NEPTUNE ENERGY: KJØPER 5% I DUGONG-LISENSEN I NORDSJØEN

mimer
PSE 08.10.2020 kl 11:57 408

Må innrømme at jeg ikke skjønner hvorfor PSE har falt tilbake til kurs lavere enn før funnet ble bekreftet i august.

Nå kjøper Neptune 5% av Conceds eierandel. Så de må ha trua på dette hvertfall...


8.10.2020, 10:39 · TDN Finans Delayed
NEPTUNE ENERGY: KJØPER 5% I DUGONG-LISENSEN I NORDSJØEN
Oslo (TDN Direkt): Neptune Energy inngår en avtale med Concedo om kjøp av 5 prosent i Dugong-lisensen (PL882) i Nordsjøen.
Det melder Neptune Energy torsdag.

Såfremt myndighetene godkjenner avtalen, vil Neptune etter oppkjøpet inneha en 45 prosents eierandel i Dugong.

De utvinnbare volumene anslås å ligge i området 6,3 til 19 millioner standard kubikkmeter (MSm³) utvinnbare oljeekvivalenter, tilsvarende 40 til 120 millioner fat.

Funnet av Dugong har i tillegg redusert usikkerheten til nærliggende prospekter i lisensen, beregnet av Neptune til 5,2 MSm³ utvinnbare oljeekvivalenter, eller 33 millioner fat. Dette øker Neptunes estimat for det totale ressurspotensialet for PL882 til hele 153 millioner fat oljeekvivalent, ifølge meldingen.

- Dette oppkjøpet demonstrerer Neptunes tro på potensialet i Dugong-lisensen. Sammen med partnerne jobber vi nå for å modne frem funnet til et lønnsomt prosjekt. Målet er å levere en plan for utbygging og drift (PUD) innen utgangen av 2022, sier Neptune Energys administrerende direktør i Norge, Odin Estensen.

Betalingen vil være delvis i form av kontanter, delvis bæring av Concedos gjenværende kostnader og delvis betingede betalinger basert på resultater av fremtidige aktiviteter.

Rettighetshaverne har besluttet å bore en avgrensningsbrønn på Dugong-funnet og en letebrønn på Tail-prospektet. Disse vil etter planen bores i første kvartal 2021.

Partnerne på Dugong er Neptune Energy (operatør og 45 prosent), Concedo (15 prosent), Petrolia NOCO (20 prosent) og Idemitsu Petroleum Norge (20 prosent).