The Kingfish Company - Vinner 2021

Woody
KING 07.12.2020 kl 13:31 44808

Anbefaler å ta en seriøs titt på The Kingfish Company. Selskapet treffer i tiden og ser meget proft ut.

The Kingfish Company er et nederlandsk landbasert fiskeoppdrettsselskap som avler fisken Yellowtail Kingfish i RAS-anlegg. Fisken lever vilt på den sydlige halvkule og har en tekstur i retning tunfisk. Den har egenskaper som gjør at den kan brukes i en rekke retter, også som rå fisk i sushi. Fisken er ansett som eksklusiv og selskapet oppnådde priser på kr. 145 per kilo i tredje kvartal. Det er ventet økte priser utover i 2021 når restaurantene går som normalt igjen.

Per i dag ligger produksjonen på 650 tonn i Nederland, mens ytterligere 600 tonn er under bygging. Så starter det interessante:

The Kingfish Company skal i løpet av 2021 ti-doble produksjonen med ytterligere utvidelse tilsvarende 1750 tonn i Nederland, samt etablering på amerikansk jord med et nytt RAS-anlegg med produksjon på 6500 tonn. Beliggenheten blir i staten Maine på østkysten av USA, med storbyer som New York, Boston, Philadelphia, Washington DC og Chicago innen rekkevidde. Selskapet er "First mover" på en eksklusiv fiskeart i Europa og USA.

Produksjonen er så grønn den kan bli med egen produksjon av energi (solcelle), ingen antibiotika og vannet renses før det slippes ut igjen. Man kan helt klart kalle aksjen en grønn aksje. Bærekraftig mat vil komme med stort fokus fremover da matproduksjon er underkommunisert som klimaversting, men dette caset ville vært interessant selv uten en grønn bølge med et ettertraktet produkt, god ledelse og store vekstambisjoner. På anleggene produseres alt selv, fra egg til pakket fisk. Dvs. at man ikke er avhengig av partnere/leverandører og kan skalere ut fabrikker med bred geografisk spredning der det er folk, som tett på storbyer. Fisken er robust og egner seg godt for oppdrett, som er bevist de siste 5 år. Gjennomsnittlig produksjonskost ligger på kr. 59 kr per kilo med utsalgspriser på kr. 145 kilo.

Videre er planen å øke produksjonen til 46.000 tonn innen 2028. Neste RAS-anlegg blir trolig på vestkysten av USA (Los Angeles), som er nevnt og også naturlig.

Det finnes tilnærmet ingen oppdrett på Yellowtail Kingfish i EU og USA. Fisken har priser som ligger 2-3 ganger lakseprisen og selskapet trenger ikke tenke på konkurranse fra havbasert oppdrett, da det ikke egner seg for denne fiskearten nord på kloden. Laksekongen Gustav Witzøe er inne som investor og det er et godt tegn. Han kan sitt fag.


https://www.the-kingfish-company.com/

https://www.youtube.com/watch?v=pU9hIX1skwc
Redigert 21.01.2021 kl 09:33 Du må logge inn for å svare
repsol
07.12.2020 kl 14:31 18299

Jeg har øket her i dag Woody 📈

repsol
Redigert 21.01.2021 kl 08:03 Du må logge inn for å svare
Woody
07.12.2020 kl 16:39 18233

Jeg har også troa (åpenbart) på at selskapet blir en god investering. 2021 ser bra ut.

I 2021 starter bygging av fabrikk i USA og det kommer til å bli lagt merke til også der. Samtidig kan man forvente økt fokus på miljø med Biden som president, det er bare å merke seg "Sustainable Food" først som sist. Og til sist vil vaksine og åpning av samfunn trolig gi økte priser som følge av økt restaurant-besøk.

Det ligger en stor utfordring i å produsere nok bærekraftig protein i årene fremover med milliarder av nye mennesker og økt levestandard. Fiske i havene er på maksimale nivåer og kjøttproduksjon, spesielt storfe, er ekstremt negativt for miljøet. Nærmest alle ledere i alle land er enige om at verden må gå i retning bærekraft/klimanøytralt.

Som nevnt på hovedinnlegget mener jeg The Kingfish Company ville vært et bra investerings-case uavhengig av "den grønne bølgen" fordi selskapet er "first mover" med et ettertraktet produkt i gigantiske markeder (US og EU). Samtidig vil bærekraftprofilen gi selskapet ytterligere konkurransefordeler. Det blir kortreist, miljøvennlig og helt fri for kjemikaler.

https://www.forbes.com/sites/jefffromm/2020/11/10/sustainable-food-trends-will-become-center-of-the-plate-with-modern-consumers/?sh=6fa5f5624fe6
Redigert 21.01.2021 kl 08:03 Du må logge inn for å svare
repsol
07.12.2020 kl 22:25 18269

Ja her er det bare handle og sitte rolig

repsol
Redigert 21.01.2021 kl 08:03 Du må logge inn for å svare
repsol
08.12.2020 kl 10:23 18159

Volumet i aksjen må nok opp + at nesten ingen bryr seg om den her inne enda , satser på at det endrer seg litt snart )

repsol
Redigert 21.01.2021 kl 08:03 Du må logge inn for å svare
Woody
08.12.2020 kl 12:12 18112

Volumet kommer. Det gikk høyere volum på 35-37 forrige uke og så har det sklidd ned på lavt volum. Det er bare et tidsspørsmål før Mr. Market vender blikket på Kingfish. De aller fleste aksjer får "sin tid" på et tidspunkt og med et slikt interessant case som dette vil den garantert få oppmerksomhet.

Det haster ikke for min del, jeg liker å være eier. Neste år kommer det til å komme en rekke meldinger. Ved byggestart i Maine USA vil dette bli lagt merke til i USA og kan tiltrekke seg amerikanske investorer. Mest sannsynlig gjør det det. Man så i Kalera, som også opererer i USA, at en amerikansk investor fikk en egen tilrettelagt emisjon 50% over sluttkurs da den var på OTC listen. Så har vi Atlantic Sapphire. Amerikanere skiller veldig mellom amerikansk jord og resten av verden.

Selskapet er åpenbart noe for fremtiden da vi allerede har nok problemer i havene:

https://www.nrk.no/nordland/3000-niser-drepes-hvert-ar-i-norske-fiskegarn-_-na-setter-amerikanerne-ned-foten-1.14617074
https://www.nrk.no/urix/fant-hundrevis-av-dode-fisker-i-_spokelsesgarn_-1.14015686
https://www.vg.no/nyheter/utenriks/i/72EM3/i-2050-er-det-mer-plast-enn-fisk-i-havet

Jeg er ikke imot kvotefiske, men det er ikke mer å gå på for vill matfisk i havet og verden trenger stadig mer mat. Er The Kingfish Company noe for fremtiden er det man skal spørre seg. Noe vi mennesker er villige til å betale livet rett for. Da skal man se på hva verdens land samarbeider om hva gjelder bærekraft. Man kan også se på hva unge voksne er opptatt av for det er fremtidens ledere og konsumenter.
Redigert 21.01.2021 kl 08:03 Du må logge inn for å svare
Tradinator
08.12.2020 kl 12:26 18109

Nå fikk dere besøk av en til i denne, ser jo helt sinnsykt spennende ut. Så mye tull som det har vært med Laks og så mange utfordringer med rømte fisk, lakselus og sjukdom, og ikke minst det avtrykket havbrukene setter. Denne tror jeg blir en liten skatt å ha i porteføljen på sikt, med tanke på den miljømessige profilen så er det en innertier for kravstore forbrukere.
Redigert 21.01.2021 kl 08:03 Du må logge inn for å svare
repsol
08.12.2020 kl 12:31 18089

Øket litt til i dag , når jeg ser på dems produksjons anlegg så ser dette meget seriøst ut .bra innlegg du har Woody 👍

repsol
Redigert 21.01.2021 kl 08:03 Du må logge inn for å svare
Tradinator
08.12.2020 kl 14:44 18029

Leste meg ganske grundig inn i King, og spesielt aksjonærene var tillitvekkende. Her har du mange tunge navn med god kompetanse innen sektoren. I tillegg er det spennende at de har en annen fisk som ligger i øvre prissegment, produsert etter beste miljøstandard. Kun fem år gammelt selskap og med planer om nytt anlegg i USA og et fiskemarked som vil ta seg kraftig opp utover 2021, tror jeg dette er et selskap som vil få rikelig med omtale når kursen vil løfte på seg. Få frie aksjer er også gull. Håper på vekst og EMI etterhvert for å finansiere veksten. Ser for meg å kjøpe meg opp ytterligere.
Redigert 21.01.2021 kl 08:03 Du må logge inn for å svare
Frodon
08.12.2020 kl 14:54 18013

Hva tenker dere om potensialet i KING vs NOAP?
Redigert 21.01.2021 kl 08:03 Du må logge inn for å svare
Woody
09.12.2020 kl 09:33 17927

Det kommer til å bli økt miljø-fokus på matproduksjon. Det er ikke som at et av de største miljø-problemene bare blir oversett i den grønne bølgen. "Bærekraftig mat" vil komme like sterkt som hydrogen, vindkraft, karbonfangst, avfallshåndtering, plast-problem osv. Verdens matproduksjon vil se verre og verre ut etter hvert som andre felt blir mer miljøvennlig.
Redigert 21.01.2021 kl 08:03 Du må logge inn for å svare
Tradinator
09.12.2020 kl 13:01 17872

Bærekraft på selskapsnivå er en ting, men for forbrukerne vil også dette slå inn med full kraft. Dagens unge ønsker ikke å bli assosiert med forurensning og ikke bærekraftige ingredienser på matbordet. Rømt oppdretts laks som forstyrrer norske fjorder og elver og i tillegg sliter med mye sykdommer. Ser jo at aksjonærlista er full av laksegryndere, så de ser jo helt klart et enormt potensiale her.
Redigert 21.01.2021 kl 08:03 Du må logge inn for å svare
repsol
09.12.2020 kl 18:51 17735

For og prøve og svare på det så tenker jeg med en gang at det sikkert oppside i begge men jeg ser mye mer utfordringer i Noap i forhold til varme og laks kontra den andre , king tåler vel varmere vann bedre , king er vel også nærmere slakt også , + at på kort mellom lang sikt så må det jo bli mye laks på markedet , det bygges enorme anlegg flere steder i verden nå .


repsol
Redigert 21.01.2021 kl 08:03 Du må logge inn for å svare
Woody
10.12.2020 kl 11:09 17610

Her link til den amerikanske satsningen:

https://www.kingfish-maine.com/
https://www.kingfish-maine.com/about

Fokuset på miljø og bærekraft stopper ikke når Biden tar over i 2021:

https://joebiden.com/climate-plan/
https://www.cnbc.com/2020/11/19/wealthy-investors-get-serious-about-climate-change-without-politics.html

Man skal ikke være i tvil om at måten mennesker produserer maten på, spesielt kjøtt fra storfe, er katastrofalt for klima og er helt på smertegrensen allerede. Det går mest på avskoging, vannbruk, sprøyting av jorder, metanutslipp, forurensede elver og de enorme mengder med mat det går i produksjonen. For 1 kg biff går det 10 kg dyrefor som kunne være menneskemat og vann tilsvarende en dusj hver dag i to år (ca. 15.000 liter vann).

Verdens befolkning øker drastisk samtidig som store deler av verden er på vei ut av fattigdom og går i retning av en vestlig levestandard, som i Kina.

Fiskeoppdrett er det beste alternativet som ikke er plantebasert og fisk fra oppdrett vil øke drastisk som protein-kilde. Her i Norge er fiskeoppdrett "old news", litt som vindmøller i Danmark, men nå er man i starten på en oppdrettsbølge av RAS-anlegg som går globalt. Kingfish er first-mover med Yellowtail og kan skalere ut så mye kapasitet som de velger å bygge.
Redigert 21.01.2021 kl 08:03 Du må logge inn for å svare
Tradinator
10.12.2020 kl 12:33 17565

Gode argumenter Woody og ingen tvil om at oppdrett vil spille en stor rolle i måten vi produserer mat på fremover. Jeg tror markedet etterhvert blir litt mettet på laks, og fisk som torsk og Y Kingfish kan derfor bli meget spennende alternativer. Måten dette selskapet tenker på og visjonen innenfor bærekraft i hele kjeden er spot on. At de nå etablerer seg i USA vil jo fort kunne øke volumene enormt. Markedet for fisk vil jo også eksplodere når Coronaen slipper og folk kan spise mere ute igjen.
Redigert 21.01.2021 kl 08:03 Du må logge inn for å svare
milk
10.12.2020 kl 20:51 17495

Hvorfor ikke begynne med malle? En flott fisk som kan bli veldig gammel og over 100 kg. Den lever i grumset ferskvann hele livet og kan til å med greie seg nesten ett døgn på land... Potensialet er enormt!!
Redigert 21.01.2021 kl 08:03 Du må logge inn for å svare
Frodon
10.12.2020 kl 21:34 17467

Takk for svar. Det tar litt tid å bygge disse fiskeanleggene, men på sikt er kanskje dette dårlig nytt for de norske fiske selskapene?
Redigert 21.01.2021 kl 08:03 Du må logge inn for å svare
repsol
10.12.2020 kl 22:27 17408

Ja når dem produserer på stedet så kan dem levere laks billigere en frakte halve kloden rundt , så jeg har satset litt her isteden , oppdrett laks er oppskrytt , spiser det aldri

repsol
Redigert 21.01.2021 kl 08:03 Du må logge inn for å svare
Tradinator
10.12.2020 kl 22:30 17442

Jeg tror oppdrett som ødelegger fjorder og elver vi få problemer om de ikke snarest adresserer de problemene. Hvorfor fly fisk til Florida når du kan lage den der....
Redigert 21.01.2021 kl 08:03 Du må logge inn for å svare
Frodon
10.12.2020 kl 23:35 17416

Har du sett på noen tall rundt kostpris i KING? Når ca får de levert volum ut til markedet?
Redigert 21.01.2021 kl 08:03 Du må logge inn for å svare
Tradinator
11.12.2020 kl 08:00 17327

https://www.the-kingfish-company.com/investors de leverte ca 500 tonn i 2019. Proven robustness under intensive conditions. Se på dette, det er tillitsvekkende.

No disease or parasitic problems over the last 10 years
High growth rates. Fast and efficient grow-out cycle and productivity in RAS
Resilient to handling / grading. Naturally a schooling fish.
Year-round juvenile supply from own hatchery, cycle closed.

Redigert 21.01.2021 kl 08:03 Du må logge inn for å svare
Tradinator
11.12.2020 kl 08:05 17327

https://www.the-kingfish-company.com/product, ser jo velsmakende ut også...
Redigert 21.01.2021 kl 08:03 Du må logge inn for å svare
repsol
11.12.2020 kl 08:49 17276

Trur jeg adresser det spørsmål til Woody , men mener han nevnte et sted på 50 tallet og salgs pris på 150

repsol
Redigert 21.01.2021 kl 08:03 Du må logge inn for å svare
Woody
11.12.2020 kl 09:03 17273

Her litt tall:

Ifølge investorpresentasjonen er gjennomsnittlig produksjonskostnad i dag på 5,5 euro pr. kilo, tilsvarende rundt 59 kroner. Av dette utgjør fôr-kostnader 45 prosent, mens yngel, arbeidskraft, oksygen og energi utgjør henholdsvis 31, 10, 4 og 2 prosent.

Ved første øyekast høres det dyrt ut, men det blir feil å sammenligne yellowtail kingfish med lakseoppdrett, siden prisene er mye høyere.

I tredje kvartal var prisoppnåelsen på fisk over 2 kilo 13,5 euro pr. kilo, tilsvarende 145 kroner. Ledelsen i The Kingfish Company er superoptimister og tror at yellowtail kingfish-prisen skal opp i fremtiden.

Overfor investorene forespeiler nederlenderne en EBITDA-margin på mellom 45 og 55 prosent når anleggene er i full drift. Ved en produksjonskapasitet på 46.000 tonn estimerer The Kingfish Company et driftsresultat pr. kilo på mellom 88 og 93 kroner.
Redigert 21.01.2021 kl 08:03 Du må logge inn for å svare
Casu
13.12.2020 kl 13:40 17128

Helt enig med trådstarter om at dette er en svært interessant case. Jeg har fulgt de en god stund nå og tatt en eierandel fra starten av og regner med oppgang etter hvert som flere oppdager aksjen Og volumene øker. Fint for oss som nå kan få en fin inngang før det tar av på nyåret. Liker folkene som er med på denne investeringen. De kan sakene. Jeg må innrømme at jeg har satset på to ben når deg gjelder fisk: kingfish og NOAP. Har troa på begge selskapene og aller viktigst så har jeg troa på investorene/ledelsen i begge selskapene. Happy trading people.
Redigert 21.01.2021 kl 08:03 Du må logge inn for å svare
Woody
26.12.2020 kl 13:35 16776

Stein Hansen, DNB Marekts, har Kingfish som en av fire favoritter for 2021 og ser "Kjempepotensial".

Kan ikke si meg uenig i det.
Redigert 21.01.2021 kl 08:03 Du må logge inn for å svare
RyddigSamtale
29.12.2020 kl 01:13 16561

Det kommer en dag der investorer innser at man ikke lenger kan drive å frakte fisk med fly fra europa til asia og USA (og motsatt) og at landbasert er vegen å gå. Om dette skjer via restriksjoner eller at det blir dyrere (avgifter) vet jeg ikke, men skal EU nå sine bærekraft mål er dette bare ett tidsspørsmål. Tror Kingfish skal opp en del selv, både med tanke på potensialet i utvikling av selskapet med også politisk med tanke på landbasert og områdene de bygger på.
Redigert 21.01.2021 kl 08:03 Du må logge inn for å svare
Tradinator
08.01.2021 kl 11:30 16194

Liker egentlig alt ved denne, så er langsiktig bull. Kunne derimot tenkt meg litt flere oppdateringer på driften og hvordan det ser ut med volumer og planlagte nye annlegg. Noen som vet noe om rikets tilstand. Ser den faller litt i dag, sikkert mange utålmodige der ute, som ikke klarer å se andre aksjer gå, mens denne ligger rolig. Hva tror vi om 2021 utvikligen? Markedene åpner snart igjen og det skulle vel bety betydelig større volumer etterhvert? Dette er vel mer enn laks, en restaurant fisk?
Redigert 21.01.2021 kl 08:03 Du må logge inn for å svare
Ronny Pøbel
08.01.2021 kl 21:08 16067

Dette var en fantastisk artikkel Woody,
Har selv vektet meg mot landbasert, og har kjøpt poster i SALME, ANDF, NOAP, NORCOD, ISLAX og ASA. Kjøpte en veldig liten post i KING dagen de gikk på børs, og har sett den falle - og ventet på å gjøre et større kjøp. Gleder meg til effekten av ESG går på primærnæringer, og ikke bare gamle tankskip og skipsverft -
Spennende at SALME gjorde det så bra idag, tror fremgangen i ASA har gjort at meglerhusene har tatt opp dekningen av landbasert, og det får fokuset det fortjener.

Pøbel.
Redigert 21.01.2021 kl 08:03 Du må logge inn for å svare
abbos
09.01.2021 kl 10:59 15905

Når koronaen reduseres og folk går ut og spiser igjen , vil vel denne sette kursen kraftig oppover igjen ?🍽
Redigert 21.01.2021 kl 08:03 Du må logge inn for å svare
Marketwatch
09.01.2021 kl 22:57 15732

Skal det være en landbsert jeg har tro på, må det være Kingfish. De har alt bevist at forretningsmodellen fungerer,
og har fått inn kompetente eiere nnen oppdrett, som vil bringe dette til en sucse.
Redigert 21.01.2021 kl 08:03 Du må logge inn for å svare
Woody
13.01.2021 kl 12:29 15225

Takk! : ) Jeg har klokketro på landbasert oppdrett fordi havene ikke kan ta ut den mengden fisk som en økende verdensbefolkning, økt levestandard og endrede kostholdsvaner vil kreve. Verdens befolkning øker med ca. 100 millioner mennesker per år, mens verdens middelklasse øker med ca. 150 millioner mennesker per år. Disse kommer til å kreve mer sunn og miljøvennlig mat og de har penger til å betale det.

Jeg ville satset på landbaserte oppdrettsselskaper der havet lokalt ikke er egnet for oppdrett i hav, som Yellowtail kingfish i Europa/USA og Laks i USA/ASIA. "That make sense" i min verden. KING og NOAP er mine favoritter.
Redigert 21.01.2021 kl 08:03 Du må logge inn for å svare
Tradinator
13.01.2021 kl 12:32 15215

Kingfish er dessuten dyrere og mer ekslusiv enn laks og vil bli en pengebinge for Kingfish. Helt hundre prosent ren produksjon, ingen sykdommer på fisk og yndet valg blandt sushi kokkene. Den nye laksen....?
Redigert 21.01.2021 kl 08:03 Du må logge inn for å svare
Varsom
13.01.2021 kl 14:19 15180

Dette selskapet har jo knekt koden på dette med landbasert. Skal visst skje mye spennende nå i 2021 med etablering i USA osv. Kan fort se en fordobling i kurs frem mot sommeren. Er vell ikke uten grunn at Gustav Witzøe og Spetalen har kjøpt seg inn i denne godbiten.
Redigert 21.01.2021 kl 08:03 Du må logge inn for å svare
Varsom
14.01.2021 kl 08:37 15010

Innen få dager skal denne opp å prøve å bryte motstand igjen. Ikke dumt å hive seg inn her nå både for den kortsiktige og langsiktige!
Redigert 21.01.2021 kl 08:03 Du må logge inn for å svare
Tradinator
14.01.2021 kl 08:40 15003

Her blir de tålmodige rikelig belønnet
Redigert 21.01.2021 kl 08:03 Du må logge inn for å svare
Varsom
14.01.2021 kl 09:43 14963

Ja dette er en liten diamant innenfor det grønne skiftet i fiskeoppdrett som kommer til å gi store utbytter som bare noen få har oppdaget enda. Innen utløpet av dette året er jeg sikker på at denne kommer til å ligge mellom kr 60-100 i pris pr aksje.
Redigert 21.01.2021 kl 08:03 Du må logge inn for å svare
Mr Lax
14.01.2021 kl 11:28 14911

Har lest at disse fiskene har en lei tendens til å spise hverandre. Klarer de å unngå dette/kontrollere det?
Redigert 21.01.2021 kl 08:03 Du må logge inn for å svare
Varsom
14.01.2021 kl 13:18 14807

Dette er lite utdrag fra en tekst som The kingfish Company opplyste om i en artikkel:

The Yellowtail has a faster growth cycle, taking only about a year to grow to 3 kilograms – approximately half the time it takes to grow salmon. Japan currently produces around 80 percent of this species worldwide. Both the European and North American markets are proving to be a growth area for this species.

Kloet identifies some of the characteristics of the Yellowtail that make it great for farming: they thrive in high-density environment; shows no aggression or cannibalism; they are robust and resilient to handling.
Redigert 21.01.2021 kl 08:03 Du må logge inn for å svare
Tradinator
14.01.2021 kl 13:39 14784

Det er litt for ferskt og eksotisk for menigmann enda. Denne fisken er ikke noe vi har et forhold til som vi har til laks. Det som er helt sikkert er at måten de produserer på, prisen på fisken og evnene den har til å vokse raskt og uten sykdommer, er veldig spennende. Dessuten er den en annerkjent fisk hos high end sushi restauranter. Skal bli gøy å følge utviklingen fremover.
Redigert 21.01.2021 kl 08:03 Du må logge inn for å svare