Teknisk Analyse Hexagon Composites

Muggost
HEX 18.12.2020 kl 14:31 152329

https://www.tradingview.com/x/ePVbqGmT/

Aksjen befinner seg i nedre del av en stigende trendkanal med RSI på 40 som nærmer seg oversolgt. Det befinner seg en litt utydelig støtte mellom 45 og 47 så jeg har valgt å gå for dårligste deal i chartet, med støtte på ca 45.65. Dette er også tilfeldigvis bunn av trendkanalen denne uka, så brudd under 45.65 vil ikke være bra.

På motsatt side er det lite som står i veien for rask oppgang til motstanden på ca 60.50. Brudd opp gjennom 60.50 vil indikere videre oppgang mot taket av trendkanalen.

Men jeg kommer med en liten disclaimer: Hexagon Purus er akkurat skilt ut som eget selskap så jeg tenker det er naturlig med en god del turbulens frem til de to aksjene er ferdig konsolidert. Deretter trenger vi kontrakter! :) Jeg ANTAR at positive meldinger fra Purus vil trigge oppgang i morselskapet Composites pga den høye eierandelen.

Trade varefully :)
Redigert 21.01.2021 kl 09:31 Du må logge inn for å svare
monitor1
06.05.2022 kl 02:49 5794

Usikkerheten jeg selv har, tatt alt i betraktning, med som konsekvens nedsalg til 55% % investert, samt det jeg selv beskriver som veldig høy kompleksitet i det som påvirker HEX+, ble vel i de grader illustrert via hva som har skjedd denne uken på aksjemarkeder:
Først får vi en Flash Crash, hvor de skylder på en pølsefinger ( veldig usannsynlig…» Jeg trykket på knappen og plutselig var hele oljefondet overført til den nye Hitler sitt krigsfond» opplegg har jeg ikke noe tro på.
Så får vi euforiske tilstander liksom utløst av at Powel økte renta med konsensus- 0,5 %, altså en slags reliefrally, men så skal liksom markedet ha ombestemt seg dagen derpå, og slanke seg met det største fallet siden COVID utbruddet.
Dette lukter jo markedsmanipulering lang vei. Hva de store skal med det blir spekulasjon, men muligens vil de finne ut hva ulike aktører gjør når markedet manipuleres. en slags større krigsøvelse, især overfor de store selskaper.
Nå er det enorme skyer på himmelen, og kombinasjonen med enda dårligere COVID relatert vekst i Kina, høye renter og inflasjon i USA/EU, samt en garanti på en langvarig krig, fordi alle skal beskytte sine økonomiske og politiske interesser, er dårlig nytt for global vekst, men det har vi visst lenge. Selv formoder jeg at politisk uvilje til å gjøre de rette tingene i USA og Europa, samt nye momenter som f.eks. at tørken i India truer vekst der, en inflasjon på 70% i Tyrkia, britiske konsumenter som må låne mer penger for å kunne komme rund, og Kina som av politiske grunner nekter å slutte med sin nulltoleranse for COVID ( undertrykkingen legitimeres), spiller en vel så stor rolle.
Og selvsagt påvirker presset på viktige støttenivåer på mange børser, som en konsekvens av alt HEX+.
Så lenge ikke Q1 er offentlig, det ikke er satt underskrifter på milliardavtaler, så vil HEX+ påvirkes av slikt. Som vanlig ( det skjer hver gang), så påvirkes kurser der også nå pga. lekkasjer om Q1/ disse foreløpig manglende underskrifter.
Nå må vi holde tunga rett i munn, og se ting i riktig rekkefølge: inntil avklaringer rund Q1 og avtaler/ innsideinfo på avveier, så blir HEX+ selvsagt påvirket av børser. Dernest er det hvor raskt ting kan gå i EU, og det det ser dårligere ut, fordi flere land IKKE vil ha en olje og gass boikott med det første. Det ga umiddelbar utslag på kronen igår, men ikke på oljeprisen ennå. Går ting for sakte i EU ( slik det gikk i USA), så gagner ikke dette HEX+ ( litt usikker der, i og med at det uansett tar tid å bygge opp serieproduksjon). På kort sikt er det ikke bra selvsagt.

Slik jeg forstår ting er det alt overskyggende disse underskrifter, samt Q1. De trumfer uro på børser.
Med 45% kontant er jeg halvgardert, så jeg bryr meg ikke så mye om TA nå… Den dagen jeg bryr meg om det igjen betyr det at jeg skal kjøpe noe igjen. Om jeg beholder det standpunktet lenge vet jeg ikke…Er både i feriemodus, men så kommer Q1 snart, og kan jeg ikke påstå at dette var en kjedelig børsuke🥴
Redigert 06.05.2022 kl 04:52 Du må logge inn for å svare
monitor1
06.05.2022 kl 03:35 5785

Jeg glemte i farta den likviditetskvisen Powel og flere nå signaliserer, som om det er noe nytt. Slike signaler gir de selvsagt i håp om å tøyle inflasjonen, men så var det det med troverdighet da. Som sagt tidligere så er det ALLTID stor avstand mellom det som sies og det som skjer fra politisk, økonomisk og gribbenes hold. Det går begge veier. Den grønne revolusjonen uteblir nettopp fordi den skaper inflasjon, men om verden skal reddes, noe jeg tviler på at det er politisk vilje for, så må noe gjøres kjapt. Vi behøver jo ikke å gå langt for å dokumentere nettopp det:
Norge tjener seg fett på olje gass og strøm, og vil ikke ha planer for hverken en grønn fremtid, eller økt livskvalitet på kort eller lang sikt. Grådigheten og pleasing av de store aktørene er nærmest grunnlovfestet. Grønne tanker skal ikke røre ved strukturelle ting ( overføring av penger til Statoil og gutteklubben), men kan muligens bli noe av om veksten stopper opp. Men så lenge vi handler på Elkjøp og ikke sier opp Nettflix, så behøver vi ikke å tenke grønt: Da kan vi bare prate om det, og lage planer det aldri blir noe av.
Slikt sett er det store likheter mellom indoktrineringen i Norge og flere « demokratier» og det den nye Hitler mater sine innbyggere med.
Det viktigste er ikke lengre hva som er sant og virkelig, men hva du forteller og formidler. Å legge slikt støy til side som investor er en nesten umulig oppgave. Det har også gyldighet for HEX+, hvor vi har blitt matet med knapper og glansbilder i mer enn 10 år. Fremtiden SER lyst ut, men her er det mange forutsetninger som skal klaffe, og det har de hittil ikke gjort. Jeg håper på en stor forandring der i nærmeste fremtid.
La oss starte med disse « to be or not to be» underskrifter.
Blir det ikke noe gode kontrakter der MÅ det få konsekvenser. Da har de forlagt grensen til lureri.
Redigert 06.05.2022 kl 04:45 Du må logge inn for å svare
monitor1
09.05.2022 kl 21:33 5720

Da er det bare å gå litt tilbake i tråden og se på støttenivået for HEX+. Krakk i grønne aksjer i USA, med flere større aksjer ned over 10%.
Nikola i ATL, Ballard ned over 11%, Plugpower, Meyer Burger, TPI Composites og flere ned over 10%. Alle grønne indekser betydelig ned. Verst gikk det med Nasdaq Clean Edge indeksen (^CELS) som er ned nesten 8%.
Jeg kommer ikke til å kjøpe noe imorra. Bare det er sagt..
monitor1
12.05.2022 kl 19:28 5674

Inntektene landet på 913 mot forventet 950. EBITDA på 84 mot forventet 110. EPS på -0,56 mot forventet - 0,30.
Som vanlig skylder man på alt annet som ligger utenfor ledelsens og selskapets ansvar og ingenting tyder på at de tar fatt i egen organisasjon.
Som vanlig skal ting bli bedre neste gang ( noe han har holdt på med i 11 år). Jeg er lettere skuffet, men dette er jo typisk og burde ikke forbause noen. Tallene er akkurat utenfor. Guidingen er antagelig noe for høy. Konsensus på et tap per aksje på 1,85 i 22 kan gå begge veier: Om det er riktig at de endelig har forstått at det må være klausuler som sikrer de mot realiteter i alle kontrakter, også valutakontrakter, så kan de havne under 1,85. Det at det er et gedigent hull i Purussekken er verre; Især om du trekker ifra Wystrach biten, så tømmes den alt for raskt. Regn med flere emisjoner, sålenge de to sitter.
Noe riktig har de også gjort ( Wystrach og LNG initiativ). Det siste har jeg etterlyst lenge, også her på forum. Fremstillingen av situasjonen i EU, USA og Kina er ryddig, og bra lesestoff for de som ikke kjenner selskapet.
Sammenfattet er det ikke bra nok, og selvkritikk tar de aldri. Katastrofe er det dog ikke, forutsatt at det snart kommer underskrifter på serieproduksjon av bilbatteripakker til HPUR.
Disse er helt avgjørende nå.
Som en kuriositet så kan jeg nevne at selskapet de eksplisitt nevner som årsak til treghet og manglende resultater for lettere kjøretøy ( Volkswagen), grunnet komponentmangel osv., har tatt strategiske og finansielle grep, som gjør at de på tross av det tjener penger som gress.
« The Volkswagen Group's earnings before tax increased by 72.5 percent to EUR 20.1 (11.7) billion. The return on sales before tax came in at 8.0 (5.2) percent. The earnings after tax went up 74.8 percent to EUR 15.4 (8.8) billion.11. mar. 2022«.
VW gjør noe med utfordringene i kjølevannet av mange ting. HEX+ misbruker situasjonen ved å bortforklare dårlige resultater.
Redigert 12.05.2022 kl 19:37 Du må logge inn for å svare
monitor1
26.05.2022 kl 05:04 5554

Skandalen i HPUR påvirket selvsagt HEX; som jo er de som må sponse HPUR så lenge de ikke kan stå på egne ben. Se TA tråden for HPUR.
Jeg hadde en mistanke mot det som har skjedd, men beholdt mine langsiktige HEX. De sitter løsere enn noensinne før. Årsaken er selvsagt Engeset. Han er i ferd med å kjøre hele selskapet på dunken. Det er ikke første gangen han beriker seg selv på aksjonærenes bekostning, og det har blitt hans varemerke: Personlig beriking gjennom løgn og fanteri. Det som har skjedd nå er en kriminell handling i min verden, men han kommer sikkert unna med det juridisk. Den siste jokeren de har igjen er den andre gigantavtaken, som ser lovende ut, men om han lurer oss der også, så rører ikke jeg de før han sitter fengslet.
Helt utrolig hvordan de roter det til når markedet skriker etter løsninger de sitter på. Ufattelig at de ikke har landet en eneste storfisk i et marked som har bokstavelig eksplodert. Engeset må da være den største amatøren i Norges historie, som klarer mer enn 10 år underskudd, mens markedet har eksplodert og fortsetter å øke i en ekstrem fart. Selskapet er nær totalkollaps i en tid hvor de burde ha tjent penger som gress.
Årsaken er selvsagt at han er veldig pågående med å kun ivareta sine egne interesser, og driter i aksjonærer; De er der for å grafse til seg penger. Han mangler dessuten enhver grunnleggende økonomisk forståelse, og strategisk er han verre en verst.
Når jeg, som er kun en oppegående investor, så å si i forkant har 99% rett i mine vurderinger, mens Engeset ALLTID tar feil, uansett hva han rører, så må han fjernes. Det er fullstendig ufattelig når samtlige av mine forslag i ettertid viser seg å være 100% spott on, når alle hans påfunn er alltid feil. Jeg får ikke fem øre for mine ting, mens Engeset grafser til seg mer enn 50% mer enn det som er vanlig i Norge,
Jeg er sjokkert og om de roter det til på den avtalen hvor det gjenstår « kun formaliteter», så må hele gjengen fengsles for svindel.
I mine villeste fantasier trodde jeg ikke at de ville gå så langt for å beskytte seg selv gjennom løgn, men det gjorde de. De har nok gjort hjemmeleksa for å få avklart om de kan komme unna med slikt juridisk, men det gjør det hele ikke mindre kriminelt.
Troverdigheten bør være 0 og Engeset må fjernes som toppleder umiddelbart.
Redigert 26.05.2022 kl 05:14 Du må logge inn for å svare
monitor1
14.06.2022 kl 17:26 5427

Da er jeg tilbake fra ferien, og kan nok en gang konstatere at mine bange anelser i de grader er realiteter.
Siden mitt siste innlegg har det ikke kommet en eneste nyhet av verdi fra HEX+, utenom et innsidesalg, og jeg legger merke til at heller ikke presten i menigheten har vært veldig aktiv. Man skulle nesten tro at det for ham er å gjøre at hans tråder står øverst, noe jeg driter en lang marsj i ( jeg skriver ikke engang på min tråd).
Status per idag er at inflasjonen og renta er i taket, og at HEX+ garantert har spekulert seg bort her. Dollaren øker voldsomt, og HEX spekulerer i valuta, som regel med store tap. Med den enorme pengesløsingen, og en ukultur hvor aksjonærer blir bedt om å fylle på, hver gang de har tømt kassa, så er situasjonen alvorlig ( dette kommer jo i tillegg til al den kritikken jeg har mot ledelsen, og den nærmest totale udugeligheten. Se tidligere innlegg her og på TA tråden for HPUR).
Nye negative momenter er den økte faren for stagflasjon ( påpekt mange ganger av meg), og at Biden nå veldig sannsynlig blir helt stoppet av demokratenes egen Trump ( Manchin), samt Sinema. Dermed er det ikke noe press på Kina og resten av verden til å ville noe i Glasgow i november, og vi kan glemme den grønne revolusjonen i minst 5 år til. Legger vi til at COVID på langt nær er over med alle problemer og prisøkninger det medfører, samt den enorme makta oljeselskaper nå har fått ( og som brukes til å drepe alt som lukter grønt), så ser det helsvart ut. Så å si hele verden har sørget for at de ikke har infrastruktur til å kunne transportere strøm, selvom behovet har eksplodert, og chipproblemene vil vedvare i flere år. Terminaler for å kunne ta imot gass eller hydrogen vil ta flere år, og krigen i Ukraina vil ingen gjøre en slutt på. ( veldig enkelt: Det er jo bare å fjerne sosiopaten).

Vi skal teknisk oppsøke 25 tallet om ikke alt for lenge, tror jeg. Det eneste som kan hindre det, er at den gjenværende serieproduksjonavtalen blir en realitet, eller at Engeset erstattes med riktig leder/ fusjon med en stor pengesterk og seriøs aktør.

PS: noen positive momenter: Veksten i EU på grønt er oppjustert. Det er en mulighet for at inflasjonen har toppet, og at resesjonen ikke nødvendigvis blir langvarig.
Redigert 14.06.2022 kl 17:32 Du må logge inn for å svare
kelle
15.06.2022 kl 16:20 5408

HEX: NORDEA MARKETS TAR OPP DEKNING MED KJØP, KURSMÅL 40
15.6.2022 09:22 • TDN Finans •
Kopier link
Oslo (Infront TDN Direkt): Nordea Markets tar opp dekning av Hexagon Composites med en kjøpsanbefaling med kursmål 40 kroner.
Det fremgår av en oppdatering onsdag.

Meglerhuset verdsetter selskapets eierandel i Purus til 29 kroner, mens de resterende tre divisjonene verdsettes til 11 kroner.

"Vi venter at ebitda eksklusive Purus når 502 millioner kroner i 2023, som gir en estimert ev/ebitda-multippel på 3,9 for 2023. Etter vårt syn er dette attraktivt", skriver meglerhuset.

TDN Direkt finans@tdn.no Infront TDN Direkt, +47 21 95 60 70
monitor1
15.06.2022 kl 20:30 5417

Fikk med meg den.Positivt at de tallfester verdien på HPUR i HEX. Det er jo ikke uproblematisk.
Dessverre legger de guidingen fra selskapet til grunn, og ikke egne tall. Selv mener jeg at HEX som standaalone er mye mere verdt en 11 kroner ( og det selv med dagens ledelse). Verdien til HPUR er satt vel høyt. Jeg kommer til å ta nye beregninger så fort vi vet mer om alt som er uavklart. Ukraina krisen i EU vil fremtvinge løsninger som også vil komme HEX tilgode.
Er fortsatt i feriemodus, så mye nytt fra meg er det ikke.
Redigert 15.06.2022 kl 20:41 Du må logge inn for å svare
kelle
15.06.2022 kl 21:42 5448

Ser ikke ut for at FED skremte markedet med en trippel rente hevning.
Børsene i USA går så det suser så langt. Men det er fortsatt en liten halvtime til stengetid.
Blir det en avslutting som nå, så kan det se ut for at det kan bli en opptur for HEX i morgen.
monitor1
16.06.2022 kl 05:18 5402

Enig. Samarbeidspartnere la på seg 5-7%.
monitor1
16.06.2022 kl 22:05 5327

Da bommet vi igjen😂. På intradagspådommer bommer jeg regelmessig. Må slutte med det.helsvart i USA…. igjen.
kelle
17.06.2022 kl 09:52 5289

Ja, det gjorde vi. Det er umulig å spå noe som helst. I dag spådde Berntsen en solid oppgang på OSE, så får vi se hvordan det går.
Whatnow
23.06.2022 kl 12:27 5116

Hex har en sjokkerende høy gjeld på rundt 13 mrd. kroner og nå med stigende inflasjon som gir høyere produksjonskostnader og opp på der igjen så får vi høyere renter. Ikke rart at investorer er skeptisk til denne.
Liso
23.06.2022 kl 13:28 5246

Her ropes KJØP!
monitor1
30.06.2022 kl 21:36 5035

Da nådde også HEX det nivået jeg varslet om 14/6.
Veien videre: den sneversynte vil påpeke at HEX nå prises til nær 0 kroner, om man enten bruker matematikken, eller legger siste « analyse» til grunn. Om slike snur tankesettet og istedenfor HPUR tar utgangspunktet i at HEX kursen er «korrekt», så er HPUR overpriset med nær en tier ( gidder ikke å regne på det; bortkastet tid). Slike utregninger har 0 verdi.
Ha heller fokus på TA, makro, fiskedammen, og realitetene i HEX+.
Av de er det kun tommel opp for fiskedammen, og at selskapet har endel produkter med muligheter.
TA: HEX er nå nær horisontal støtte på 25, og den skal nok teste det, muligens flere ganger. Trendkanalen gir støtte på rund 22,
Makro: Tyskland meldte om uventet høy arbeidsløshet ( går mot resesjon), og en stor energibedrift søker muligens bailout fra Staten. Påvirker hele EU og Norge negativt.
Mange finansinstitusjoner flytter nå penger fra aksjer til statsobligasjoner. ( skjer mange steder).
USA: https://www.marketwatch.com/articles/stock-market-today-51656576838?siteid=bigcharts&dist=bigcharts Lite nytt å melde.
Kina: Produktivitetsindeksen igjen over 50.
Så bildet er negativt med noen lyspunkter, som ligger lenger frem i tid
Fiskedammen: Se innlegg andre steder; Det går alt for sakte fremover, tross økte tomme lovnader.
HEX+: Ledelsen er det største problemet for aksjonærer. De underpresterer alltid ifht.meldt, har ikke klart å skape overskudd i evigheter, og har en lang historikk på sløsing. Roter de bort også serieproduksjonsavtale nr.2, så MÅ de fjernes, og vil HEX+ ikke kunne forsvare dagens kurser.
Uten serieproduksjon utenom gassdunker til grillen, så blir ikke sløseri, topptung/ dyr organisasjon og gigantutbetalinger til seg selv, samt elendige strategiske og økonomiske beslutninger kompensert gjennom jevne lønnsomme inntekter ( serieproduksjon).
Uteblir den siste avtale om serieproduksjon, så er dette MEGET alvorlig for selskapets fremtid, og må du komme deg ut inntil nye ledere er på plass/ fusjon osv.
Så: Ikke stirr deg blind på fiskedammen som bare vokser og vokser: Så lenge de ikke klarer å lande en eneste storfisk, og konsekvent velger ut partnere som bare gir de sutteklut etter sutteklut, så renner penger ut av silen HEX+.
Derfor bør du være veldig kritisk om du har tenkt å investere i disse: Det er mange alternativer, hvor især ledelsen er i 1.divisjon, og ikke i 8.divisjon.
PS: De kommer til å skylde på valuta, råvarepriser bla, bla, selvom de nå i VELDIG lang tid har kunnet sikre seg mot slikt. Til og med timingen på emisjonen, som jeg kritiserte veldig, kommer de ikke til å ta ansvaret for. Glem hva de sier: Det som teller er hva de oppnår, og det er bedrøvelig lite, sett i forhold til fiskedammen.
Redigert 30.06.2022 kl 23:37 Du må logge inn for å svare
ETB
01.07.2022 kl 01:27 5031

Takk for dine refleksjoner Monitor.
Jeg tviholder på mine aksjer, enn så lenge.

E
monitor1
01.07.2022 kl 04:07 5063

Om det kan trøste: Jeg sitter selv på en post i HEX.
De fleste kortsiktige misforstår mine innspill og tror jeg vil prate ned aksjen. Det er det motsatte jeg vil oppnå: Derfor påpeker jeg det jeg mener er i veien for det.I dette tilfelle er ledelsen ganske så opplagt problemet. De klarer ikke å lande storfisk, og vil ikke ta strukturelle grep i sin topptunge organisasjon, er altså dårlige på å inngå kontrakter med store profesjonelle aktører, som er gunstige for HEX, sikrer seg dårlig mot prisøkninger på grunnstoffer og valutasvingninger, og er iferd med å miste sin posisjon i markedet.
Foruten det inngår de mange løse avtaler med aktører som sliter voldsomt. ( CIMC, Ballard, Nikola osv.)
Regnskapene viser overtydelig at de ikke har økonomisk styring, og veksten er i grunn marginal, mens «‘fiskedammen» har blitt enormt. De har et enormt potensialet men de fikser ikke å ta sin del av kaka.
Skal det bli en endring på det er det kun to muligheter: bytte ut ledelsen ( det foretrekker jeg), eller bli del av en stor og profesjonell aktør. Toyota har en patent på en karbonlegering, og drømmen er at de overtar.
Mine innspill kan også tolkes som muligheter: Dagens situasjon er IKKE det som vil føre til noe særlig utvikling for HEX+.Såfort lederen erstattes/ selskapet blir del av noe større, så er vi over i noe helt annet. Slike scenarioer er slett ikke umulige, og i tillegg må jo E. være desperat etter å få opp kursen. Han og kompisen rotet det ordentlig til forrige gang de jobbet sammen, og ble mest sannsynlig fjernet derfor. De har ikke bedret seg, tvertom, så her ser jeg muligheter for at det kommer inn profesjonelle, som gjør at de kan ta steget til neste nivå.
Derfor sitter jeg på min post: Jeg spekulerer i at E blir vurdert nedenom og må forlate HEX. Da ryker også flere andre.
Jeg ser i grunn ikke noe vei utenom, etter at de rotet bort serieproduksjon av batteripakker. Emisjonen i HPUR illustrerer også overtydelig at dette var en stor blunder. Så at jeg sitter på aksjer er kun håp på at han skal ut, eller at de til slutt på tross av elendig fiske, lander storfisken. Lykke til

PS: På makrofronten er jeg veldig usikker. Mye tyder på en hard landing, men det er muligheter for at det ikke skjer, om de rette grep tas. Så er det også slik at den makta olje har fått ødelegger for grønne endringer, parallelt med at behovet for omstilling aldri har vært større. Vanligvis vinner kapitalen over politikken( som i de grader er infiltrert) så da skal vi lengre ned, også med HEX, men samtidig vil det måtte komme noe mer handling politisk, om verden skal unngå kollaps. Hvem har påstått at aksjer er kjedelig😀
Redigert 01.07.2022 kl 04:26 Du må logge inn for å svare
monitor1
01.07.2022 kl 12:55 5012

Jeg valgte å ikke konfrontere ham. Gjelda er heller ikke problemet. Folk kan selv lese regnskapene, og vurdere cash flow, EBIT, osv.

Profit/loss
Net profit after tax for the full year 2021 was
NOK -328 (-148) million. Net financial items were
NOK -145 (5) million driven by positive foreign
exchange fluctuation effects of NOK 26 (53)
million, unrealised gain/loss on FX derivatives of
NOK -52 (34), and interest and other charges of
NOK -119 (-82) million for the full year. Profit from
joint ventures and associates amounted to NOK
-3 (-2) million. Reference is made to the segment
results above for comments to operating profits.
Financial position
At year-end the balance sheet amounted to
NOK 6 515 (6 165) million and the Group’s equity
ratio was 53 per cent (58 per cent). The year
over year decrease in equity ratio was primarily
driven by the negative profit after tax and partly
offset by a capital raise in Hexagon Purus of
NOK 144 million related to issuance of consideration shares concerning the acquisition of
Wystrach. Property, plant, and equipment were
NOK 1 011 (747) million and intangible assets were
NOK 2 385 (2 034) million. As of year-end, right of
use assets were NOK 282 (267) million. Inventory
was NOK 1 147 (740) million.
Outstanding receivables were NOK 880 (450)
million. Long-term interest-bearing debt was
NOK 1 166 (1 206) million. Equity was NOK 3 484
(3 596) million, including non-controlling interests of NOK 378 (412) million.
Cash flow and liquidity
Total cash was reduced by NOK 1 050 and
amounted to NOK 600 (1 650) million at the end
of 2021. Net cash flow from operating activities
was NOK -345 (229) million and was highly
influenced by Hexagon Purus’ start-up phase
activities in ramping up the organisation ahead
of sales and expansion in working capital in line
with the exponential growth achieved, offsetting
positive developments from Hexagon’s cash
generating businesses. Net cash flow from
investment activities was NOK -475 (-120) and
was to a large extent driven by investments
in fixed assets and cash consideration related
to the acquisition of Wystrach. Net cash flow
from financing activities was NOK -238 (1 363)
million, of which NOK -127 (-79) represents net
repayments of financing liabilities, NOK 71 (74) in
payment of lease liabilities and interest payments
of NOK 50 (74) million, where 2021 included the
NOK 23 million bond repurchase premium. In
2021, there were no capital increases with cash
settlement, whereas last year included a total of
NOK 1 598 million.
Long term borrowing
During the year, the Company repurchased its
NOK 1 100 million bond loan and simultaneously
entered into a new and more favourable bank
loan facility for a combined NOK 1 700 million.
Unused credit and overdraft facilities amounted
to NOK 583 million at the end of 2021 compared
with NOK 453 million at end of 2020. The Group
expects that cash and available credit facilities will be sufficient to cover planned capital
expenditures, operational requirements, and
financing activities in 2022. The company remains
in compliance with its financial covenants by
comfortable margins.
monitor1
05.07.2022 kl 01:17 4866

Innlegget er ikke om HEX men makroforhold.
I tider hvor renter stiger er « buy the dip» neppe en god strategi. Vi har sett tendenser til « sell the rally»
Det er skumle tider nå, men spørsmålet er om renteøkningen vil fortsette lenge, eller om vi har sett inflasjonstoppen, og dermed rentetoppen.
Så er eiendomsrisikoen for boliger sterk økende og på kritiske nivåer i flere ledende økonomier. En ny kollaps i boligmarkedet i USA er slett ikke en umulighet. Vi kan også lese om store deler av tysk industri, som kan kollapse ved frafall av russisk gass, og dette er kun to effekter av de store endringer vi ser. Det dreier seg ikke bare om galloperende priser på flere områder og økende renter, vi fint kunne leve med for noen år siden. Det dreier seg minst like mye om en worldwide feilslått politikk, hvor enorme mengder gratispenger har bitt gitt eller lånt bort, mens det nå er pay back time. Selvsagt blir regningen primært servert den vanlige man i gata, men når høna er ribbet, kan det ikke plukkes flere fjær fra den.
Så da må det hentes penger fra næringslivet uten å drepe virksomhet, utover det stater allerede har drept.
Det er en utrolig vanskelig situasjon vi er i: Om renter flere steder øker for mye, skapes det enda flere problemer enn de man ønsker å løse.
En kollaps i aksjemarkeder vil garantert medføre betydelige problemer for både pensjoner og finansiering av virksomhet, samt forsterke samfunnsuroen. Jeg gidder ikke å skissere løsninger, fordi de ikke blir gjennomført noe sted allikevel.
Det jeg spør meg selv er om politikere er istand til ta de rette grep for å unngå at verdensøkonomien går på dunken.
De bryr seg veldig lite om at 40 år med rovdrif nå har ført mange samfunn på bristepunktet; den kreften vi har sett lenge i USA og flere amerikanske land, har nå også fått skikkelig fotfeste i Norden.( Det er ikke lenge siden jeg advarte mot at vi kommer til å se slike uverdige tilstander, hvor ansvaret blir lagt på individnivået, selvom det opplagt er et sosiologisk uønsket fenomen).

Men om vi ser bare på den økonomiske delen: Klarer de å avverge en solid nedtur, med kollaps i aksjemarkeder som konsekvens?
Jeg er usikker. Er vi i starten på en global meltdown, eller har vi det verste bak oss?
Er vi her?

https://thereformedbroker.com/2022/06/30/the-mushy-middle/

Redigert 05.07.2022 kl 02:07 Du må logge inn for å svare
SørenE
05.07.2022 kl 09:13 4844

Hej Norge

Monitor: tak for gode indlæg :-)

FED planlægger måske en "Nødvendig" ression for at komme på sporet igen (2% inflation) kan blive relativ hård landing, forventer selv at FED hæver renten med 0,75% senere denne måned.

Dansken
monitor1
06.07.2022 kl 01:14 4798

Hei Søren.
Du følger med! Hverken Danmark, Norge eller Finland er i faresonen mht. kollaps i boligmarkedet. USA, Nederland, Sverige! Canada og Tyskland ligger dog i faresonen, forutsatt at boligrenter fortsetter å stige. Så dumme kan politikere da ikke være, ved med viten og vilje utløse nok en boligkrise? I USA betyr det en ny bankkrise, og da kollapser aksjemarkedet. Det skjer bare ikke: En politisk styrt kollaps i aksjemarkedet.
Faremomentet i Tyskland ved fravær av gass fra Russland, kan unngås ved raskere omstilling til grønt.
For HEX+ så er jo ikke dette entydig negativt. ( Negativt det som skjer i USA, svakt positivt det som skjer i Kina, og positivt det som forventes fra Tyskland). Da gjenstår det selvsagt om HEX+ , med en så svak naiv ledelse klarer å dra nytte av slikt… Hittil så er de elendige på å lande storfisk.
Jeg har ikke tenkt å eksponere meg mer mot HEX+, nettopp fordi serieproduksjonskontrakter uteblir. I påvente av større hydrogenkontrakter, så må de ha den ene batteripakkekontrakten. Får de ikke det, er det bare å holde seg unna, og vil begge aksjer falle til sine ATL i nyere tid.
Tenk at HEX må opp 50%, om de skal matche kursen for 8 år siden! Det i seg selv er skandaløs, især når vi ser på hva som har skjedd med fiskedammen på 8 år…og med mesteparten av sekskaper notert på børs. Er det virkelig ingen som skjønner at Engeset må fjernes så raskt som mulig, før det er for sent?
monitor1
06.07.2022 kl 01:46 4843

Jeg kan likegreit avsløre at jeg nå har økt fokus på flere andre norske selskaper, som ligger innenfor de uhyre snevre kravene jeg stiller. Jeg er fra før av investert i SCATC, men gikk inn alt for tidlig. Også NOD ser jeg på, og så vurderer jeg om Hydro og Elkem er innenfor eller utenfor mine kriterier. Samtlige er for tidlige til å bruke penger på. Er nå 50% cash og eier kun SCATC og HEX, og en post i Storebrands grønne fiasko Fond. Trades i HEX+ kompenserer for papirtapet i SCATC. ( totalt 7% i pluss på investerbar kapital).
Muligens jeg trader litt i nærmeste fremtid, men når jeg forventer at markeder er mer og mer i en «sell the rally»modus, så skal man være forsiktig, noe jeg er. Jeg har vært passiv lenge, og det fungerer for meg, så lenge jeg mener at ting blir verre før de blir bedre.
Mht. F.eks. NOD, så tror jeg at de vil merke utviklingen på marginer og omsetning. ( resesjon= mindre etterspørsel og dermed lavere marginer).
Mht. Scatec: Økte kostnader og en resesjon rammer de marknader de er i hardere. Mht. HEX+: Komponentmangel/ pris og økte kostnader ved resesjon og dårlig ledelse kan bli nedtur, på tross av at fiskedammen blir enda større enda raskere. Så skal du leite lenge og forgjeves til å finne en så topptung og dyr organisasjon som HEX+.
Whatnow
11.07.2022 kl 11:39 4616

Beklager feilen, ca 1,3 mrd nok er det. Trodde det var snakk om dollar.

Lurt å lese ordentlig såpass basic ting før du poster
Whatnow
11.07.2022 kl 11:52 4623

Jeg tar det til etterretning. Det gikk litt for raskt i svingene på daværende tidspunkt.
Redigert 11.07.2022 kl 11:53 Du må logge inn for å svare
Liso
13.07.2022 kl 19:54 4483

Kjekt med billigsalg, men nå klarer jeg ikke svelge unna mer. Har storkjøpt og regner med megaavkastning. Sett dere inn i dette caset. Det haster ! Her kan mye skje fort!
monitor1
18.07.2022 kl 02:42 4393

Opplevde igjen å bli kastet ut av FA… her bruker jeg min fritid til å formidle noe, men så kaster FA meg ut og sørger for å kaste bort en halv time av min tid. Drtittside i grunn.
monitor1
18.07.2022 kl 02:45 4513

Prøver igjen mot disse pamper: jeg har ikke så mye nytt å komme med:
Engeset har lurt oss og forespeilet oss gigantkontrakter det ikke blir noe av. Samtlige av mine innspill slår Engeset, og når en på sidelinja slår ham 110%, så må han gå om det skal bli noe. Han server sin egen og sine venners lommebok, og mener at aksjonærer skal finansiere hans galskap. Mannen må fjernes umiddelbart. Han opplagt skader HEX» sine muligheter til å bli noe av betydning. Kursen er nå under kursen for 10 år siden, mens fiskedammen har mangedoblet seg. En mer udugelig leder skal man lete lenge etter: Norges mest topptunge organisasjon, fullstendig udugelige til å inngå kontrakter ( alle gir tap), lyver til aksjonærer om gigantavtaler det ikke blir noe av for å forsvare en emisjon til en latterlig pris, på et idiotisk tidspunkt, og slik kan jeg fortsette i evigheter. Begge ledere i HPUR og HEX måtte forlate forrige selskapet de var involvert i, og holdt på å gå på dunken, og nå gjentar de bedriften i forsterket modus!! Om HEX+ ikke skal bli en ny PGS, så MÅ begge fjernes, og det haster voldsomt. Kampen om gigantavtaler er nå, og HEX+ står uten en eneste. Det er i grunn en stor skandale: Som sagt mange ganger før: De fisker i verdens største og mest fiskerike dam, men fisker med bambusstang, dårlig line, elendig agn, og uten forståelse for de grunnleggende fiskeregler. Det er særdeles uheldig at det i Norge er tillat med så sterke bånd mellom styret ig ledelse. Så lenge styret får sine giganthonorarer i bytte mot lojalitet mot ledelsen, så er dette to hender på samme buk, med deg og meg som betalende instans for personlig beriking. Om ikke styret kaster ledelsen veldig snart, så må de selv ta hatten og gå.
Jeg investerer ikke en krone mer i HEX+ før Engeset er historie. At han nå prostituerer seg for å få penger i kassa på falskt grunnlag, er en grense han tidligere ikke har gått over. I mine øyne er dette en alvorlig kriminell handling, etisk fullstendig bak mål, og burde straffes med lange fengselsstraffer, men slik er innenfor på Oslo Børs Casino. Kapitalanarkiet er grenseløs i Norge.
Hold deg unna slike kriminelle selskaper, er mitt råd. Det finnes da mange bedre alternativer, inntil det kommet nye koster til « normalpris «. Engeset og gjengen får betalt som om de tilhører eliten (50-60% for mye). Aksjonærer har ikke tjent fem flate ører, mens de raner selskapet for penger, de ikke har fortjent. Dette er Fløy IL som tror at de fortjener samme lønn som Barcelona. Dette er en fullstendig uakseptabel ukultur, som kun fjernes ved å fjerne Engeset,
Her sitter Norge på en enestående mulighet til å bli verdensledende innenfor en grønn nisje, og så overlater vi dette til en fjomp som kun er opptatt av sin egen lommebok, og uten noe som helst profesjonalitet på ingen områder.
Ingen strategiske evner, ingen grunnleggende økonomisk forståelse, ingen organisasjonsforståelse, direkte aksjonærfiendtlig, og uten evne til å ta realiteter innover seg. Resultatet på neste kvartal kommer igjen til å være under konsensus, slik det har vært i 11-12 år. Det er på tide at aksjonærer krever hans avgang.
Redigert 18.07.2022 kl 03:56 Du må logge inn for å svare
monitor1
26.07.2022 kl 15:50 4404

Ingen innlegg fra meg i det siste, fordi det ikke er noe mer å skrive om: ledelsen har gått i hiet, og driver nok å planlegge når og hvordan de skal forsvare de bedrøvelige og løgnbaserte hendelser. Det er fullstendig bak mål at markedet de er i har mangedoblet seg, mens de ikje har landet en eneste storfisk på evigheter. ET styremedlem har allerede fått nok av surret. Bytt ut toppene!
monitor1
21.09.2022 kl 02:00 4022

Jeg har ikke kommet med nye innlegg i det siste. Grunnen er enkelt: Det har vært lite nytt å skrive om.
Oppsummert ( bla gjerne tilbake), så er det fortsatt slik, at ledelsen/ styret har å gjøre med en meget topptung og dyr organisasjon, som ikke klarer å lande store kontrakter ( serieproduksjon). Før Q2 advarte jeg mot at de som vanlig igjen ville underprestere, og at alt henger på disse milliardkontrakter på bilbatteripakker, som kunne ha gitt et pusterom inntil de får til noe lignende på hydrogenfronten.
Isteden har ledelsen overskredet diverse etiske grenser og forespeilet oss gigantkontrakter for å kunne forsvare en emisjon i HPUR, på et elendig tidspunkt, for så å miste minst en av disse helt sentrale kontrakter. Nærmere lureri og uprofesjonalitet er det vanskelig å komme.
Til og med jeg trodde ikke at de vil bruke slike falske nyheter som en brekkstang, men det gjorde de.
Min kritikk har også gått på at en topptung og dyr organisasjon vil medføre marginskvis. Også dette omgår ledelsen ved å vise til ytre faktorer, og varsle om at markedsforholdene er årsaken til det ( resultatvarsel hvor de frikjenner seg selv.). Merkelig når jeg som amatør har påpekt dette i evigheter.
Så var det disse ‘ tiltak» de varsler for å effektivisere. De er overhodet ikke spesifisert og de varsler kun prisøkninger som remedie.
Det betyr jo at de overhodet ikke tar de nødvendige grep, og er uansett alt for sent ute.
Når det gjelder min kritikk mot de strategiske valgene de har tatt, så er løsningen å ansette en ansvarlig for området.
Det er overtydelig at vi her har å gjøre med en uprofesjonell ledelse, som bruker alle tilgjengelige metoder for å pulverisere ansvaret, og som til enhver tid skylder på ytre faktorer.

Eneste ønskelige løsningen er å bytte ut toppledelsen, som aldri kommer til å klare å få selskapet over i neste fase.
Det er ikke noe pek mot ham: Han har sikkert masse kvaliteter, når han har sittet alt for lenge, men det er aksjonærfiendtlig han bedriver, og han og kompisen tar ikke ansvar; Å miste kontrakten ble beskrevet som « noe som skjer fra tid til annet», og det hadde ikke stor betydning fordi markedet etterspør produktene og ordrebøkene er fulle…. Svada: Uten at store aktører inngår seriekontrakter, så står HEX++ stille, og mister markedsandeler ( som når de mistet siste gigantkontrakt til en konkurrent).

Jeg er sosiolog, og om HEX++ skal ta steget videre, så må de skifte ut sjefen før det er for sent, og det er i nærmeste fremtid. All viten i organisasjonssosiologi peker på det: Feil leder med fokus på seg selv og sine, og en fastlåst (u)kultur, istedenfor for en omstillende leder, uten binding i snart 10 år med denne « kulturen», må til.

De har alle muligheter, men har på tross av at markedet har vokst gigantisk ikke fikset biffen. Kursen på aksjen ligger på historisk lave nivåer, og aksjeutviklingen er MYE dårligere enn en hvilken som helst indeks under Engeset.

Et annet alternativ er selvsagt salg av hele selskapet til profesjonelle, men det er ikke ønskelig fra min side.
At styret er så passiv sier også mye om de; Greit nok med japanere som er høflige, og bare forlater skipet når det er iferd med å synke, men at andre ikke stiller krav og bare godtar alt ledelsen serverer er sjokkerende.
Rådet er fortsatt å avvente til de mot formodning får til gigantkontrakter med gode nok marginer. For en spekulant kan man jo spekulere i både salg av hele HEX+ eller at Engeset blir erstattet av en profesjonell leder.

Kursmål osv. kommer jeg tilbake til.
PS: Jeg eier fortsatt en post i HEX. Det er overhodet ikke aktuelt å øke eksponeringen i HEX, så lenge de i de grader utviser amatørisme, og en ukultur hvor ledelsen får mer enn 50% bedre betalt enn i like store norske selskaper, selvom HEX++ presterer langt under hva disse andre selskaper presterer. Om de skal nå toppen de hadde i 2014, så må aksjekursen stige hele 60%.Markedet de er i har i samme perioden eksplodert. At ikke styret tar en telefon til det forrige selskapet de nesten kjørte på dynga er bare helt bort i natta.
Stakkars de som kjøpte aksjer i 2014 til 40 kroner!

Akkurat nå ser alt ille ut, og er aksjen også drevet av resesjonsfrykt osv.som alt annet. Samarbeidspartnere som ballard, CIMC, Nikola stuper, og troen på at bransjen skal få til noe er lite. At oljeselskaper tjener penger som gress, og dermed får økt makt over en nødvendig grønn omstilling forverrer ting ytterligere, og politisk så skjer det som vanlig ingenting. Når Rushdie og jeg tror at demokratiet går mot siste verset er det alvor🤪. Allikevel er det håp for HEX++, men kun om styret tar grep i nærmeste fremtid. Skjer ikke det, så er det snipp snapp snute…
Det er mange aktører om beinet, og når de nå begynner å miste markedsandeler i tillegg til massiv udugelighet, topptung organisasjon, amatørisme, arroganse og lureri, så er det da andre selskaper som man bør se etter.
Så bør investorer se på hva som skjedde i Saferoad i 2013…..

Redigert 21.09.2022 kl 05:16 Du må logge inn for å svare
monitor1
21.09.2022 kl 04:30 4044

Hvorfor HEX+ verdsettes til 10 milliarder er meg en gåte. 7 milliarder er vel nærmere realitetene, og da har jeg lagt godviljen til …
Om de skifter ledelsen/ selger dritten til en ekte aktør, kan de vokse seg store og feite, og ser jeg for meg en dobling av verdiene innen to år.
Og glem for all del skriveriene på de utallige hallelujatråder: Fin info om fiskedammen og info fra en ikke troverdig ledelsen men aldri balanse der.
Uten å ha trukket streker så har jeg forventninger om at HPUR kan gå til 17-18 kroner snart og at HEX ( 24,76) vil synke 10-20% til. Litt avhengig om vi får en hard landing og hva selskapet kan hoste opp. Om de har spekulert feil vei i dollar, så kan det bli enda verre. Noe politisk støtte kan de ikke regne med, og det samarbeidet de har med amerikanere og kinesere skulle jeg gjerne ha visst mer om… Penger i kassa gir det ikke.
Personlig vurderte jeg Balllard som en grei partner, men også der har kursen gått fullstendig feil vei.
De kommuniserer ikke med markedet på en redelig måte, så da ville det ikke forbause meg om de putter flere lik i skapet.
Fremtiden er nå, og å vente i flere år før ledelsen byttes ut, vil skade både HEX+ og ikke minst oss småaksjonærer.
Redigert 27.09.2022 kl 13:57 Du må logge inn for å svare
monitor1
27.09.2022 kl 14:30 3769

Kommenterte ikke det europeiske markedet. Også her går utviklingen veldig sakte på samtlige fronter. Samarbeidspartner Alstom har halvert seg siden 14/1, og man hører INGENTING fra ledelsen om de har fått til noe av verdi ivm. omstillingen fra gass i rør, til lagret gass, især i Tyskland. osv. Stadig flere aktører spiser seg inn i HEX+ sitt marked, og man må frykte (med en så utrolig svak ledelse), at de snart står alene på perrongen.

Jeg prøver ikke å snakke aksjen ned: Mye av det jeg skriver peker på et vanvittig forbedringspotensialet på så å si alle områder i selskapet: Det eneste det ikke er noe feil med ( utenom at det går for tregt), er markedet de er i. På alt annet er det MYE å hente.
Men det må skje ASAP. Man kan ikke la denne båten styre av folk som ikke vet forskjellen på styrbord og babord
Fremtiden for HEX+ er NÅ, men de har ikke fått til noe som forsvarer dagens kurser. Serieproduksjon innenfor transportsektoren, og oppdrag med litt størrelse (mer enn 1 milliard) på prosjekter må til. Der svikter de totalt
Redigert 27.09.2022 kl 15:02 Du må logge inn for å svare
monitor1
29.09.2022 kl 02:48 3711

De antagelser om kursmål for HEX+ utfra TA ( uten at jeg trakk streker) ble litt raskere innfridd enn tenkt. Dette har skjedd på lave volumer, og det er lite kjøps- og salgsinteresse i aksjene. Og selvom jeg selv mener at begge selskapene fortsatt er overpriset utfra hva de ( ikke) presterer, altså mine personlige verdivurderinger, så tar jeg selv alltid høyde for at jeg som regel mener at ting er mindre verdt enn det markedet er villig til å betale. TA er da med på å korrigere meg selv. TA tilsier at HEX nå ligger på et forholdsvis sterkt støttenivå, og at HPUR ligger omtrent en krone over noe tilsvarende. Man skal dog aldri vurdere en aksje kun utfra TA, og det som selvsagt styrer for øyeblikket er sentimentet i markedet.
TA er kun et viktig hjelpemiddel for slike som meg. Et viktig hjelpemiddel fordi mye av handelen foregår gjennom algoritmestyring, og etterbørshandel. ( Begge deler er noe svineri). Om man liker det eller ikke, så har det allikevel betydelig impact på kursutviklingen.

Selv skal jeg ikke eie flere HEX+ ( langsiktige aksjer), men jeg utelukker ikke kortsiktige trades ( aldri daytrading…fikser ikke, selvom jeg de få gangene jeg har holdt på med det har tjent penger…. Noen liker at det pumpes mye adrenalin i årene, men jeg er « beyond that point». ).

Nå steg USA idag etter mange dagers nedgang og testing av endel tekniske støttenivåer ( da kan du se hvor viktig TA er), men jeg lar meg ikke imponere av en dags oppgang. Makrobildet tyder på en hardere landing enn først antatt, og verdiene i HEX+, en svak og ikke proaktiv ledelse over veldig lang tid, en kvalt grønn omstilling, politisk sendrektighet og manglende vilje til grønne investeringer ( få tjener penger), og en stadig mer sosiopatisk Putin, som ingen tør å fjerne ( før det er for sent?), samt en massiv overføring av makt og penger til fossilt industri ( kullminer åpner igjen, fracking tillates igjen, og Norge nekter å reversere de enorme fordeler Statoil fikk begrunnet med Covid), gjør at jeg ikke er optimist for øyeblikket. Tydeligere skillelinjer mellom USA/ EU og Putinland/ India/Kina, gagner ikke HEX heller.

Også i segmentet til HEX+ er det slik at det selges fossile lastebiler som aldri før, og andelen som ikke er fossilt på det, busser, togsett osv. er minimalt.

Legger vi til at kjøpekraften til folk flest ww vil få seg en skikkelig trøkk både i år og neste år, samt vedvarende problemer på forsyningssiden, og at kapitalanarkiet som især monopolister står for når nye høyder hver dag, uten vilje til innblanding, så ser det jo ikke lyst ut.

Er det da helsvart? Muligens er vi mitt i tunnelen. Det er fortsatt mange optimister igjen i markedet, og mange av de har kun opplevd « buy the dip» og aldri « sell the rally».

Jeg har ikke peiling på hva som er riktig tilnærming til aksjemarkedet nå, og sitter da også 50% cash. Litt Ole Brumm…jeg vet, men jeg sover godt om natta. Er du veldig langsiktig ( og dette har jeg sagt før), så kjøper du i bolker på vei ned…. Selv har jeg ikke begynt å kjøpe ennå.
Uansett så er det vel slik at du historisk sett ikke har kommet verst ut av det om du kjøpte noen aksjer på de nivåer jeg antydet for noen få dager siden både HEX og HPUR ville kunne kjøpes for. Nå er historiske kurser « water under the bridge», og illustrer vel mest hva selskaper har/ ikke har oppnådd over tid. Der er HEX+ absolutt i bunnsjiktet. Så uansett hvordan man vrir og vrenger på det: HEX+ sin fremtid avhenger av hvem som styrer båten, og det må ikke forbli han som står ved røret nå. Han har nå bevist med en voldsom kraft at han ikke fikser biffen, og må erstattes ASAP.

PS: som alltid: Om jeg gjør noe i HEX+ ( det eneste selskapet jeg påberoper meg å være ekspert på), så sier jeg ifra. er utrolig nok fortsatt i pluss for året, og følger litt mere med for å finne en inngang i aksjer. Hva det blir til vet jeg ikke ennå… men skal si ifra om jeg gjør noe og hvorfor. HEX blir i beste fall en trade en gang.

Redigert 29.09.2022 kl 03:01 Du må logge inn for å svare
monitor1
11.10.2022 kl 20:59 3531

https://e24.no/det-groenne-skiftet/i/xg8v0Q/aker-horizons-ser-mot-usa-etter-bidens-klimapakke
Veldig dårlig for HEX+, især når de har sovnet på perrongen de tre ganger et godstog har kjørt forbi.
Att fossilt nå har fått utrolig mer makt og penger og dermed ødelegger for en grønn omstilling, har jeg påpekt mange ganger før. At norske politikere kun ha ordninger som forsterker dette er også påpekt flere ganger. 1,5 milliard til grønt i ett år, mens de drar inn 85 milliarder bare på strøm på en måned illustrerer det kapitalanarkistiske olje Norge veldig tydelig. Vi har nå kun blåsvarte og rødsvarte alternativer. Betalende instans: vanlige folk.
I EU skal alle ekstrapenger energibransjen ( strøm og fossilt) har tjent, tilbake til statskassen for å kompensere husholdninger og små / mellomstore bedrifter. Husholdninger får i beste fall 12,5% av sin lønn i kompensasjon. I Norge får en husholdning med en økt utgift på 60.000 innpakningen på plaster: 1800 kroner.
Røyker eller snuser de ( og tar en tur til Sverige derfor), blir kvoten redusert til 5 pakker sigaretter eller 7 1/2 pakker snus.( ??!!).
Til og med de gamle Østblokkland fikk ta med seg mer når de reiste fra Vest til Øst!
Tilbake til HEX+: Eksisterer selskapet? De har ikke kommunisert med oss aksjonærer på evigheter. Om ledelsen har tatt ferie for å bruke opp de enorme gavepakker styret gir, vites ikke…
Dårlige nyheter er det uansett. Hold deg unna med mindre du er en kortsiktig spekulant, eller de melder om en kontrakt på serieproduksjon i milliardklassen. At det siste de skrev er at de selger mange gassdunker til forbrukere, er nesten et konkursvarsel😂
Redigert 11.10.2022 kl 21:02 Du må logge inn for å svare
monitor1
13.10.2022 kl 04:44 3450

Brukte mye tid på en dypgående og konkretisert analyse utfra TA og mine verdivurderinger rund HPUR og HEX. Forumet vi skriver på er dog så ustabil og uforutsigbar at 2 timers arbeid bare forsvant. Gidder ikke å prøve meg engang til.
Hovedkonklusjonen er dog at mye av den kortsiktige kursutviklingen henger på hvordan aksjemarkedet utvikler seg ( viktig dag i USA idag), men at HEX+ nå taper terreng på alle områder. Alt er bare helt elendig, og de MÅ fjerne ledelsen ASAP, om ikke selskapet skal forbli en evig taper. Jeg ser det slett ikke som usannsynlig at begge oppsøker sine lows i nyere tid om ikke alt for lenge. Begge selskaper kan redusere sin verdi til 3,5 milliard kroner hver i nær fremtid, om de ikke snart hoster opp serieproduksjonkontrakter i milliardklassen.
Legg også merke til den siste « analysen». Siden den ble « presentert « har aksjekursene stupt. Tilfeldig? Neppe!
De har fortsatt gode produkter, men thats it.
Deler dette fordi jeg leter etter en tradeinngang, men nå er det veldig mange aksjer med en betydelig bedre ledelse, som er mer aktuelt både på kort og lengre sikt. IKKE heng deg opp i historiske kurser.
Om man legger de matematiske innlegg til kirkesamfunnet til grunn for sine vurderinger, så er jo HEX priset mer enn 1 milliard over det de var priset til i sommer….Engeset må fjernes
Redigert 13.10.2022 kl 04:54 Du må logge inn for å svare
monitor1
13.10.2022 kl 05:19 3451

Jeg traver litt videre: At HPUR «mistet» gigantkontrakter til en konkurrent illustrerer i de grader at de ikke bare priser seg ut av markedet ( grunnet den mest topptunge og kostbare måten de er organisert på bla bla). Det illustrerer også hvordan disse amatører lyver om realiteter for å utløse en horribel emisjon. Dessuten overskrider de en etisk grense de tidligere ikke gikk over, og det tyder på utstrakt desperasjon. At de ikke konkretiser innsparingstiltak illustrerer at de ikke har en plan i det hele tatt, utenom å beskytte seg selv ( = forsyne seg selv gjennom 50% høyere lønn enn tilsvarende selskaper i Norge og et helt vanvittig opsjonsprogram). Antall ledere er helt vanvittig.
Legg også merke til at det tyske selskapet de kjøpte ( Wystrach) tjener penger, mens morsselskapet lekker som den største silen i verden.
Også dette illustrerer at de overhodet ikke har kontroll. Kontantbeholdningen ble tappet for 1 milliard bare ved siste korsvei!
Kirkesamfunnet ( som har forlatt kirken) har illustrert i de grader i hvilken fiskedam HEX+ befinner seg, og den har på 10 år blitt gigantisk.
HEX+ har altså hatt enorme muligheter, men prises nå på lavere kurser enn den gangen ( de bare kreerer større underskudd gjennom snart 50 kvartalsrapporter)…. De eneste som tjener penger her er ledelsen og styret. Vi andre er melkekua. Vi nærmer oss en gigantisk skandale, hvor et selskap kunne ha blitt en viktig global aktør, men snart er redusert til en dårlig driftet pølsebod.
Redigert 13.10.2022 kl 05:36 Du må logge inn for å svare
monitor1
14.10.2022 kl 17:23 3436

Det går troll i ord her: HEX kom med et resultatvarsel. Verre er det dog at de igjen skylder bare på ytre forhold, og forlenger pinetiden på ubestemt tid. Ingen planer om interne grep og kostnadsbesparinger, dyre opsjoner, lederlønninger osv. De passer på å komme med meldingen samtidig med at de melder at Wystrach har fått en kontrakt. Wystrach var de eneste innenfor HEX+ som bidro med nettomarginer på rund 10%..om jeg husker rett. Fint at backloggen øker, men det er et veldig lite plaster på såret ifht. At de ikke klarte å lande serieproduksjoskontrakter i milliardklassen.
monitor1
04.12.2022 kl 23:25 3276

Lenge siden jeg har skrevet noe. Resultatet i HEX+ var elendig, slik jeg varslet og de taper nå 1 million kroner hver bidige dag. Hovedansvaret ligger hos en elendig ledelse, som ikke klarer å lande serieproduksjonskontrakter, ikke har økonomisk styring, og ingen tydelig strategi. Å tenke proaktivt er en total mangel, og når de mister helt sentrale seriekontrakter ( brukt for å hente mer penger fra oss), så bagatelliserer de det hele.
Som nevnt så mange ganger så er eneste løsning for oss aksjonærer at ledelsen med en helt utrolig negativ record byttes ut med profesjonelle.
Imens er selskapet overgitt flaks på tross av at markedet de er i de siste årene har fullstendig eksplodert.
Siste nytt er at EU nå vurderer å møte USA sin diskriminering av utenlandske selskaper gjennom sine enorme subsidier innenfor grønn industri( IRA på 369 milliarder dollar) gjennom å øke sine subsidier tilsvarende.
https://fd.nl/politiek/1460091/von-der-leyen-regels-voor-staatssteun-versoepelen-in-reactie-op-biden-xdl2caUCT6Zt

Bak en mur, men publisert idag 18.43.

Er annet moment som påvirker, inntil det kommer noe positivt på selskapsnivå, er en verdiløs «analyse» fra DNB som mener at HEX+ er noe å kjøpe.

Redigert 04.12.2022 kl 23:46 Du må logge inn for å svare