LANSERER NYTT FORRETNINGSSEGMENT MED BREDT APPLIKASJONSPOTENSIAL


Oslo (TDN Direkt): Aker Biomarine lanserer i dag Lysoveta, en ny leveringsplattform basert på LPC-bundede EPA- og DHA-stoffer fra krill.
Det kommer frem av melding fra selskapet tirsdag.

"Dette er et betydelig gjennombrudd som vil åpne for nye muligheter og nye store markeder innen hjerne, øye og andre viktige helseområder", skriver selskapet.

Ifølge meldingen skalerer Aker Biomarine opp produksjonskapasiteten til molekylet ved fabrikken i Houston, og forventer godkjenning fra myndighetene for kosttilskuddsversjonen av Lysoveta innen utgangen av 2022.

"Selskapet søker nå aktivt partnere for å forfølge kommersielle muligheter innen farmasøyt- og morsmelkerstatning segmentet. Aker BioMarine vil også strekke seg ut til universiteter og forskningsorganisasjoner med materiale og kunnskap for å stimulere til videre forskning", skriver selskapet.

Lars Henrik Bjerke Lars.Henrik.Bjerke@tdndirekt.com Infront TDN Direkt
Redigert 20.01.2021 kl 06:51 Du må logge inn for å svare
DrPille
24.11.2020 kl 11:10 507

Kosttilskudd er pr definisjon ikke legemidler med påvisbar helseeffekt - og derav uvirksomme. D-vitamin og Omega3 har dog dokumetasjon på helseeffekt da man kan ha lave verdier om man ikke får i seg nok fisk eller sol. Finner ingen kliniske studier på den nye metoden i forskningsartikler og ingen klinisk randomiserte utprøvninger. Har vært mye Q10, Keratin, Glukosaminer og annet ræl som har blitt solgt som det nye vidundermiddelet tidligere. Dette er trolig å selge keiserens nye klær uten god klinisk dokumentasjon. Anbefaler inntil videre god gammeldags tran for de som spiser lite fisk!
Redigert 24.11.2020 kl 11:29 Du må logge inn for å svare