Qfuel + BASF = Sant


https://newsweb.oslobors.no/message/521306

Da blir BASF partner ved Kristiansund fabrikken. Det er helt rått, jeg kunne ikke håpet på en bedre partner enn BASF. De blir nok å satse hardt på Quantafuels teknologi fremover.
Redigert 21.01.2021 kl 06:44 Du må logge inn for å svare

Dagens prising gjenspeiler ytterligere forsinkelser og av samme grunn blir også rekylen desto større når PoC tikker inn "soon" ... ;)
Herman*
07.08.2021 kl 14:52 7155

Nå er jo Bøhn ute av bildet, men det blir jo pinlig om de på q2 presentasjonen ikke kan konkretisere og dokumentere en solid fremgang. POC er det mest nærliggende i så måte, men bekreftelse på FID og at de er i rute hva angår full produksjon, vil også være viktig.
Redigert 07.08.2021 kl 14:54 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
07.08.2021 kl 15:11 7144

Det er merkelig om de ikke klarer å få på plass POC straks nødvendige komponenter er på plass..

Det er jo andre aktører ute i markedet som har holdt på noen år med dette allerede... Agilyx har vel kjørt fullskala på et anlegg i USA i flere år nå.. Så teknologien er tilstede..

Spørsmålet er om Qfuel har riktig teknologi, ellers er jo muligheten å få lisens på / samarbeid med Agilyx?? Da kan de få gang anleggene ganske fort, da teknologien er der...

Men de vil vel prøve ut sin egenutviklede først..
Redigert 07.08.2021 kl 15:13 Du må logge inn for å svare

Hehe, har ikke satt meg inn i disse selskapene. Likevel er vel begge de nye selskapene veldig høy risiko... Tjener ikke mye penger og har veldig mange år før de gjør det. Når jeg sier høy risiko, så er det veldig risiko. Mange som kjenner meg, mener jeg tar høy risiko, men jeg mener det kalkulerte vurderinger som ligger bak. Å at risikoen som mange andre mener, ikke er reel. Har vært bra for meg de siste 4 årene. Nesten 5 doblet verdiene. Var selvsagt heldig at Fro ikke ble veldig påvirket og at børsen sank veldig. Like vel var jeg tøff nok til å gå tidlig inn i solide selskaper, som jeg mente ikke hadde veldig risiko. Håper du lykkes, men må si jeg ikke er særlig imponert over selskapene du har :) Du trenger en gud og kanskje hen eksisterer :)
Reserven
07.08.2021 kl 20:50 7267

 
Kunnskap om forskjellen på BATCH-PROCESS og CONTINOUS-PROCESS ser ut til å være fraværende.

Siste avsnitt i venstre spalte på side 2 i Quantafuel 2021-Q1 rapporten
https://d1kc1xo119v43s.cloudfront.net/1620972084/qfuel-q1-2021-report.pdf:
«Already four years ago, the Quantafuel technology was producing gasoline from a BATCH-PROCESS pilot plant that was used by cars, as well as diesel that is still being used by tractors in Norway. A BATCH-PROCESS is a relatively simple process to manage, but inferior to a CONTINOUS-PROCESS for a large-scale industrial roll-out, both from a financial and an environmental perspective. In Skive, Quantafuel has built the first, and to our knowledge, only fully automated and CONTINOUS-PROCESS plant transforming mixed waste plastic into high quality products. We are convinced that this approach is essential in our strategy to become the market leader within chemical recycling of plastic.»


BATCH-PROCESS:
1:  Fyll pyrolysetanken med plastavfall.
2:  Varm opp pyrolysetanken til rundt 400 °C og fordamp plasten til gass som deretter avkjøles til rå pyrolyseolje.
3:  Kjøl ned pyrolysetanken til romtemperatur og rens den for "slagg og avfall" = biokarbon.
4:  Start forfra, dvs gå til 1.

CONTINOUS-PROCESS:
Kontinuerlig gjøre ALLE trinnene i BATCH-PROCESS samtidig. CONTINOUS-PROCESS krever mye annen, bedre og mer avansert teknologi enn BATCH-PROCESS. Den største fordelen med CONTINOUS-PROCESS er at den per tidsenhet (dag, uke, måned) gir flere ganger mer sluttprodukter (nafta/diesel, biokarbon & gass til pyrolysen) enn BATCH-PROCESS.

REFERANSER:
Batch distillation:  https://en.wikipedia.org/wiki/Batch_distillation
Batch production:  https://en.wikipedia.org/wiki/Batch_production
Continuous distillation:  https://en.wikipedia.org/wiki/Continuous_distillation
Continuous production:  https://en.wikipedia.org/wiki/Continuous_production


Når QFUEL er det første selskapet i verden som bygger et anlegg for CONTINOUS-PROCESS, sier det seg selv at de ikke lykkes i de første forsøkene. De som ikke har tålmodighet til å vente på suksessen, kan bare holde seg borte fra aksjen.

BASF har valgt å samarbeide tett med QFUEL, samt å investere ca NOK 220 millioner i Quantafuel, pga CONTINOUS-PROCESS og katalysatoren som fjerner alle andre grunnstoffer enn hydrogen[H] og karbon[C] fra pyrolysegassen - inkludert oksygenet[O] i CO2, mens karbonet[C] blir igjen - noe BASF etter nesten 15 års forskning, prøving og feiling ikke fikk til selv - men en svenske (Hulteberg) + en nordmann (Fareid) klarte.

Fra det som har vært skrevet i media, børsmeldinger, samt QFUEL rapporter og presentasjoner, er mitt inntrykk at linje 1 og 2 ble ferdig ombygd for noen måneder siden, og at man der nå kun gjør innstillinger og mindre modifikasjoner for å oppnå PoC. Slik at det som gjenstår, er å bygge om linje 3 og 4 til samme konfigurasjon som linje 1 og 2 så snart PoC, komponentene og folkene er på plass.


Hastverk er lastverk. Tålmodighet er en dyd.:  https://finansavisen.no/forum/thread/122657/view/3271520

Redigert 06.09.2021 kl 14:34 Du må logge inn for å svare
Herman*
07.08.2021 kl 21:46 6992

Veldig bra innlegg. Jeg har også inntrykk av at linje 1 og 2 ikke er avhengig av å bli ombygd før POC. Etter at de nesten kom mål, stengte de ned produksjonen og tok ferie. Nå antar jeg at det gjøres justeringer og at de vil gjøre ett eller flere forsøk før q2 presentasjonen. Om de kommer i mål i august er jo en annen sak. Det er jo åpenbart ikke enkelt.
Slettet bruker
07.08.2021 kl 22:52 6944

https://www.greenearthtech.com.cn/Continuous-Tire-Plastic-Pyrolysis-Plant.html

Bare et raskt google søk...
Teknologien er tydeligvis der allerede...
Hva er nytt og banebrytende med teknologien til Qfuel?
Reserven
07.08.2021 kl 23:17 6917

Hvilken teknologi er allerede der?
Noe annet en skrytet til et kinesisk selskap som selv ikke bruker det de selger til angivelig pyrolyse av utslitte gummidekk (waste tyre) og oljeslam?

Når de snakker om CONTINUOUS, snakker de om vedvarende prosjekter (continuous projects), IKKE om Continuous-process, eller Continuous-production!

De snakker om bare 2 anlegg for "plastavfall":
https://www.greenearthtech.com.cn/Government-Continuous-Project.html  Intet annet enn en tegning.
https://www.greenearthtech.com.cn/Canada-Continuous-Project.html  Noen greier i et hjørne. Når ble Canada en del av Turkey/Tyrkia, eller omvendt?

Redigert 07.08.2021 kl 23:27 Du må logge inn for å svare
Nanoq
07.08.2021 kl 23:32 6900

"Hva er nytt og banebrytende med teknologien til Qfuel?"

Ganske mye. Men hva med å bruke litt tid på f. eks. å gjennomlese noen av QFUEL-trådene her i forum? Da bør du bli mye klokere på dette.
Eller prøv å kontakte BASF og få en forklaring? De har ikke investert en kvart milliard NOK i QFUEL uten å ha en meget god grunn til dette. Og ja, dette handler KUN om teknologi.

PS.:
to stikkord til å starte på:
1) masseproduksjon
2) katalysator-teknologi.
Reserven
08.08.2021 kl 00:00 6938

Takk for rosen :)

Basert på svaret du fikk fra QFUEL, referert i https://finansavisen.no/forum/thread/122657/view/3671252, håper jeg at alle nødvendige justeringer og mindre modifikasjoner før neste PoC forsøk, ble gjort i fellesferien til produksjonspersonalet. Slik at neste PoC forsøk starter i begynnelsen av neste uke.


Skive anlegget er bygget for skiftordning med 24/7 produksjon, bortsett i fra på helligdager i Danmark. Sannsynligvis 2 mann per skift (dag, kveld, natt). I de fleste land krever loven min 2 per skift, i tilfelle den ene får et illebefinnende. På dagen vil det være noen flere der for å ta imot plastavfall, levere produkter (til tankbiler), analysere prøver av produktene i egen i lab i anlegget, gå igjennom produksjons-loggen (for å forberede vedlikehold, utskifting av slitasjedeler), etc, osv.

Produksjonspersonalet, spesielt kvelds- og natt-skift vil ha lite annet å gjøre enn regelmessig å fylle på plastavfall (ca 18 tonn per skift), vaske arbeidstøy som hver har 3-4 sett av, evt gå inspeksjonsrunder, og overvåke produksjonen som er fullautomatisert og helt overvåker seg selv. Men produksjonspersonalet har helt sikkert en nødbryter for å stenge ned produksjonen i tilfelle noe uventet skjer som ikke oppdages av den fullautomatiserte overvåkningen.

Hva de gjør i ferier er ukjent, men de kan f.eks. dele fellesferien opp i to deler á 3 uker, hvor halvparten av den faste staben jobber sammen med ferievikarer mens den andre halvparten av den faste staben har ferie. Da jeg studerte, jobbet jeg som ferievikar i 24/5 produksjon, sinnssykt godt betalt for en "fattig" student. Ulempen var at jeg hver sommer måtte jobbe sammenhengende i 9 uker (2 måneder).

Skive anlegget vil derfor ha et topp moderne og fullt utstyrt kjøkken med 1 eller 2 komfyrer m/ovn, mikrobølgeovner, oppvaskmaskin, kjøleskap, fryser, samt vaskemaskin(er) og tørketrommel for vask av arbeidstøy. Videre topp toaletter og dusjer for å dusje etter skiftet, da det sannsynligvis kan være ganske varmt der året rundt.


Poenget mitt er at for å bo en uke eller to på inne på Skive anlegget, trengs i tillegg lite annet enn en god seng (i et rom med air-condition) pluss et par sykler for å komme litt rundt eller på butikken. Så i fellesferien kan det ha vært en håndfull personer der uten at det ble oppdaget av våre danske aksjonær-venner som bor "i nærheten" av Skive anlegget og av og til tar en tur forbi.
Slettet bruker
08.08.2021 kl 00:15 6937

Til info så har det vært røyk i pipa i dag på anlegget i Skive. Er delvis aktiv i Quantafuel Aktiedebat og følger nøye med. Nå vet jeg ikke hva annet grunnlag for å starte opp enn å prøve et nytt forsøk for å bevise proof-of-concept, men noe er i emning.
Reserven
08.08.2021 kl 00:46 6915

Ifølge kartet over produksjonsprosessene (http://vxz.eu/2019-11-19__QFUEL__Plastic-to-Liquid-Plant_Process-steps) kommer skorsteinsrøyk (flue gas) i fra pipa (stack) KUN fra pyrolyse prosessen.

https://www.google.com/search?q=flue+gas+stack
Redigert 09.08.2021 kl 21:47 Du må logge inn for å svare
reee
08.08.2021 kl 02:41 6952

Well that's cool.
Men serr. Hvis ikke noe skjer innen august så må jeg kaste kortene og ta tapet. Kan ikke gjemme meg for kona for alltid.

Innen august er passert siden vi nå befinner oss i august, men du mente kanskje i løpet av august - også er kvinnfolk slik skrudd sammen at det spiller ingen rolle hvilken måned de kan dra kortet på shopping - bare de får shoppet ... ;)
Nanoq
08.08.2021 kl 12:04 6732

God piperøyk-nyhet...hvis jeg ikke selv hadde slutta med å røyke (pipe)tobakk for mange år siden, så ville jeg tatt meg en ekstra pipestopp i dag på denne nyheten.

Som BASF-ledelsen har uttalt for nesten 1 år siden: De 2 viktigste utfordingene for dette store Quantafuel/BASF-industriprosjektet er:

1) rensing av pyrolyseoljen for bl.a. klor og svovel via katalysatorprosessen for å gjøre den egnet for et stort antall petrokjemiske prosesser og for å oppnå høy salgspris for pyrolyseoljen/naftaen, ikke minst til bruk for produksjon av emballasjeplast til matvaresektoren.

2) sikre at det kan etableres storskala-produksjon, noe som best oppnås ved å optimalisere ytelsen til katalysatorene og rensingsreaktorene. (Superdatamaskinen "Quriosity" fikk denne optimaliseringsoppgaven i slutten av 2020 iflg. et europeisk fagmedia).

Alt tyder på at den første utfordringene ER løst, og at storskala-utfordring er meget tett på å være løst. En melding om PoC vil bekrefte dette. Jeg tolker piperøyken som et tegn på at PoC-nyheten er ute i løpet av august...

Ja, dette caset virker uten tvil å være det mest geara caset på OSE for tiden og det av flere grunner. Pga markedets alt for høye forventninger urealistisk tidlig så er aksjekursen blitt urettmessig hardt straffet for diverse sett i ettertid svært logiske progressive tidsforskyvninger da vi snakker om en teknologi one of its kind in the world som faktisk kan bidra til å løse en av verdens største miljøtrusler. Da er det også å forvente at det dukker opp humper på veien og når disse humpene nå viser seg å være overkommelige noe den nærstående PoC vil bekrefte så vil markedet reprise caset og det vil gå fort - veldig fort.

Kursen ligger nå og vaker på lav 30 hvor emien ble satt på 70. Etter at emien ble satt så har caset kommet veldig mye lengre, men uten bekreftelsen PoC så er ikke dette blitt priset inn og heller straffet fordi markedet så for seg en langt kortere tidslinje.

Når så PoC kommer tikkende inn så bekrefter det flere ting - at teknologien virker som den skal, at de nå er de første og dermed er alene i verden om denne teknologien, at det gjennom det faktum vil bli et renn av diverse avtaleinngåelser world wide for de færreste vil ha noen interesse av å bruke tid og penger på å finne opp hjulet på nytt.

Dette trigger og materialiserer FID som igjen trigge større aktører og fond og ikke minst mannen i gata hvor alle skal ha en bit av kaka og dermed vil det bli en eksplosiv reprising av caset. Den første doblingen kommer alltid først og selv med den første doblingen fra dagens nivå så vil kursen ligge under emi nivået og av samme grunn er dette caset å anse som et av de mest geara på OSE hvor nye analyser og kursmål vil poppe opp og hvor de fleste vil være 3-siffret.

Med det i bakhodet så bør man ikke vente for lenge med å posisjonere seg så man får med seg det meste av reprisingen hvor ikke bare den første, men de 2 første doblingene kommer til å komme raskere enn de fleste kunne se for seg - My2cents ... ;)

Fortsatt God Helg!
Hammers
08.08.2021 kl 14:41 6661

Snakk om urealistisk haussing - ispedd flere "fynd-ord" uten substans i det hele tatt. Slik har du holdt på i lengre tid;

2 eksempler:
Den 31. mars /side 4 sa du;
"rischioso 31.03.2021 kl 20:33 5715 * Hold på aksjene folkens - snart tikker POC inn". Kursen sto i 45.

Den 5. mai /side 5 var det en tilsvarende lekse: "rischioso 05.05.2021 kl 13:20 2801.
Hvis man ennå ikke har skjønt at det er nå man kjøper og ikke selger, så er nok tiden. Kursen sto i 35.

- Siden har CEO Bøhn forlatt QFUEL i en farlig fart. Ingen vet hvorfor.
- Siden har BASF konvertert sitt lån til aksjer i QFUEL til kurs 14,40. Aksjonærene ble med det vannet kraftig ut.
- Ingen vet hvorfor BASF gjorde dette, men aksjer KAN lett selges hvis ønskelig. Det kan vanskelig(ere) et konvertibelt lån.

- Den dagen PoC omsider blir meldt er man fortsatt langt unna produksjon.
- PoC meldes ikke etter EN gjennomkjøring, men etter flere. Den første kunne ha vært en tilfeldighet.
- Om det er fellesferie spiller ingen rolle for hausserne. POC kommer nå 24/7.......bare man hausser nok.

- Kursen har falt til faretruende nivåer. Sist den var like ille i formasjonen var i midten av juli.
- DEN gang lå RSI på oversolgt nivå (under 20). NÅ ligger RSI på 40 - noe som potensielt gir godt rom for videre fall.
- Bildet ser man her; https://www.tradingview.com/x/3XET0e8K/

- Bottom Line; QFUEL står fortsatt på bar bakke med anlegget sitt i Skive.
- Det vil trolig ta lengre tid før noe som helst av betydning er på plass.

Hilsen Hammers
Redigert 08.08.2021 kl 14:48 Du må logge inn for å svare

Bare så det er sagt - denne posten har jeg nå lagret før du får muligheten til å redigere og/eller slette slik vi er kjent med at du har for (u)vane å gjøre - mao, den vil hentes opp igjen om ikke lenge når PoC tikker inn og du feiger ut i det stille ... ;)

Fortsatt god helg til deg oxo!
Reserven
08.08.2021 kl 15:43 6641

Hammers:  «- PoC meldes ikke etter EN gjennomkjøring, men etter flere. Den første kunne ha vært en tilfeldighet.»
Dette er noe du har NULL kunnskap om, samt generelt INGEN kunnskap om QFUEL.

Redigert 08.08.2021 kl 15:45 Du må logge inn for å svare
Hammers
08.08.2021 kl 17:38 6074

Det er gjerne slik at når et menneske mister EN sans - så vil en annen utvikle seg desto bedre.
Det påstås at jeg er uvitende og kunnskapsløs om QFUEL.

På detaljnivå sikkert korrekt, men min LOGISKE SANS er dokumentert velutviklet utover det normale!
Ref f.eks min påstand i NAS da hele Norge ventet på oppkjøp, mens jeg løftet opp armen og varslet "ugler i mosen"!
I ettertid gikk ALLE på ratta-ta, mens jeg spaserte videre med hevet hode.

Klart man må ha flere gjennomkjøringer for å være sikre på at anlegget fungerer.
Man kan ikke satse milliarder av kroner (som man egentlig ikke har) før man er SIKKER i sin sak.
Satse milliarder på en kanskje tilfeldig vellykket test, men så viser det seg at anlegget fortsatt ikke fungerer ved neste forsøk. En latterlig og naiv tanke å tro noe annet.

Hilsen Hammers
Redigert 08.08.2021 kl 17:40 Du må logge inn for å svare

Har lest hva du skriver. Hvorfor mener du at dette case er veldig bra? Har de noen gang levert på det tidspunktet ledelsen sa de skulle gjøre? Fortsatt tjener de ikke penger og de kommer ikke til å tjene penger i den nærmeste fremtid. Så hvorfor bør investorer være fornøyd eller tro at den kommer til å nå nye høyder? Selskapet kommer til å trenge mer penger. Er du uenig i det?
Reserven
08.08.2021 kl 18:51 6487

spurswild,
Hvorfor kommer selskapet til å trenge mer penger?
Ifølge QFUEL vil de tjene penger når Skive produserer for fult.
Herman*
08.08.2021 kl 18:58 6477

Det er mulig de trenger å hente litt kapital, men det er lenge etter at de har full drift på Skive og har undertegnet en rekke avtaler om etablering av nye fabrikker. Skive er en liten fabrikk som sikkert ikke klarer å fullfinansiere et stadig voksende ASA, men det gjør vel ikke noe om de henter et par hundre millioner på 90-100 kroner for å sikre brofinansiering frem til den første store fabrikken står klar. Det vil være snakk om minimal utvanning. Utfordringen oppstår om vi sitter her om 12 mnd og de fremdeles ikke har nådd POC. Da blir det emisjon på 10 kroner…:-)

Ok. Hvordan har informasjonen om når de skulle tjene penger fungert? Hvordan har prosjektet Skive fungert? Har de levert på noe av det de har sagt? Så ja, jeg tror de trenger mer penger, ettersom de kommer til å gå med fortsatt store underskudd. Synes du sist Q var bra og at de leverte på hva som er blitt sagt av ledelsen?
Nanoq
08.08.2021 kl 20:02 6393

Vent du heller med å fantasere om emisjoner og pengemangel til vi får Q2-presentasjonen om ca. 23 dager. Da vil du/vi få facts omkring selskapets økonomiske situasjon og hvordan de planlegger å finansiere den kommende ekspansjonen (hvor Joint Venture og eget bidrag med teknologi og knowhow kommer til å spille en stor rolle).

Med 500+ mill. NOK i cash pluss inntekter fra Skive (og Kristiansund?) framover, så ser dette faktisk veldig bra ut på minst 1 års sikt selv når egne startetableringskostnader for den nye Esbjergfabrikken medregnes. Om ca. 23 dager er vi mye klokere på dette.

(edit/rettelse av dato for Q2-presentasjonen.)
Redigert 08.08.2021 kl 20:47 Du må logge inn for å svare
Reserven
08.08.2021 kl 20:05 6387

Skive har hatt mange forsinkelser, men som jeg har skrevet flere ganger tidligere, er det for meg som teknolog ingen stor overraskelse. Men kommunikasjonen fra QFUEL til markedet kunne klart vært bedre.

Jeg TROR at de vil levere PoC i Q3, og at Skive vil produsere for fullt i Q4.

Før Skive produserer for fullt, er det umulig å si noe om informasjonen om når de skal tjene penger.
"Enkel matte" som du elsker å skrive; selv for deg?

Hvor stort underskudd tror du QFUEL kommer til å gå med i 2022?
Vet du hvor mye penger de har på bok, etter at de nå har null gjeld til BASF?


spurswild (https://finansavisen.no/forum/thread/122657/view/3648953):  «Ser at innleggene mine stort sett er slettet.»
Sier ikke det alt vi trenger å vite om sakligheten i innleggene dine, samt kvaliteten på dem og korrektheten av det du skriver?


spurswild (https://finansavisen.no/forum/thread/122657/view/3648953):
«Jeg har også informert Eieren av Geminor, (etter transaksjonen), at han burde selge alt.»

Har du også informert BASF, LEGO/Kirkbi og VITOL om at de burde selge alle QFUEL aksjene sine?
Hvis ikke, hvorfor?

Redigert 08.08.2021 kl 20:09 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
08.08.2021 kl 20:21 6358

Jeg klarer ikke å se dato for "Q2" på Qfuel sine hjemmesider - derimot står 31/8 som dato for halvårsrapport.
Reserven
08.08.2021 kl 20:26 6344

2021-Q2 = halvårsrapport skal presenteres 31.08.2021:  https://newsweb.oslobors.no/message/532782
Herman*
08.08.2021 kl 20:26 6336

1H og q2 er to sider av samme sak.


Hvis og når de når full produksjon på Skive og aksjekursen stiger til himmels, kan de kjøpe de resterende 60% av Geminor med betaling i Qfuel aksjer. Da har de plutselig et par milliarder i omsetning hvis dette med omsetning er et sårt punkt for en del investorer.
Slettet bruker
08.08.2021 kl 20:30 6324

Det jeg regnet med, ser bare at det har blitt nevnt i flere anledninger at Q2 kommer tidligere😊 Alltid best å forholde seg til info fra hjemmesiden.

Reserven, har du kunnskap om "Heat recovery and utility system"? - det er denne pipa eller enheten det "røyker" fra nå. Ser også at bemanningen på Skive er tilbake i morgen via info fra facebook-gruppen.
Redigert 08.08.2021 kl 20:34 Du må logge inn for å svare
Nanoq
08.08.2021 kl 20:34 6327

Jeg beklager. Du har helt rett.. Det skal være om ca. 23 dager fra nå. Kvartalsrapporten Q2-2021 kommer d. 31. aug.

Rett skal være rett. Jeg har kun fortalt eieren av Geminor at han burde selge. Hadde han hørt på meg, hadde han hatt over det doble nå. Dårlig rådgivning... Ikke andre. Har vel ikke sagt at jeg har hatt kontakt med andre... Hadde han hørt på meg, så kunne han jo kjøpt de fantastiske aksjene til halv pris. Likevel ønsker jeg å høre hvordan du mener at dette er et veldig godt case? Se over og svar på spørsmålene. Så kanskje du får litt troverdighet. Jeg er ikke investert her, så jeg klarer meg veldig fint uansett :) Synd hvis du fortsetter å lure andre i dine håpløse indre tanker.... Så ja, gleder meg til ditt tilsvar. Tidligere har du ikke kommet med noe informativt. Jeg har lest deg på flere tråder og selskaper :)
Redigert 08.08.2021 kl 20:49 Du må logge inn for å svare
LasseBon
08.08.2021 kl 21:00 6302

Er du ikke sød at stoppe dig selv og lade dette forum være. Du ødelægger det for alle og specielt dig selv. Dine indlæg, begrundelser og argumentation er fuldstændig ligegyldig. Du skaber fyld og mest af alt kommunikerer du bare utrolig irriterende. Du er tydeligvis uden kendskab eller andet, men blot en irreterend type bag skærmen, som ikke forstår sig på selskabet og branchen.

Bare det, at du skriver: "Tidligere har du ikke kommet med noe informativt. Jeg har lest deg på flere tråder og selskaper :)" viser hvor lidt begavet du egentlig er. Stop bare her.

Du kan lave et nyt forum/tråd, hvor du som forfatter kan give den gas, men lad nu være at ødelægge denne tråd med dine intetsigende indlæg. Vi er nogle med oprigtig interesse og følger indlæggene fra gode skribenter. Brug nu din tid på ting, som skaber indkomst for dig. Du skriver selv, at du ikke er investeret i virksomheden, så hvorfor være her? Du behøver ikke lege kejser eller bedrevidende. Pust dig ned. Vi har set og hørt dig nu. Nok er nok.

Mange tak.

God aften
Redigert 08.08.2021 kl 21:07 Du må logge inn for å svare

hehe, du skal selvsagt få mene og vurdere informasjon slik du ønsker. Likevel må du være enig i at en diskusjon rundt ledelsen og hvordan de kommuniserer bør være en agenda for dere herlige som elsker aksjer? Hvordan har dette fungert og har de levert hva de lover? Enkle spørsmål å svare på og vurdere. Ingen vet hva fremtiden vil bringe, men du LasseBon trenger å sette deg i en stol. Puste langsomt inn og se fakta. Så får du skrive igjen. Så får du skrive når du har svar på spørsmålene over. Jeg vil nok overleve det også :)
Nanoq
08.08.2021 kl 21:57 6280

Jeg tviler sterkt på at storaksjonæren i Geminor er interessert i motta råd fra en kortsikta privat aksjeinvestor/spekulant. Han er helt sikkert verken naiv eller dum.

Salgsinntekter i Geminor i 2020: 1,55 milliarder NOK
opp +21% fra 2019.

Har ikke tallet for EBITDA, men regner med ca. +10% av salgsinntektene.

QFUEL's eierskap i Geminor er p.t. 40%. Dette store avfallsselskapet har aktivitet i 9 europeiske land: Norge, Danmark, Sverige, Finland, Polen, Tyskland, UK, Frankrike, Italia.

Fortsatt sterk stigning i inntektene i åra framover er sannsynlig - både fra avfallsplast og fra andre avfallsvarer som tre og metaller.

Jeg er temmelig sikker på at denne Geminor-eieren vil ha tjent fantastisk godt på sine QFUEL-aksjer om 5+ år.

Time will tell.
LasseBon
08.08.2021 kl 22:14 6258

Jeg forstår dig ikke... Hvad er det for nogle fakta, som du mener gør, at Quantafuel ikke får succes? Hvad er de helt basale fakta, som du ligger til grund for din utryghed?

Jeg forstår der kan være reaktioner på måden, som ledelsen har kommunikeret på inden for det seneste stykke tid. En CEO, som har været lidt for optimistisk i sin målsætning under en pandemi. For 3 måneder siden meddelte Quantafuel i forbindelse med kvartalsrapporten: "Today we are proud to announce several milestones: In Skive, Denmark, we recently operated a production line at full capacity with the right balance between gas and oil production and increased operational stability, while in Kristiansund, Norway, we have started feeding plastics into the new technology test plant. With these major achievements we target proof-of-concept in Q2 2021 and full production end of Q3 2021.

Our strategy is to build large-scale Plastics-to-Liquid (PtL) process plants at multiple locations throughout Europe, and in due time expand into other high-interest geographical regions. With NOK 577 million in cash by end of Q1 2021, and strong support from our three strategic partners BASF, Vitol and KIRKBI A/S, we are in a strong position to continue our journey shaping the chemical recycling market for plastic."

Jeg er med på, at der er kommet en forsinkelse, men hele Danmark har stort set være lukket ned i 4 måneder i starten af dette år. Det var svært at komme fra Europa til Danmark og Norge var helt udelukket. I forbindelse med seneste regnskabspræsentation ansatte man Astrid Mannion-Gibsen som Head Of Communikation. En kvinde som før sad hos Norwegian. Der øges markant i kommunikationsafdelingen med henblik på netop IR.

Quantafuel har det seneste år leveret opkøb af fabrik i Norge, licenser, udviklingscenter, en øgning af medarbejderantallet på nærmest 100%, en miljøgodkendelse herunder byrådsgodkendelse i Esbjerg med Rambøll på sidelinjen. MoU med BASF, Quantafuel og REMONDIS om kemisk genanvendelse i centraleuropa. Her udtaler QF at de forventer 4-6 anlæg med denne partner. En aftale for 5 måneder siden blev annonceret med Corepla and SAIPEM om fabrikker i Italien. Jeg kunne blive ved.. Mit bud er, at der færdiggøres og udarbejdes aftaler på livet løs "bag de lukkede døre". Det her handler om rette timing. Jeg forstår til gengæld på ingen måde tvivlen fokuseret mod BASF? Ja, de har konverteret et lån til aktier til halvdelen af nuværende kurs... De har stillet mandskab til rådighed. De aftager produkterne som produceres. De er største aktionærer i Quantafuel. Come on? De har rendt rundt på fabrikken i Skive i snart 1 år nu. De havde sgu da smuttet og smidt håndklædet i ringen for længe siden, hvis de havde set større problemer eller andet kritisk? Vi snakker om én af verdens største kemiproducenter. Quanatfuel blev endda nævnt i deres seneste regnskabspræsentation, hvor pipelinen lyder på 2022 med fabrik i samarbejde med Quantafuel og den nye 2nd genration reaktor, som der udvikles på... Det havde de sgu aldrig fremhævet, hvis der havde været "ugler i mosen"

Quantafuel har erhvervet grund i Esbjerg til fabrikken, et sorteringsanlæg i Ålborg, Købt 40% af geminor, købt Replast i Norge, annonceret MoU og andre indikationsaftaler. Ansat næsten 40 medarbejdere på ét år. Tror du virkelig at det vil være aktuelt uden at være sikker på sin teknologi og plan som helhed?

Quantafuel har gennem flere præsentation gjort investorer og andre opmærksom på, at måden de ønsker at bygge fabrikker på i fremtiden er op delt således, at Quantafuel stiller teknologi og mandskab til rådighed, hvor andenpart skal finansierer og endda betale service fee til Quantafuel for at servicerer kommende fabrikker.

Ja - Ledelsen har ikke leveret PoC i Q2 som udmeldt, men kommet med en forsinkelse estimeret til halvanden måned. Til det valgte flere bestyrelse- og insidere at købe op i virksomheden... Hvorfor? Jeg kan ikke vente til at PoC tikker ind og nyhedsflowet begynder at rulle med roll-out i Europa. Vi får se...

Skivefabrikken bliver stadig "udstillingsvinduet" det er Esbjerg og den ekstra kapacitet som kommer til at tælle.... Om de omsætter for 25 eller 50 mio er fuldstændig ligegyldigt nu. Det handler om at få styr og kontrol på værdikæden, have de rigtige finansielle partnere og rådgivningsfirmer samt bygge den organisation, der skal til for at kunne op og blive et stort industrielt markedsleden selskab med omsætning på flere milliarder...

Lad os se om ikke ledelsen har leveret tilstrækkelig om 2-3 år.

Redigert 08.08.2021 kl 22:21 Du må logge inn for å svare

Det er jeg enig i. Mye bra her. LIkevel er jo ikke Geminor ,men selskapet som de oppgjøret ble oppgitt i... Geminor er et fantastisk selskap og eieren har gjort mye bra. Bare ikke i denne transaksjonen. De eier jo fortsatt 60% i Geminor. Har ikke lest avtalen, men er jo en avtale hvor Qfuel kan kjøpe hele selskapet. Nå er ikke jeg veldig kortsiktig eller spekulant. Jeg gjør min jobb og arbeid når jeg velger aksjer som jeg vil investere i. Vi torvastad buer er veldig rare der. Eieren er fra her og var keeper. Så ja, jeg vet historien til Geminor. Likevel har det lite av betydning. Enten er det en god avtale eller ikke. Svare nå er jo Nei. Til å vurderer dette har faktisk eieren en tidligere Hydro topp, samt en høyt ansatt i tidligere block watne i styre. Så de har dyktige personer til å rådgive seg. Synd ingen tok kontakt med meg :) Det er åpenbart at selskapet var overpriset for alle, unntatt de som valgte å inngå avtalene. Slik er det av og til :)
Redigert 08.08.2021 kl 22:32 Du må logge inn for å svare
Nanoq
08.08.2021 kl 22:36 6247

En glimrende oppsummering av QFUEL-situasjonen til stor hjelp for de som ennå ikke er oppdatert her.

Det eneste jeg savner i din oppsummering er at du ikke nevner de første meget viktige miljøgodkjennelsene for QFUEL-produktene og QFUEL-produksjonen fra de danske og tyske miljømyndighetene som Quantafuel nå har fått. Disse såkalte "grønne" certifikatene for gjenbruksprodukter i den sirkulære økonomien er meget avgjørende for salgs- og ekspansjonspotensialet. QFUEL har dermed fått et meget godt fundament for den videre veksten.

Hammers
08.08.2021 kl 22:38 6274

Kl 17;38 skrev jeg følgende som et svar til Reserven. Det ble raskt slettet, men er nå gjenopprettet;
___________________________

Det er gjerne slik at når et menneske mister EN sans - så vil en annen utvikle seg desto bedre.
Det påstås at jeg er uvitende og kunnskapsløs om QFUEL.

På detaljnivå sikkert korrekt, men min LOGISKE SANS er dokumentert velutviklet utover det normale!
Ref f.eks min påstand i NAS da hele Norge ventet på oppkjøp, mens jeg løftet opp armen og varslet "ugler i mosen"!
I ettertid gikk ALLE på ratta-ta, mens jeg spaserte videre med hevet hode.

Klart man må ha flere gjennomkjøringer for å være sikre på at anlegget fungerer.
Man kan ikke satse milliarder av kroner (som man egentlig ikke har) før man er SIKKER i sin sak.
Satse milliarder på en kanskje tilfeldig vellykket test, men så viser det seg at anlegget fortsatt ikke fungerer ved neste forsøk. En latterlig og naiv tanke å tro at dette ikke må testes vellykket over tid.

Lagt til i ettertid;
Når enkelte nærmest later som om PoC er en "quick-fix" for QFUEL er man fullstendig på jordet.
Dette er en prosess som alle forgjengerne har slitt med - og feilet på.
Om også QFUEL feiler gjenstår å se.

Hilsen Hammers
Redigert 08.08.2021 kl 22:41 Du må logge inn for å svare