đŸ§©GREENSTATđŸ§©

flusher99
GRST 01.12.2020 kl 23:10 118884

Making green happen
Greenstat er et energiselskap som utvikler og investerer i prosjekter og selskaper som bidrar til utslippskutt og grĂžnn verdiskapning.
https://greenstat.no/

Redigert 05.06.2023 kl 16:58 Du mÄ logge inn for Ä svare
fastinvest
29.03.2021 kl 08:49 8870

Aker kommer ikke til Ă„ sluke Greenstat med 100% sikkerhet men kommer til Ă„ bruke greenstat som en partner.
Ett eksempel pÄ det er India hvor Greenstat har statlig avtale og hvor ACH Þnsker seg inn
Slettet bruker
29.03.2021 kl 08:59 8919

Om Greenstat blie slukt, sĂ„ skal ej stĂ„ pĂ„ mitt om det gĂ„r, har tenkt Ă„ sitte til 2030-35. SĂ„ aksjene mine skal ikkje selges for 100krđŸ€Ł
GrimbleGrumble
29.03.2021 kl 15:04 8860

Det bĂžr vel komme informasjon om den kommende emisjonen (Q1-2021) i lĂžpet av denne uka.
GrimbleGrumble
31.03.2021 kl 16:21 8756

Info ang neste emisjon er endret til Q2 pÄ hjemmesiden:

Greenstat gjennomfÞrer jevnlig emisjoner hvor vi inviterer nye aksjonÊrer med pÄ eiersiden. Neste emisjon forventes i Q2- 2021.
ksolsvik91
08.04.2021 kl 08:30 8190

Greenstat-gjengen vokser og opplever at stadig flere vil satse penger pÄ selskapet, som nylig fikk Aker som ny hovedeier.

Seks Är har gÄtt siden Greenstat ble etablert. Da, som nÄ, har grunnlegger Vegard Frihammer hatt svÊrt hÄrete mÄl.
– I 2030 skal vi vére verd minst 100 milliarder kroner. Det vet alle som jobber i organisasjonen, sier Frihammer.
– Mitt hode stĂ„r i 2030. Og nĂ„r jeg ser hvordan verden skal bevege seg fra fossilt til grĂžnt er markedsmulighetene enorme, bĂ„de for Greenstat og for Norge som nasjon. I et slikt perspektiv er 100 milliarder et lite tall, men vi har dermed mĂ„tte begrense mĂ„lsettingene litt for ikke Ă„ skremme vekk folk.
– Vi var tidlig ute
I Ärevis har Frihammer hatt klokkertro pÄ hydrogen som energibÊrer.
NÄ opplever han stadig sterkere vilje til Ä bli med pÄ dette toget, som han kaller det.
Det handler om Ä sÞrge for gode alternativer til kraftkrevende industri og transport. Selv om utviklingen gÄr i riktig retning, ligger det fortsatt et stort, uforlÞst potensial, mener Frihammer.


Greenstat
Greenstat ble etablert i Bergen den 19.januar 2015 som et datterselskap av Christian Michelsen Research (nÄ NORCE).
Energiselskapet med hovedkontor i Bergen utvikler og investerer i prosjekter og selskaper som bidrar til utslippskutt og grĂžnn verdiskapning.
Hydrogen er Greenstats klart viktigste satsingsomrÄde. I tillegg kommer utvikling av vindkraftprosjekter i eksisterende industriparker, slik at det ikke kommer i konflikt med urÞrt natur. Selskapet ser ogsÄ pÄ muligheter innen solenergi, for Ä nevne noe.
Per mars var Aker stÞrste aksjonÊr (23,6 prosent), foran Trond Mohns investeringsselskap Meteva (5,8 prosent) og 1126 Þvrige aksjonÊrer fordelt pÄ private og profesjonelle investorer.

– Hydrogen har stĂžrst kommersielt potensial, og er kjernen i det meste av det vi gjĂžr. For fem-seks Ă„r siden var vi tidlig ute. Vi opplevde at de store etablerte aktĂžrene i energimarkedet i altfor stor grad fokuserte pĂ„ Ă„ ivareta eksisterende fossil virksomhet.
– NĂ„ er det mer «mainstream», der langt flere vil satse,


– Veldig tilfredsstillende
Blant disse nye kostene er Aker og Kjell Inge RĂžkkes nye hydrogensatsing.
Nylig signerte Greenstat en strategisk samarbeidsavtale med Aker Clean Hydrogen. Aker gikk samtidig inn med 60,5 millioner i Greenstat, og blir dermed selskapets stĂžrste eier.
– Det er veldig tilfredsstillende at Aker kommer inn, anerkjenner oss og Ăžnsker Ă„ satse pĂ„ oss som en partner. Aker eier 20 prosent og vil vĂŠre en viktig partner nĂ„r Greenstat skal vokse, og vi kan potensielt bli Akers stĂžrste kunde innen leveranser av hydrogenanlegg.

– Er heiagjengen blitt merkbart stþrre i det siste?







– Ja. Den stĂžrste heiagjengen er jo aksjonĂŠrene vĂ„re. Vi har hatt en folkeaksjetilnĂŠrming. Selv om vi har noen store industrielle eiere, skal vi ogsĂ„ vĂŠre folkets selskap. Per i dag har vi over 1100 aksjonĂŠrer.
Og etter Aker-nyheten ble sluppet har interesselisten passert 3000, opplyser han.
– Vi har mĂ„l om Ă„ ha titusenvis, om ikke hundretusenvis, av aksjonĂŠrer slik at sĂ„ mange som mulig kan ta del i verdiskapningen, sier Frihammer.
– Hydrogenproduksjon er vel ikke spesielt forstĂ„elig for folk flest?
– Nei, det er ikke det. Det er litt diffust hvordan hydrogen som gass kan bli omdannet til elektrisk strĂžm med brenselceller. Vi prĂžver ikke Ă„ komplisere for mye. Budskapet er at vi skal jobbe for Ă„ oppnĂ„ en utslippsfri verden.
Samarbeidsavtalen med Aker inkluderer planer om hydrogenproduksjon i stor skala i TrÞndelag (MerÄker) og i Nordland (Glomfjord), og involverer ogsÄ en rekke andre samarbeidspartnere.



I tillegg har Greenstat store planer i India.
– HovedmĂ„let er Ă„ vĂŠre med pĂ„ eiersiden i hydrogenproduksjon i India. Vi vil utfĂžre mulighetsstudier og har inngĂ„tt en avtale med Indian Oil om Ă„ etablere et Centre of excellence i Delhi.
– Dette vil vĂŠre en type internasjonal satsing som er viktig for oss og for Norge, at vi tar kompetansen vĂ„r ut i verden.

En slik energistasjon skal datterselskapet Greenstation etter planen lansere i sommer utenfor Kystbygarasjen ved Sartor Senter pĂ„ Straume. Hensikten er Ă„ utvikle en brukervennlig energistasjon ved bruk av kjĂžretĂžygjenkjenning og forbedre dagens prismodell for hurtiglading sĂ„ det blir lett Ă„ forstĂ„. – Man skal sĂžmlĂžst kunne hurtiglade og fylle hydrogen pĂ„ samme stasjon, samtidig som man kan fĂ„ tilgang til andre tilbud og tjenester, forklarer prosjektleder Jan Erik ØdegĂ„rd. Foto: Miles Create
HĂžyere tempo enn forventet
For Greenstat-gjengen er det kun grĂžnn energi som gjelder.
– Vi skal bygge et stort teknologi- og energikonsern basert utelukkende pĂ„ utslippsfrie lĂžsninger. Lykkes vi ikke, sĂ„ dĂžr vi. Dette trigger alle som er med. Vi vet ikke nĂžyaktig hvilken energibĂŠrer som blir vinneren, sĂ„ derfor har vi en dynamisk modell som inkluderer flere satsinger.
– Hva synes du om reisen til Greenstat sĂ„ langt?
– Jeg er mest fornĂžyd med at vi har gjort akkurat det vi har sagt at vi skal gjĂžre fra starten. Det siste halvĂ„ret har utviklingen gĂ„tt raskere enn tenkt. Jeg sĂ„ for meg at vi var tettere pĂ„ 2025 fĂžr vi skulle vurdere bĂžrsnotering, som vi ser pĂ„ nĂ„.


– NĂ„ har vi hentet drĂžyt 100 millioner pĂ„ kort tid og vil etter planen hente opp mot Ă©n milliard i lĂžpet av Ă„ret, sier Greenstat-grĂŒnderen videre.
I dag teller Greenstats stab drĂžyt 20 ansatte. Selskapet er rigget for rask og kraftig vekst, ifĂžlge Frihammer.
– NĂ„ ansetter vi inntil fem stykker i Bergen og to i Agder. Med etablering i andre byer og steder Ăžnsker vi fysisk tilstedevĂŠrelse. Derfor er det aktuelt Ă„ etablere flere kontorer. Satsingen mot India kan ogsĂ„ kreve en god del hoder. Vi ser for oss at hastigheten i oppbemanningen vil Ăžke dramatisk.
MĂžter skepsis hos NHH-professor
NHH-professor Gunnar S. Eskeland har blant annet klimaĂžkonomi og energi som spesialfelt.
BA har spurt Eskeland hvor stort potensial han ser for Greenstats hydrogenproduksjon.
– Dette er altfor vanskelig. Her bĂžr folk satse sine egne penger, ikke andres. Her kan alt gĂ„ galt.
– Det er pĂ„ ingen mĂ„te bevist at hydrogen har en viktig rolle Ă„ spille som energibĂŠrer eller lager i fremtiden. Om det nĂ„ viser seg tilfelle, sĂ„ kan alle, inkludert Greenstat, da ha tapt penger pĂ„ veien. Eller tjent.


– Hvis for mange tror pĂ„ en god hest, sĂ„ blir den et dĂ„rlig lodd, utdyper Ăžkonomiprofessoren for Ă„ illustrere poenget sitt.
Til skepsisen svarer daglig leder Tomas Fiksdal i Greenstat Hydrogen med Ă„ fremheve at hydrogen er velprĂžvd som energibĂŠrer.
Han viser videre til at det bare i Tyskland og Portugal alene skal investeres nĂŠrmere 200 milliarder kroner i hydrogenproduksjon i Ă„rene som kommer.
– NĂ„r bĂ„de myndigheter og nĂŠringsliv har bestemt seg for Ă„ satse pĂ„ dette, sĂ„ er det jo et marked, understreker Fiksdal.
– Det er utfordrende Ă„ fase inn en energibĂŠrer som hydrogen, fordi det krever samspill nasjonalt og globalt, slik at det ikke bare blir ett og ett prosjekt, tilfĂžyer Frihammer.
– Hva kan gĂ„ galt?
– At vi ikke evner Ă„ skalere opp hurtig nok nĂ„r markedet utvikles, og at andre aktĂžrer dermed overtar posisjonen vi har bygget opp, svarer Frihammer.
FunHouseComp
08.04.2021 kl 18:30 8144

MÄ stÄ dÄrlig til nÄr man gÄr stort inn og ikke koster pÄ seg nÞdvendig informasjon.
Slettet bruker
13.04.2021 kl 11:01 7887

noen som vet nÄr rep. emisjonaksjene er pÄ konto ?
Slettet bruker
13.04.2021 kl 11:24 7863

Det kan ta sin tid, men dei kommer, no worriesđŸ€€
fastinvest
13.04.2021 kl 11:34 7954

Videre prosedyre for registrering av aksjer:
- Mars 2021 - Intern sjekk av registrert betaling mot antall aksjer/belÞp pÄ tegningsblanketter. Greenstat
- Mars 2021 - Bankbekreftelse vedrĂžrende innbetaling av aksjekapital. Sparebanken Vest
- Mars 2021- Revisorgodkjenning av innbetaling og tildeling av aksjer. EY
- Mars 2021/April 2021 - Registrering av nye aksjer i foretaksregisteregisteret. BrĂžnnĂžysund registeret (Her varierer behandlingstiden og det kan ta alt fra 2-6 uker fĂžr aksjene er registrert)
- April 2021 - Registrering av aksjer mot aksjonĂŠrene sine VPS kontoer. (Tar normalt 1-2 dager) DNB
Slettet bruker
13.04.2021 kl 11:47 7995

takk for det. i lÞpet av April og nÄr skal GreenState pÄ bÞrs ?
fastinvest
13.04.2021 kl 11:55 8028

ikke bestemt men Q3 har blitt nevnt
Slettet bruker
13.04.2021 kl 17:18 7978

Om markedet er like ustabilt i perioden August-Oktober sÄ antar jeg at det blir utsatt. Markedet pr idag er grÄdig.
Slettet bruker
15.04.2021 kl 17:35 7865

News:

Ny viktig avtale pÄ plass for Greenstat i India


Greenstat har signert samarbeidsavtale med det Pune-baserte selskapet H2e Power. Avtalen er den siste i rekken av flere viktige samarbeidsavtaler som er signert med Indiske partnere.



- Vi beveger oss i lynraskt tempo nÄ. HydrogenÞkonomien er i ferd med Ä forlÞses i India og interessen for hydrogen som en vesentlig brikke i det grÞnne skiftet er enorm. Indiske energiselskaper leter etter strategiske, internasjonale partnere som kan komplementere dem med kunnskap og teknologi. Greenstat er en ettertraktet partner og vi jobber dÞgnet rundt med Ä forsÞke Ä komme gjennom henvendelser, sier Sturle Pedersen, styreleder i Greenstat India Hydrogen Pvt.Ltd.

- H2e Power er et svÊrt fremoverlent og innovativt selskap, som spesialiserer seg pÄ totallÞsninger for hydrogenverdikjeden og en meget relevant partner for oss i vÄre fÞrste pilotprosjekter pÄ Indisk jord, fortsetter Pedersen.


Greenstat og H2e Power skal samarbeide konkret med Ă„ sette opp et pilotprosjekt for produksjon av grĂžnt hydrogen til transportsektoren i Pune, India. Pilotprosjektet skal benytte seg av den fremste teknologien fra begge land.


-Dette er en perfekt partner for Greenstat. H2e Power er kompromisslÞse i sin satsing pÄ grÞnt hydrogen, som vi ogsÄ er. Vi ser virkelig frem til dette samarbeidet, sier DirektÞr for Forretningsutvikling i Greenstat og Styreleder i Greenstat Asia, Karen Landmark


Tidligere i Ă„r, signerte Greenstat en MoU med Indian Oil Corp, med den hensikt Ă„ etablere et felles bilateralt kompetansesenter for hydrogen, et sĂ„kalt Centre of Excellence Hydrogen (COE-H). Senteret skal fasilitere samarbeid mellom norsk og indisk nĂŠringsliv, myndighetsaktĂžrer og FoU institusjoner. Denne avtalen omfatter ogsĂ„ samarbeid knyttet til COE-H, spesielt med tanke pĂ„ hydrogensikkerhet.


- 2021 bringer med seg nytt hÄp for verden. Noe av det viktigste vi har lÊrt i 2020 er at endringene verden stÄr overfor mÄ skje pÄ lag med naturen, ikke i konflikt med vÄrt livsgrunnlag. Vi er veldig glad for samarbeidet med Greenstat og ser frem til Ä fÄ tilgang til og ta i bruk norsk hydrogenteknologi og -kompetanse for Ä bygge opp en Indisk hydrogenÞkonomi og skape lokale arbeidsplasser, sier grunnlegger og Managing Director hos H2e Power, Mr. Siddharth R. Mayur.

GrimbleGrumble
15.04.2021 kl 17:38 7864

https://greenstat.no/hvaskjer/ny-viktig-avtale-pa-plass-for-greenstat-i-india

Greenstat har signert samarbeidsavtale med det Pune-baserte selskapet H2e Power. Avtalen er den siste i rekken av flere viktige samarbeidsavtaler som er signert med Indiske partnere.
fastinvest
25.04.2021 kl 11:27 7523

ACH og Greenstat kommer til Ä jobbe mot India. Jeg gleder meg, vi mÄ huske at India er verdens 6 stÞrste Þkonomi og de mÄ investere massivt om de skal nÄ klimamÄlene fra prisavtalen. Greenstat er nok ett av de mest spennende selskapene i Norge nÄ og de kommer pÄ bÞrs i Är. De som ikke er investorer i dag burde kontakte dem og melde interesse.
Greenstat er min Exit plan
Slettet bruker
25.04.2021 kl 14:30 7441

Exit som i pensjonering?😍
Slettet bruker
27.04.2021 kl 12:07 7220

ingen emiaksjer pĂ„ vps konto enda 😬men stĂ„r pĂ„ hjemmesidene til Greenstate. Like fĂžr nĂ„.
GrimbleGrumble
27.04.2021 kl 12:31 7288

Ja, hadde vÊrt fint med litt ny info nÄ. BrÞnnÞysundregisterets behandlingstid for registrering av nye aksjer (2-6 uker?) bÞr vel nÊrme seg slutten nÄ. Skal jo komme en ny emisjon i Q2. Kanskje blir markedet litt bedre introdusert til nyansatt Head of Investor Relations: https://greenstat.no/hvaskjer/greenstat-ansetter-head-of-investor-relations-lars-jorgen-loktu
flusher99
11.05.2021 kl 18:04 6844

Ny episode av GreenpodÂŽn er ute:

Episode 17 Hydrogen del 2

Are og Tomas gir oss en oppdatering pÄ prosjektene vÄre i Glomfjord og MerÄker. Hva er forskjellen pÄ en energikilde og energibÊrer? Hvor er Hydrogen? Og vi ser pÄ posisjonen til Greenstat i markedet.

Som Tomas sier: Alltid gĂžy Ă„ snakke om Hydrogen.

https://greenstat.no/hvaskjer/episode-17-hydrogen-del-2
lol2k
11.05.2021 kl 22:10 6763

Spennende tider i vente, krysser fingrene for at Glomfjord blir valgt som leverandĂžr av Hydrogen.
Blir ogsÄ spennende Ä se hva emisjonskursen blir satt til i q2, og selvsagt nÄr det blir notering (q3/q4?)
flusher99
13.05.2021 kl 23:08 6606

Episode 18 av GreenpodÂŽn
I studio har vi Terje Osmundsen, CEO og grĂŒnder av Empower New Energy og medlem av Klimaomstillingsutvalget. Vi snakker om klimapolitikk, Empower New EnergyÂŽs satsning som «impact investment company» pĂ„ fornybar energi i Afrika og Terje sitt forhold til Greenstat. Kan hydrogen bli en del av energi mixen pĂ„ det Afrikanske kontinetet? https://www.empowernewenergy.com/

https://greenstat.no/hvaskjer/episode-18-empower-new-energy-med-terje-osmundsen
GrimbleGrumble
20.05.2021 kl 23:18 6326

I dag var de tildelte aksjene i rep-emien kommet inn pÄ VPS-kontoen. SÄ er det bare Ä vente pÄ news angÄende neste emisjon :)
Slettet bruker
21.05.2021 kl 08:06 6286

nei ikke noe endring her.
Slettet bruker
22.05.2021 kl 08:24 6190

Da var de pÄ plass ;) nÄr kommer neste
?
lol2k
25.05.2021 kl 06:12 6015

https://www.veier24.no/artikler/fergestrekningen-bodo-mosnes-rost-lyst-ut-stiller-krav-om-hydrogendrift/509903

29 Oktober er frist for levering av anbud, og sÄ skall alle anbud vurderes. Det tar visst litt tid fÞr vi fÄr avgjort hvem som blir leverandÞr av Hydrogen..
flusher99
26.05.2021 kl 13:06 5857

Juni blir en spennende mÄned for Greenstat.

Greenstat informerer om emisjon i lÞpet av Q2 pÄ sine sider: https://greenstat.no/investor/interesse

Har vĂŠrt i kontakt med IR som har fĂžlgende Ă„ si om dette:
De er i gang med Ă„ forberede neste emisjon og de regner med Ă„ Ă„pne emisjonen i midten av juni.
Det er mye som skjer, som de forhÄpentligvis kan dele med aksjonÊrene i tiden som kommer.
Smisen
26.05.2021 kl 13:21 5871

https://www.vg.no/nyheter/utenriks/i/Vq0GXW/ceausescus-fly-auksjoneres-bort
Dette skal vel inn i portefĂžljen sammen med Gaddafi sin yacht....
flusher99
02.06.2021 kl 18:15 5558

Juni blir en spennende mÄned for Greenstat med ny emisjon og nye aksjonÊrer.

Det har vÊrt lite nyheter siste tiden, men det jobbes pÄ i selskapet i fÞlge IR.

Mens man venter pÄ nyheter, hÞr den nyeste episoden i Greenpoden!
https://greenstat.no/hvaskjer/greenstat-og-norseman-wind-as?fbclid=IwAR2ldKorhZb0HjOiJVOSBPa8IExmLf1EHuL_zjFEHZRdzXn07Jn5RcBIPBU
lol2k
02.06.2021 kl 22:02 5437

Greenstat skor seg for Ä gÄ pÄ bÞrs, ref Mail i dag.

"Selskapet Ăžnsker Ă„ kunne innby andre enn aksjeeierne eller bestemte navngitte personer til Ă„ tegne nye aksjer i selskapet. I tillegg Ăžnsker selskapet Ă„ legge til rette for mulig bĂžrsnotering slik at flest mulig kan investere i selskapet og selskapet samtidig sikrer seg tilgang til tilstrekkelig kapital for videre vekst."

https://greenstat.no/assets/Investor/greenstat---generalforsamling-2021-sign.pdf
flusher99
07.06.2021 kl 21:09 5224

NĂ„ er tiden inne for Ă„ bli bedre kjent med Greenstat hvis du ikke allerede kjenner selskapet.
Q2: Åpen emisjon i midten av juni
Q3: ForelÞpig planlagt notering pÄ bÞrs.

Om Greenstat:
FokusomrÄder
Greenstat er et bredt energi og teknologiselskap som sÞker kommersielle muligheter innen ulike omrÄder. Per i dag har selskapet valgt hydrogen, lokal energi og energianalyse som sine fokusomrÄder.
https://greenstat.no/fokusomrader

Selskaper Greenstat hel- eller deleier:
https://greenstat.no/selskaper

Strategisk samarbeidsavtale med Aker Clean Hydrogen:
https://greenstat.no/hvaskjer/inngar-strategisk-samarbeidsavtale-med-aker-clean-hydrogen

Årsmþte 9. juni:
I forkant av generalforsamlingen gjennomfĂžres ÅrsmĂžtet via video fra kl 16.30 - 18.30. Dette mĂžtet er Ă„pent for alle, ogsĂ„ de som ikke er aksjonĂŠrer i Greenstat.
Mer informasjon om Årsmþtet finner du her:
https://greenstat.no/hvaskjer/arsmote-2021
TraderMom
07.06.2021 kl 22:18 5224

Jeg registrerte meg for fremtidige investeringsmuligheter for en stund siden, via hjemmesiden deres, men ikke fÄtt mail om denne. Vil gjerne vurdere! Jeg kan kanskje kontakte Greenstat direkte en gang til?
Redigert 07.06.2021 kl 22:57 Du mÄ logge inn for Ä svare
Justice96
09.06.2021 kl 21:08 5062

Det blir ny Emisjon for profesjonelle i Juni, 11,8 M aksjer, Ikke profesjonelle i juli/August 11,5 M aksjer, pris blir satt til 7,5 Kr. BĂžrsnotering kan bli mot slutten av 2021.
flusher99
10.06.2021 kl 15:33 4906

Greenstat,
Årsmþte 2021
https://www.youtube.com/watch?v=bgdfrQHjRO4

Info om emisjonen som er nevnt i forrige innlegg
https://youtu.be/bgdfrQHjRO4?t=1813
flusher99
13.06.2021 kl 20:59 4600

NĂ„ kommer Ă„pen emisjon i Greenstat!

Transaksjon 2 av 2 "Folkeemisjon"

Dette blir en "folkeemisjon" hvor det Ă„pnes for investeringer mindre enn €100,000. Denne transaksjonen vil Ă„pnes i lĂžpet av Juli/August og minste investeringsbelĂžp vil vĂŠre NOK 10 000. Antall tilgjengelige aksjer vil vĂŠre 11 500 000 i tillegg til eventuelt overskytende fra transaksjon 1. Aksjepris vil vĂŠre lĂ„st til NOK 7,50 i begge transaksjonene.

For Ä gjennomfÞre transaksjon nummer 2 er Greenstat AS avhengig av Ä fÄ godkjent et EØS Prospekt, som forventes Ä vÊre godkjent innen 30. juni.
https://greenstat.no/investor/emisjon
flusher99
17.06.2021 kl 14:55 4253

SL explores green hydrogen production feasibility

A project is to be launched in Sri Lanka to produce green hydrogen from renewable energy sources, The Morning Business learns.

Speaking to us, Minister of Energy Udaya Gammanpila said that the Energy Ministry has decided to explore the feasibility of producing green hydrogen in Sri Lanka along with the Norwegian company “Greenstat”.

A discussion via Zoom took place between Minister of Energy Gammanpila and Norwegian Ambassador to Sri Lanka and the Maldives Trine JĂžranli Eskedal last Tuesday (1) on the launch of this green hydrogen project.

The Minister of Energy said that the aforementioned Norwegian energy company has willingly come forward to provide technical assistance as well as to secure grant funds for the establishment of this green hydrogen project.

“This is the first meeting,” the Minister said, implying that discussions were ongoing on the implementation of the project and were mainly taking place with the Norwegian Embassy.

“Firstly, we will conduct a feasibility study in order to find out whether Sri Lanka has the potential, and thereafter we will start a pilot project,” said Gammanpila emphasising that the project will be carried out in the country after analysing the pros and cons in terms of project-relevant economic, technological, and legal factors prior to the investment of money, and it would also depend on the likelihood of completing the project successfully.

Both the feasibility study and the project will be funded by the Norwegian Government along with Greenstat, Minister explained.

Accordingly, after the feasibility study and the decision on the location to establish the energy company, the investment will be decided on and the duration of the implementation of the project will be finalised, he stressed.

During the discussion with the Norwegian Ambassador, Minister Gammanpila said he would contact Greenstat as well. Furthermore, according to the Minister, a memorandum of understanding (MoU) will be outlined between Greenstat and the Ministry of Energy.

“Only after the feasibility study is conducted and after the pilot project on installing the green hydrogen company, as per the discussion that was held, we (Ministry of Energy) will decide on the investment and the location,” said the Minister, emphasising that the geographical nature of the location in which this project needs to be situated can be taken into consideration only after the results of the aforementioned feasibility study are released and the pilot project is done. Thus, the export plans will be dependent on the outcome of these as well.

Hydrogen has been considered the “fuel of the future” for a considerable period of time due to its affordability. Green hydrogen is known to be an eco-friendly energy source since it is made without fossil fuel.

Greenstat is an energy company with a focus on solar, wind, as well as green hydrogen. They are a subsidiary company of Christian Michelsen Research, which is now Norce.

Ministry of Energy Petroleum Resources Development Director General Surath Ovitigama and Petroleum Resources Development Advisor Saliya Wickramasuriya were among the participants of the aforementioned discussion.
JUNE 7, 2021
https://www.themorning.lk/sl-explores-green-hydrogen-production-feasibility/
Slettet bruker
26.06.2021 kl 12:11 3840

Her kommer landets enkleste ladestasjon :D
https://www.vnr.no/her-kommer-landets-enkleste-ladestasjon/