!

Jeg anbefaler å se den lenkede artikkelen og filmsnutten på et par minutter. Det er helt utrolig hva de har fått til! Jeg kan ta et lite utdrag for å vise at det er TLens:

Zong, en av forskerne forklarer:

"One of several brilliantly engineered features of the Mini2P is a tiny electrically tuneable lens. By using static voltage, Zong was able to manipulate the curvature of the lens without causing a rise in temperature. Changing the lens’s curvature will trigger Mini2P to shift focal plane between the surface and deeper cell layers of the cortex, also enabling 3D structure recordings of brain tissue."

Egenskapene med Trademarkregistreringen til TLens om "InstantFocus" og "All In Focus" kommer til nytte her:

"Mini2P records simultaneously from μTlens
Individual Tlenses were constructed by a layer of glass membrane attached to a circle MEMS piezo actuator (thickness: 0.05 mm), a layer of transparent polymer (thickness: 0.1 mm), and a layer of thin glass (thickness: 0.03 mm) (Figure 2Aii). Depending on the voltage applied, the MEMS piezo bends the glass membrane to generate a divergent lens, a flat lens, or a convergent lens. For MINI2P, four Tlenses were centered and stacked together, and the alignment accuracy was determined by measuring the wavefront error under an interferometer thousands of brain cells. It can follow the same brain cells for more than a month, and keep them in focus even through the most vigorous of activities, like repeated jumps from a 22-centimetre tall tower."

Dette er gøy å få være en del av som medeier i poLight!


poLight står nå på kanten til gjennombrudd i flere store markedsvertikaler, der de har fått kontrakt om levering til AR-briller som skal ut om kort tid, og de er svært nærme gjennombrudd i høyvolumsmarkedet smartphone. Antatt leveringsstart i smartphone er i Q2-22 om alt går etter planen.

For å holde seg oppdatert på nyheter kan jeg anbefale å følge newsfeeden fra poLight. De melder aldri noe som ikke er kursdrivende, så meldinger som kommer derfra er enten veldig store eller obligatoriske pålagte meldinger.
Myrabakk
18.03.2022 kl 22:17 5695

https://www.oneplus.com/no/launch/10-pro#subscribe

OnePlus er som kjent et av de mest aktuelle selskapene for TLens å debutere i, etter det velkjente intervjuet med CEO Pete Lau i mars 2021, der han nevnte at de i fremtidige modeller skal utgi et utrolig raskt autofokuserende kamera med "T-Lens, we call it "Bionic Lens".

Nå tenkte ikke jeg å hausse opp noe omkring dette igjen, men ta en svært interessant timeline på OnePlus, og dra en spekulasjon ut fra sammenslåingen mellom Oppo og OP:

11.januar 2022 ble OnePlus 10Pro offentliggjort i Kina, med åpning for et begrenset antall telefoner til forhåndsbestilling. Det tok ca 1 sekund før partiet var utsolgt! Så tok det flere uker før OP10pro ble sluppet til resten av Kinamarkedet, og først i disse sene marsdager slippes modellen i resten av verden.

https://www.google.com/amp/s/www.gizmochina.com/2022/01/04/oneplus-10-pro-goes-on-pre-sale-china/%3famp=1


Nå slippes altså 5G-versjonen av OnePlus 10Pro snart, som vist i den offentlige nyheten som OnePlus har delt i den øverste lenken her. Det er en egen modellversjon med egne specs. Denne modellen kommer til våren, sier de. Jeg tror kanskje ikke TLens er i denne, men denne modellen passer svært godt i en tidslinje på hva som kommer som neste modell, og NÅR. Det er altså ca 3 mnd mellom modeller her.

OnePlus har tidligere sluppet sine toppmodeller i mars-ish og i september-ish. Det har alltid vært omtrent 6 måneder mellom high end, med en mid-end ca midt mellom dem. Nå etter sammenslåingen med Oppo slipper OnePlus altså i januar, mens Oppo slipper sin toppmodell i mars! Tilfeldig? Neppe! De er samme selskap, og unngår derfor samtidig release av flaggskip som skal sloss om oppmerksomhet.

Når kan man da forvente neste release av flaggskip fra OnePlus?
Det aner jeg ikke, men en wild guess blir selvfølgelig tidlig juli, der noen få enheter selges i forhåndssalg, mens det større salget åpner opp en måned eller to senere.

Hva betyr det for poLights leveringskapasitet, PO (Purchase Order) og tilhørende børsmelding til oss??

Jo, det kan kanskje bety at poLight får litt bedre tid til produksjonen, siden en DesignWin vil komme når OnePlus lanserer for forhåndssalg, mens litt større bestilling kan suppleres etter hvert som produksjonen pågår og OnePlus ser hvor stor interessen er for modellen.

Dersom dette stemmer, så vil dette passe med en mulig oppstart av forsendelse av TLens i Q2, med lansering i H2. Da MÅ det være minst 1 Design-melding på 12.mai-rapporteringen i alle fall!!

Dette blir en del spekulasjon, så jeg lurer på om det er noen som har noen tanker om dette?

(NB! Det er ikke opplest og vedtatt at OnePlus er de som har avtale om å komme med TLens først, selv om de skryter av at de jobber med teknologien!)
Cumulus
16.03.2022 kl 13:57 5926

Fin oppsummering. Vi burde kanskje hatt mer enn 6-7 kroner på kursen på en slik sentral melding, men det kommer etter hvert.
Myrabakk
16.03.2022 kl 10:45 5974

Denne børsmeldingen er nok større enn mange kanskje tror.

Gårdagens Design-In er en helt ny løsning, og poLight bekrefter nå på spørsmål at det IKKE er en av løsningene med STMicroelectronics eller Brighterwave, dette er ENDA et oppsett. Det at det er knyttet opp til displayet gjør dette svært interessant, for da er vi designet inn I et nytt bruksområde med en ny løsning, dvs i tillegg til kameraløsningene som er nevnt av selskapet til nå.

Så kan jeg opplyse om at dette prosjektet ble rapportert som "ongoing POC" på Q4, altså IKKE completed POC. Her går de altså direkte fra ongoing POC til Design In I et konkret prosjekt/produkt, med 3.500.000 i bestilling. Dette vitner om at det er umiddelbar suksess i testfase.

Videre kan jeg dra en kort slutning på forståelsen for poLights posisjon i AR... De er nå inne i utvendig kamera med AutoFocus. Det er nå Design In med Add-In-design i et prosjekt, OG det er Design In I dagens meldte displayprosjekt. Nå har vi derfor TLens-mulighet i en hel rekke løsninger inn mot AR-segmentet, og vi vet at per Q4 så var det i tillegg til disse 5 kundene også ca 18 andre parallelle prosjekter i samme segment! Mye ser ut til at poLights troverdighet på uttalelser om at de kommer til å bli en nøkkelspiller i AR holder vann💪

I går kveld ble forresten ukas podcast spilt inn, med AR som tema. Her vil det, når episoden er gjort klar, bli en gjennomgang av dette segmentet. Regner med den slippes fredag, og kanskje litt før til Patreons om podmaster "poLightlig" rekker redigeringen. Denne børsmeldingen passet derfor perfekt til allerede planlagte temagjennomgang👏👏

Nå ser jeg at aksjekursen i poLight forsøkes å holdes nede av 1 aktør, noe som mest sannsynlig er JPMorgan Bank De har drevet og solgt og kjøpt en del aksjer siden jul, og øker jevnt og trutt oppover i antall. En meget pen strategi for å bygge opp beholdningen sin uten å øke kursen, og per i dag så har de kommet seg opp som 10.største aksjonær i selskapet. Men for oss som ikke kan gjøre slik, så er disse dagene med JPM-salg kjekke, for da er det lettere å få spart et par kroner på kursen.

Så får vi se hva som skjer når det første AR-produktet med TLens slippes på markedet. Det er satt en antatt plan på 1.halvår 2022 i den som er meldt DesignWin på allerede. Det gleder i alle fall jeg meg til, for når navnet offentliggjøres så tror jeg vi vil få oppmerksomhet fra mer enn Norge😉
Bettil
15.03.2022 kl 09:56 6143

Der kom den ja.

Blir vel fort dagens vinner på en ellers laber børs.
Slettet bruker
15.03.2022 kl 09:40 6110

Design-in award i AR (Augmented reality). Bestilling på kroner 3.500.000,- og det forventes mer leveranse. Leveranse i Q3 2022.
https://newsweb.oslobors.no/message/556536
Redigert 15.03.2022 kl 09:56 Du må logge inn for å svare
Myrabakk
14.03.2022 kl 07:02 6293

Mye som skjer i AR-segmentet for tiden!
Både Vuzix og Magic Leap har showcaset neste versjon av AR-briller, og begge ser ut til å være aktuelle som mulige poLight-produkter. Blir spennende å se om en av disse er den meldte DesignWin:

Magic Leap
https://preview.redd.it/kv7d0x3w9mi81.png?width=640&crop=smart&auto=webp&s=d7b6e774705c4017e5bff43c103b391698e617da

Vuzix
https://youtu.be/YyZThnR3uxM

Begge disse selskapene er Major Players, så det kan passe med disse!
Slettet bruker
04.03.2022 kl 21:14 6528

Episode 6 i poLight-podden er nå tilgjengelig på Spotify. Del 1 av samtalen med poLight sjef Øyvind Isaksen. Fortsetter i samme informative spor.
Redigert 04.03.2022 kl 21:15 Du må logge inn for å svare
Myrabakk
22.02.2022 kl 18:40 6870

Apple's first AR/VR headset will enter mass production this fall with a launch taking place before the end of the year, according to industry sources cited today in a report from DigiTimes.

https://www.macrumors.com/2022/02/22/apple-ar-vr-headset-mass-production-fall/

Apple's first AR headset, mainly targeting professional vertical market applications, is expected to undergo EVT3 soon and enter volume production in August-September before hitting the market by the end of the year, the sources said.


Nå begynner det å bli spennende omkring Apple!!

Dersom EVT-fasen er på slutten så skal de ha meldt Design-In på linsene, eller kommer med DI veldig snart.

poLight har 3 prosjekter med AR-glasses som er meldt som Design In. De har 1 prosjekt som er meldt som Design Win, men som ikke er lansert på markedet enda. I tillegg er det 18 andre AR-brille-prosjekter de er involverte i.

poLight sa på Q4 at de jobber med alle de store i AR-markedet.

Da er konklusjonen min todelt:

-Dersom ryktene om Apple-lansering i høst stemmer, så skal det være en meget pen mulighet for at TLens er med! 🤩

-...og, dersom TLens IKKE er med i Apples AR-satsing så er det 22 konkurrenter med bedre kamerateknologi enn Apple (noe Apple selvfølgelig ikke ønsker!)
Myrabakk
21.02.2022 kl 12:06 6924

Nå har jeg endelig fått sett Q4-presentasjonen, med pres. og Q&A

Nå snakker vi om en meeeeget komfortabel CEO. For eksempel i introduksjonen av poLight, når det snakkes om smartphone, så drar han frem denne:

"...and that will happen!"

Smartphonekundene har en "strong willingness" til å få dette til, og det kommer til å skje. Det er kjekt å høre. Han sier også at "Progress in this Q is significant".
Så sier han at det er vanskelig å definere når det går fra POC til Design In, mens han konkluderer med følgende: "They are at a very mature state!".

Nå er altså selskapet så nære smartphone at sjefen sier at dette kommer. Tidspunkter for levering, release etc er bevisst gjort mer unøyaktige, og de vil ikke fortelle oss at de er designet inn selv om det er veldig modne prosjekter.

Da lurer nå jeg på om vi kanskje får sett noe innen smartphone om veldig kort tid! 🤞


Innen AR så ble jeg helt utsatt, og måtte høre 2 ganger. Alle kunder av betydning kjenner til poLight og TLens! poLight jobber med "all of the MAJOR players". Det er gått opp fra 19 til 22 prosjekter, der flere og flere modnes mye. Vi fikk beskjed om at det kom enda en Design In i AR-brille på Q-pres, med ADD-IN!

Kunden som meldte Design Win 1.desember får vi vite navnet på når de lanserer bredt. Det gleder jeg meg til!! For det er en av MAJOR players💪

Videre ble jeg imponert over hvor mye han nevner Honeywells grad av fornøydet. Det at Honeywell sier det er "a unike product" og at det "means a lot for Honeywell" er interessant! Viktigheten for poLight er også stor, så nå er pipeline økt til 20 prosjekter i vertikalen!

Fantastisk god presentasjon, og mange gode spørsmål som ble sendt inn av flere. Nice!